Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Bļugeram pirmā spēle novembrī, Girgensons pret "Kraken", Balcers pret "Blues"

Rolands Eliņš

Bļugeram pirmā spēle novembrī, Girgensons pret "Kraken", Balcers pret "Blues"
Teodors Bļugers. Foto:nhl.com

NHL spēles šonakt aizvadīs visi trīs Latvijas uzbrucēji šajā līgā – vienos naktī Teodors Bļugers un "Penguins" spēlēs pret Filadelfiju, četros naktī Zemgus Girgensons un "Sabres" viesosies pie līgas jaunpienācējas Sietlas "Kraken", bet 4:30 Rūdolfs Balcers un "Sharks" spēlēs pret "Blues". Papildus tam visam šonakt iespējama arī Kristiāna Rubīna debija NHL, kad Toronto "Maple Leafs" vienos naktī spēlēs pret Tampu.

# Teodora Bļugera pārstāvētā komanda bija knapi nopriecājusies par Sidnija Krosbija atgriešanos sastāvā, kad Krosbijs tika pie pozitīva Covid-19 testa, kas nozīmēja atkal izkrišanu no sastāva. Krosbijs kopā ar aizsargu Braienu Dumulēnu tagad iekļauti Covid-19 protokolā.

# Pitsburga zaudējusi trīs spēlēs pēc kārtas, turklāt šajā laikā guvusi tikai trīs vārtus, bet katrā zaudējumā ielaidusi vismaz četrus. Tagad gan Pitsburgai bija četras brīvas dienas, lai sakārtotu savas rindas, un šī būs pirmā spēle novembrī, kā arī septītā mājas spēles pēc kārtas. Tās pretiniece Filadelfija tikmēr no iepriekšējām četrām spēlēm uzvarējusi trijās.

# Zemgus Girgensona pārstāvētā "Sabres" šodien beidzot pielika punktu savai sadarbībai ar Džeku Aikelu, aizmainot uzbrucēju uz Lasvegasu. Tas komandas sniegumu acumirklī neietekmēs, jo Aikels tik un tā šosezon nebija spēlējis, taču sava veida iekšējo spriedzi komandā gan varētu atvieglot.

# Girgensonam šis būs pirmais mačs pret līgas jaunpienācēju "Kraken", kurai pirmais mēnesis NHL varēja būt labāks – desmit mačos gūtas trīs uzvaras un savākti tikai septiņi punkti. Savukārt Bufalo ir 11 punkti deviņos mačos, taču divi zaudējumi pēc kārtas.

# Savukārt Rūdolfs Balcers centīsies turpināt to, ko iesāka pret "Sabres", kad iepriekšējā mačā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm un lietderības koeficientu plus trīs. Šoseozn viņam kopā sakrāti trīs punkti.

# Sanhosē komanda spēli aizvadīs pret "Blues", kurai ir sešas uzvaras astoņās spēlēs. Sentluisa pagaidām ielaidusi tikai 18 vārtus, kas ir otrs labākais rādītājs līgā tikai aiz vēl nevienā spēlē nezaudējušās Karolīnas.

# Latvijas hokejam aktīvā NHL nakts var kļūt vēl aktīvāka, jo uz "Maple Leafs" sastāvu no fārmkluba izsaukts Kristiāns Rubīns. Šovakar medijiem Toronto kluba galvenais treneris Šeldons Kīfs gan norādīja, ka Rubīns izsaukts, apdrošinoties pret kādu savainojumu: "Taču viņa izsaukums nav nejaušs. Kristiāns ir labi spēlējis fārmklubā, aizvadīja labu nometni kopā ar mums, es redzu, ka viņš kļūst nobriedušāks un novērtē fiziskas spēles priekšrocības."

NHL spēles 5. novembrī

KomandasSākumsKomandasSākums
Bruins-Red Wings1:00Panthers-Capitals1:00
Canadiens-Islanders1:00Senators-Golden Knights1:00
Penguins-Flyers1:00Maple Leafs-Lightning1:00
Flames-Stars3:00Kraken-Sabres4:00
Sharks-Blues4:30

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...