Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Merzļikinam zaudējums bullīšos, Balcers atgriežas ar "Sharks" sakāvi 0:8

Rolands Eliņš

Merzļikinam zaudējums bullīšos, Balcers atgriežas ar "Sharks" sakāvi 0:8
Elvis Merzļikins. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Kolumbusas "Blue Jackets" ar Elvi Merzļikinu vārtos piekāpās Bostonas "Bruins" ar 4:5, kamēr Rūdolfs Balcers pēc savainojuma atgriezās Sanhosē "Sharks" sastāvā, taču viņa komanda aizvadīja ļoti neveiksmīgu spēli, ar 0:8 zaudējot Nešvilai.

Elvis Merzļikins stājās Kolumbusas komandas vārtos ceturtajā spēlē pēc kārtas. Šajā posmā "Blue Jackets" guvusi vienu uzvaru, sakrājot četrus punktus, taču visas četras spēles beigušās ar vienu vārtu starpību.

• Merzļikins šonakt atvairīja 28 metienus no 32. Bullīšu sērijā viņš tika pārspēts tikai vienreiz, taču ar to pietika Bostonas uzvarai.

• Kolumbusa bija tuvu zaudējumam pamatlaikā, taču trīs sekundes pirms trešā perioda beigām Jakubs Vorāčeks iedabūja ripu Bostonas vārtos, panākot neizšķirtu 4:4.

• Vorāčeks maču pabeidza ar diviem punktiem (1+1), tāpat kā Patriks Laine, kurš veica divas rezultatīvas piespēles. Bostonas rindās divas rezultatīvas piespēles Bredam Maršānam.

• Merzļikins šosezon aizvadījis 36 spēles un guvis 19 uzvaras. Pie 20. panākuma viņam varētu būt iespēja tikt pēc divām dienām, kad paredzēta spēle savā laukumā pret Toronto.

• Kolumbusa pirms spēles iemūžināja sava kādreizējā līdera Rika Neša 61. numuru.

• Tikmēr "Sharks" sastāvā pēc divu nedēļu pārtraukumā atgriezās Rūdolfs Balcers, kuram šajā sezonā nācies izlaist daudz spēļu. Šī viņam bija pirmā spēle kopš 23. februāra un tikai ceturtā spēle kopš februāra sākuma.

• Savā laukumā "Sharks" nospēlēja ļoti neveiksmīgi un cieta sakāvi pret Nešvilas "Predators", ielaižot astoņus vārtus. Sanhosē komandai šī bija atkārtota lielākā sakāve savā laukumā kluba vēsturē (ar 0:8 tika zaudēts arī pirms 31 gada pret Pitsburgu).

• Balcers nospēlēja 16 minūtes, kurās veica vienu metienu pa vārtiem un palika ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

• "Predators" divus vārtus guva pirmajā periodā, vēl divus iemeta otrajā periodā, bet pēc tam trešajā periodā līdz 54. minūtei panāca graujošo 8:0.

• Ar četriem punktiem Nešvilas rindās atzīmējās Maikls Makkarons (2+2), pa trīs punktiem savāca Filips Tomasīno un Mets Lufs, kamēr divus vārtus iemeta Mets Dušeins.

• "Sharks" veica tikai 20 metienus, kurus visus atvairīja somu vārtsargs Jūse Saross. Viņš aizvadīja trešo sauso spēli šosezon.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay plaformā.

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Teodors BļugersPenguins408+91763 (12.7%)+760+0
Rūdolfs BalcersSharks346+91559 (10.2%)-5120+0
Zemgus GirgensonsSabres347+51261 (11.5%)-6253+1
AizsargsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Kristiāns RubīnsMaple Leafs30+005 (0.0%)-240+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets3619-14-390.2%1055/11683.4319842

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -1 [+] [-]

, 2022-03-06 08:48, pirms 2 gadiem
Atkal 4 ripas Elvja vārtos.

