Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Bļugeram divi punkti un "play-off" duelis pret "Rangers", Merzļikins ātri nāk uz maiņu

Rolands Eliņš

Bļugeram divi punkti un "play-off" duelis pret "Rangers", Merzļikins ātri nāk uz maiņu
Teodors Bļugers pie Elvja Merzļikina vārtiem. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza Pitsburgas "Penguins", pieveicot Kolumbusas "Blue Jackets" ar 5:3 un nodrošinot sev Stenlija kausa pirmās kārtas dueli pret "Rangers". Teodors Bļugers izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Elvis Merzļikins tika sūtīts laukumā uz maiņu jau septītajā minūtē.

Teodors Bļugers regulārās sezonas pēdējā mačā ar rezultatīvām piespēlēm piedalījās divos vārtu guvumos – otrajā un piektajā. Viņš līdz ar to sezonu pabeidza ar 65 spēlēs gūtiem 28 punktiem (9+19), kā arī šonakt pārsniedza 50 rezultatīvo piespēļu slieksni savā karjerā (205 spēlēs 31+51).

• Bļugers šodienas spēlē tika arī pie pozitīva lietderības koeficienta +2. Nospēlētajās 11:49 minūtēs, no kuram ceturtā daļa bija mazākumā, Latvijas uzbrucējam arī viens spēka paņēmiens un viens bloķēts metiens, taču arī četras soda minūtes.

• Kolumbusas vārtos sākumsastāvā devās Žans Fransuā Berubē, taču pirmajās 6:26 minūtēs viņš no astoņiem metieniem atvairīja tikai piecus, un "Blue Jackets" jau septītajā minūtē vārtos sūtīja savu pamatvārtsargu Elvi Merzļikinu.

• Merzļikins atvairīja 40 no 42 metieniem, taču Kolumbusa no zaudējuma neizglābās.

• Pitsburgai šī uzvara bija svarīga, jo garantēja trešo vietu divīzijā un Stenlija kausa pirmās kārtas dueli pret Ņujorkas "Rangers". Ja šonakt Pitsburga būtu atkāpusies par vienu vietu divīzijā, tad izslēgšanas spēles būtu jāsāk pret Prezidenta kausa ieguvēju "Panthers". Tagad to nāksies darīt "Capitals" komandai.

• Ar trim punktiem šodienas mačā atzīmējās "Penguins" aizsargs Markuss Petešsons (1+2), kamēr pa diviem punktiem reizē ar Bļugeru savāca arī Jevgeņijs Malkins (1+1) un Braiens Boils (1+1).

• Pitsburga regulāro sezonu līdz ar to pabeidza ar 103 punktiem un septīto vietu Austrumu konferencē, kamēr Kolumbusai 81 punkts un desmita vieta konferencē, paliekot 19 punktus ārpus "play-off" zonas.

• Savukārt 11. vietu Austrumu konferencē nosargāja Bufalo "Sabres", kas ar 3:2 savā laukumā papildlaikā pieveica Čikāgu. "Sabres" guva 75 punktus šosezon.

Zemgus Girgensons sezonas pēdējā mačā laukumā pavadīja 13:28 minūtes, veica četrus metienus pa vārtiem, vienreiz pielietoja spēka paņēmienu un bloķēja vienu pretinieku metienu.

• "Sabres" mača gaitā divreiz nokļuva iedzinējos, taču trešajā periodā divreiz atspēlējās, ar vārtu guvumu izceļoties arī nesen NHL debitējušajam Ouvenam Paursam, drafta pirmajam numuram. Savukārt papildlaikā uzvaru nokārtoja Keisija Mitelstada vārtu guvums.

• Bufalo komandai un pilsētai šis bija īpašs mačs, jo tas bija pēdējais ar leģendāro komentētāju Riku Žaneretu, kurš "Sabres" spēles televīzijā un radio komentēja kopš 1971. gada. Viņš pēc spēles, "Sabres" spēlētāju Girgensona un Rasmusa Dālina atbalstīts, iznāca laukumā, lai sarokotos ar Bufalo līdzjutējiem, kuri vēlējās pateikties 79 gadus vecajam komentētājam, kura vārds šosezon tika iemūžināts pie "Sabres" halles griestiem kopā ar citām komandas leģendām.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Teodors BļugersPenguins659+192893 (9.7%)+12100+0
Rūdolfs BalcersSharks6111+122398 (11.2%)-3200+0
Zemgus GirgensonsSabres5610+81892 (10.9%)-7273+1
AizsargsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Kristiāns RubīnsMaple Leafs30+005 (0.0%)-240+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets5927-23-790.7%1742/19203.2233212

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +1 [+] [-]

, 2022-04-30 07:27, pirms 2 gadiem
Eliņ, kur spēlētāju statistika???

