Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Merzļikins pēc sausās spēles: ''Svarīgi bija atkal sajust spēles ritmu''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Merzļikins pēc sausās spēles: ''Svarīgi bija atkal sajust spēles ritmu''
Elvis Merzļikins. Foto: AFP/Scanpix

Elvis Merzļikins pēc izcīnītās uzvaras ar 6:0 pār Karolīnas ''Hurricanes'' un otrās sausās spēles šajā sezonā medijiem atklāja, ka svarīgāk pēc vairāku maču izlaišanas viņam bijis atkal sajust spēles ritmu, bet kopumā komandai jāatgriežas pie tā snieguma, kas demonstrēts sezonas ievadā.

Naktī uz piektdienu Kolumbusas ''Blue Jackets'' vārtos atgriezās Elvis Merzļikins, kurš, aizvadot otro sauso spēli šajā sezonā, palīdzēja Kolumbusai ar 6:0 pārspēt Karolīnas ''Hurricanes''. Ar 35 punktiem ''Blue Jackets'' ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, bet nākamo maču aizvadīs naktī uz svētdienu, kad spēkosies pret Floridas ''Panthers''.

''Esmu priecīgs par uzvaru. Puiši padarīja labu darbu - bloķēja metienus un labi spēlēja aizsardzībā. Uzbrukumā pratām gūt vārtus,'' pēc spēles pauda mača pirmā zvaigzne Merzļikins. ''Mums jāatrod tā spēle, kuru demonstrējām sezonas sākumā. Domāju, ka Ziemassvētku pārtraukums mums nāca par labu. Varējām nedaudz atpūsties,'' turpināja Merzļikins, sakot, ka atsevišķus mačus šogad komanda zaudējusi savu kļūdu dēļ, no kurām bijis jāmācās.

Spēles laikā Merzļikins izcēlās ar efektīviem atvairījumiem, kas arī vairojis hokejista pārliecību. Tomēr svarīgāk mačā pret ''Hurricanes'' bijis atgūt spēles ritmu. ''Karolīna ir ļoti laba komanda. Pateicos, ka treneris deva man iespēju doties laukumā šajā spēlē. Izbaudīju to, bet man svarīgāk bija atkal sajust spēles ritmu. Nespēlēju aptuveni desmit dienas, tāpēc svarīgi bija justies brīvi.''

22 spēlēs Merzļikins vidēji atvairījis 91.1 % metienus, bet ielaidis 3.04 ripas mačā. NHL karjeras laikā latvietis vārtos devies 83 spēlēs, kurās vidēji atvairījis 91.7 % metienus un ielaidis 2.67 ripas.

     [+] [-]

, 2022-01-14 10:33, pirms 2 gadiem
Elvis molodčiks! Teicami sajusts ritms!