  +2 [+] [-]

, 2022-03-06 09:42, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Atkal 4 ripas Elvja vārtos.
Protams, ka nav baigi labi, bet, ja komanda atstāj vārtsargu "uz nošaušanu", vidēji spēlē pretiniekiem 35.8 metienus ļaujot izdarīt, tad baigi spīdēt nez vai sanāks.

Tā kā, CBJ ir pēdējie līgā šai rādītājā, protams, ka visas citas komandas ir prieksā, taču gribas vērst uzmanību uz to, ka tāds pieļauto metienu daudzums ir bezcerīgākajām komandām, piem., Arizonai.

Salīdzinoši - tajā pirmajā, labajā, sezonā CBJ vidēji pieļāva 29.9 metienus, pagājušajā sezonā - 32.4. Sanāk, ka pašlaik Elvim vidēji spēlē ir par 6 metieniem vairāk nekā pirmajā gadā, t.i., darba apjoms ir par ~20% lielāks.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-06 10:33, pirms 2 gadiem
Paldies, Juri, par analīzi! Gribētos, lai Elvis būtu tas varonis, kas atnes punktus. Nesaku, ka Elvja dēļ zaudē punktus, bet pēdējā laikā komandas varoņi ir citi. Varbūt kļūdos, bet kāds laiciņš pagājis, kad nav dzirdēts par Elvi - vienu no spēles 3 zvaigzēm.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-06 10:42, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Paldies, Juri, par analīzi! Gribētos, lai Elvis būtu tas varonis, kas atnes punktus. ...
Cik goli Elvim jāiemet pretinieka vārtos, lai kļūtu par varoni?

     [+] [-]

, 2022-03-06 10:57, pirms 2 gadiem
Abrag, neizliecies par muļķi. Kolumbusa nav RD, kur vārtsargam jānostāv sausā un jāgūst vārti, lai komanda uzvarētu. Pie abu komandu rezultatīvas spēles vajag, lai vārtsargs komandu pavelk, izglābjot svarīgās spēles epizodēs (mazākums, izgājienos 1vs1, spēles beigu nogrieznī). Bostonas vārtsargs atvairījis visus pēcspēles bullīšus. Tas ir labāk kā Elvis. Nesaku, ka Elvis ir slikts, bet kad viņš pēdējo reizi tika atzīts par vienu no 3 spēles zvaigznēm? Elvim bijuši vairāki sekmīgi spēļu nogriežņi, bet šobrīd sajūta, ka vismaz 3 ripas Elvis ielaidīs. Jautājums, cik komanda spēs iemest.

     [+] [-]

, 2022-03-06 11:47, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Abrag, neizliecies par muļķi. Kolumbusa nav RD, kur vārtsargam jānostāv sausā un jāgūst vārti, lai komanda uzvarētu. Pie abu komandu rezultatīvas spēles vajag, lai vārtsargs komandu pavelk, izglābjot svarīgās spēles epizodēs (mazākums, izgājienos 1vs1, spēles beigu nogrieznī). Bostonas vārtsargs atvairījis visus pēcspēles bullīšus. Tas ir labāk kā Elvis. Nesaku, ka Elvis ir slikts, bet kad viņš pēdējo reizi tika atzīts par vienu no 3 spēles zvaigznēm? Elvim bijuši vairāki sekmīgi spēļu nogriežņi, bet šobrīd sajūta, ka vismaz 3 ripas Elvis ielaidīs. Jautājums, cik komanda spēs iemest.
nu un ?
varbut cits jautajums butu pareizaks - cik ripas atlaus aizsardziba iemest, ne?
Tu redzei kaut vienu no tam spelem ? Pasktisimies nedeljas top seivus, Merzlikins noteikti bus topa atkal. Protams, so to vairak var nokjert, ka piemeram vakar tos otros vartus, bet taa ir elementara matematika, ja vartusargs pielauj rupju kludu 0.1% gadijumu, tad Kolumbusa tadas lazhas no vartusrga bus biezhak, nejau tadelj ka % lazhai ir lielaks, bet tadelj ka aizsardziba atlauj tik biezhi mest.