  +2 [+] [-]

, 2022-04-30 07:38, pirms 2 gadiem
Eliņ,kur raksts,ka Šilovs nespēlēja?
Slēpts komentārs: zuzu

  -2 [+] [-]

, 2022-04-30 09:09, pirms 2 gadiem
Eliņ, Viņš līdz ar to sezonu pabeidza ar 65 spēlēs gūtiem 28 punktiem . Bet viņš tak spēlēs play off, kāpēc jāraksta, ka pabeidza sezonu?

  +6 [+] [-]

, 2022-04-30 09:11, pirms 2 gadiem
Zupu, ir noriebies lielajā kļūdu gūzmā meklēt patiesību!!!
Slēpts komentārs: hokejists77
Slēpts komentārs: Matlss

  +5 [+] [-]

, 2022-04-30 10:33, pirms 2 gadiem
Matlss rakstīja: Piekrītu, katrā rakstā piesienas pie kļūdām, izrunas utt., diezgan nožēlojami. Domāju tur saknēs jāmeklē, kas par problēmu šiem cilvēkiem.
Žurnālistikā, kas ir galvenais? Faktu pareiza atspoguļošana. Man pie kājas gramatika, komati - galvenais, lai domu var saprast (izņemot personvārdu atveidni, jo tas var mainīt raksta jēgu), bet faktiem ir jābūt pareiziem. Ja pareizi nav norādīti gūtie vārti, piespēles, rezultāts un visa cita statistika, kas saistīta ar noteikto sportistu vai sporta veidu - tad sanāk, ka žurnālists raksta nepatiesas ziņas. Neviens neko neteiktu, ja šādas kļūdas būtu no 100 rakstiem 1, bet tās kļūdas ir regulāras. Turklāt daļa to komentāru par kļūdām ir , lai autors izlasītu un izlabotu kļūdas...
Slēpts komentārs: edgefall23

  -2 [+] [-]

, 2022-04-30 12:26, pirms 2 gadiem
Mana prognoze play-off --> https://bracketchallenge.nhl.com

  -1 [+] [-]

, 2022-04-30 13:18, pirms 2 gadiem
Tā kā šo spēli neskatījos, interesants šķiet Sportaziņās rakstītais

Šīs nakts Jackets- Bolts spēles "otrās trešdaļas izskaņā Kolumbusas “Blue Jackets” vārtsarga Elvja Merzļikina un Tampabejas “Lightning” spēlētāju starpā izcēlās konflikts. Pēc mača latviešu vārtsargs norādīja, ka cīņas pēdējā minūtē, atsaucoties uz iepriekšējām domstarpībām, “Lightning” uzbrucējs Patriks Marūns izaicinājis Merzļikinu uz kautiņu.

Latvietis atzina, ka viņš pieklājīgi atteicies no iespējas izvicināt dūres. “Protams, ka es nepieņēmu izaicinājumu, jo, godīgi sakot, man nebūtu izredžu. Varbūt ar citu spēlētāju es izkautos. Varat mani saukt par mīksto, bet man ir jādodas uz pasaules čempionātu, tāpēc nevēlos salauzt degunu vai ko citu,” izteicās Merzļikins.


https://www.sportazinas.com/merzlik...

  -1 [+] [-]

, 2022-04-30 13:25, pirms 2 gadiem
janx13 rakstīja: Eliņ, Viņš līdz ar to sezonu pabeidza ar 65 spēlēs gūtiem 28 punktiem . Bet viņš tak spēlēs play off, kāpēc jāraksta, ka pabeidza sezonu?
NHL tradicionāli par sezonu sauc regulāro čempionātu jeb sezonu, bet playoffs sauc par postseason jeb pēcsezonu. Jo NHL klubi spēlētājiem algu maksā par regulāro sezonu, bet par dalību Stenlija kausa izcīņā- nemaksā, un spēlēt pleiofos ir goda lieta.

     [+] [-]

, 2022-04-30 18:53, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Žurnālistikā, kas ir galvenais? Faktu pareiza atspoguļošana. Man pie kājas gramatika, komati - galvenais, lai domu var saprast (izņemot personvārdu atveidni, jo tas var mainīt raksta jēgu), bet faktiem ir jābūt pareiziem. Ja pareizi nav norādīti gūtie vārti, piespēles, rezultāts un visa cita statistika, kas saistīta ar noteikto sportistu vai sporta veidu - tad sanāk, ka žurnālists raksta nepatiesas ziņas. Neviens neko neteiktu, ja šādas kļūdas būtu no 100 rakstiem 1, bet tās kļūdas ir regulāras. Turklāt daļa to komentāru par kļūdām ir , lai autors izlasītu un izlabotu kļūdas...
Kādas problēmas - ja visi kritizētāji ir tādi spečuki, lai paši raksta. Citādi bieži vien rodas iespaids, ka cilvēks lasa infu tikai dēļ tā lai būtu kur piesieties. Šeit pat - cilvēks cenšas agri no rīta iedot svaigu informāciju, bet tā vietā lai pateiktu paldies, pirmais ko dara komentētāji - meklē kļūdas.