Protams, pastāv vēlviens variants, ka Merzļīkins sāk spēlēt arī aizsardzīb, ne ? Pārķērt kādu piespēli, iedot kādam bortā.

     [+] [-]

, 2022-03-06 11:52, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Abrag, neizliecies par muļķi. Kolumbusa nav RD, kur vārtsargam jānostāv sausā un jāgūst vārti, lai komanda uzvarētu. Pie abu komandu rezultatīvas spēles vajag, lai vārtsargs komandu pavelk, izglābjot svarīgās spēles epizodēs (mazākums, izgājienos 1vs1, spēles beigu nogrieznī). Bostonas vārtsargs atvairījis visus pēcspēles bullīšus. Tas ir labāk kā Elvis. Nesaku, ka Elvis ir slikts, bet kad viņš pēdējo reizi tika atzīts par vienu no 3 spēles zvaigznēm? Elvim bijuši vairāki sekmīgi spēļu nogriežņi, bet šobrīd sajūta, ka vismaz 3 ripas Elvis ielaidīs. Jautājums, cik komanda spēs iemest.
Ja aizsargi nespēlē - lasi ļauj mest no brīvām, ērtām pozīcijām - cik ilgi vārtsargs varēs vilkt? Elvis ar visu regulāro 4 ripu ielaišanu vārtus sargā normāli - to priekšā pasaka atvairīto metienu % sezonā kopumā. Papēti ar to, kādus metienus atļauj pretiniekiem + Jura pieminēto skaitu. Ar šādu spēli arī krietni skaļāki vārtsargi nebūtu glābēji. Un neba tikai metienus CBJ daudz atļauj. Kolumbusa ir līgas apakšgalā praktiski jebkurā ar aizsardzību saistītā statistikas rādītājā...

     [+] [-]

, 2022-03-06 12:07, pirms 2 gadiem
Kur ir raksts par Hārtlija uzvaras gājienu???

     [+] [-]

, 2022-03-06 12:43, pirms 2 gadiem
Tad neredzu argumentus, ar kuriem Elvis šobrīd ir labāks par to pašu Berubē. Ja neskaita atrašanos katru nedēļu līgas Top10 atvairījumos. Varbūt Elvja sniegumam glaimo arī tas, ka viņš figurē nedēļas Top10 vārtu guvumu topos.

     [+] [-]

, 2022-03-06 13:13, pirms 2 gadiem
Ļoti loģiski noslēgušās hokeja spēles Amerikāņu apvienoto štatu atklātajā čempionātā. Zilās Žaketes ar Elvi vārtos buļļos zaudē Bostonas Lāčiem, kā arī Haizivis ar Rūdi vienos vārtos Plēsējiem kapitulē.

     [+] [-]

, 2022-03-06 13:15, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Tad neredzu argumentus, ar kuriem Elvis šobrīd ir labāks par to pašu Berubē. Ja neskaita atrašanos katru nedēļu līgas Top10 atvairījumos. Varbūt Elvja sniegumam glaimo arī tas, ka viņš figurē nedēļas Top10 vārtu guvumu topos.
Ilgtermiņš. Elvis pateicoties savai vai Kolumbusas spēlei - vienalga kam aizvada savu vājāko karjeras sezonu. Kura tik un tā ir līdzvērtīga Berubē visai karjerai. Savukārt, Elvja labākā sezona ir labāka par Berubē "šo sezonu" Kā var salīdzināt vārtsargu ar 33 mačiem - izteiktu pirmo nr ar džeku, kam šogad ir 4 mači? Pilnīgi cita slodze, atbildības sajūta utt. Tātad ilgtermiņā Elvja all time low ir Berubē all time kopējais sniegums. Un Elvis savu all time high, kurš ir augstāks par Berubē līdzšinējo all time high spēj noturēt sezonas garumā, nevis pāris mačus.