Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts vērtē latviešu sezonu NHL

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts vērtē latviešu sezonu NHL
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonedēļ gaidāmas pēdējās spēles regulārajā sezonā, attiecīgi Dīvāna eksperts vērš savu uzmanību šajā virzienā un laicīgi savelk visus galus kopā savā neatkārtojamajā iknedēļas pārskatā, ko nopietni uztver tikai citi dīvāna eksperti.

Ja kāds vēlas iebilst, ka nevajag kaut ko vērtēt pirms sezona patiešām noslēgusies, uzsvēršu, ka īsti dīvāna eksperti citādi nemaz nedara. Kārtīgs eksperts katrā pavasarī Latvijas hokeja izlasi vai nu ieceļ pusfinālā vai arī izmet uz pirmo divīziju, bet to izdara vismaz 2-3 nedēļas pirms pasaules čempionāta sākuma. Citādi jau nav jēgas ekspertēt. Attiecīgi mūsu NHL vīriem paveicies, ka Dīvāna eksperts pie viņu sezonas kopsavilkuma neķērās jau novembrī.

Elvim Merzļikinam un Kolumbusai vēl atlikušas trīs spēles, no kurām pēdējā būs 30. aprīlī pret Teodora Bļugera "Penguins". Teorētiski Elvim vajadzētu būt vārtos visās trīs, attiecīgi sniedzot iespēju līdzjutējiem "Viaplay" ekrānos vēl ievērtēt Merzļikina sniegumu uz NHL veču fona pirms viņš ierodas Latvijas izlases rīcībā. Taču "Blue Jackets" treneris vienreiz jau uztaisīja jokus, apsolot dalību visās spēlēs un tad atstājot Elvi rezervē, pēc tam stāstot, ka tā bijusi pārbaude, piesardzība vai ... nu, godīgi sakot, Dīvāna eksperts nemaz nesaprata, kas tā par trenera taktiku īsti bija, taču Kolumbusai, vairs necīnoties par "play-off", kaut kas interesants laikam bija vajadzīgs.

Merzļikins šosezon bijis vārtos 56 spēlēs un uzrādījis savas NHL karjeras sliktāko statistiku, kas seko pēc tam, kad vasarā Merzļikins publiski runāja par Vezinas balvas iegūšanu. Protams, nevajag lielu ekspertīzi, lai secinātu, ka mērķi ar realitāti īsti sakrituši nav (Merzļikins pats saka, ka visādu dīvāna ekspertu kritika un skepse viņu uzvelk un motivē, tad nu neilgi pirms PČ ir īstais brīdis par šo ierunāties).

Sezonas noslēdzošajā mačā "Penguins"-"Blue Jackets" Kolumbusai būs otrā spēle divās dienās, tad nu treneris var izdomāt atstāt Elvi rezervē, taču par Bļugera spēlēšanu gan lielu šaubu nav. Bļugers šosezon turpina baudīt Latvijas sporta fanu selektīvo atmiņu, kas joprojām ar dusmās drebošām rokām piesauc to vienu "Rudnev" formas laika periodu, bet nekādi nesatraucas par "Teddy Blueger" pierakstu Pitsburgā.

Bļugers gan arī rada pārliecinošus argumentus, lai neviens Latvijas hokejā viņam lieki nepiesietos, jo uzbrucēja ar trim NHL sezonām pēc kārtas ar vismaz 20 punktiem mums nav bijis kopš Sergeja Žoltoka laikiem. Turklāt 26 punktus Teodors savācis komandā, kas droši kvalificējusies Stenlija kausa izcīņai, tiesa, līdz ar to droši vien liedzot viņam uzspēlēt PČ. Pitsburga iepriekšējos trīs gados gan pratusi uzvarēt tikai trīs "play-off" spēlēs, tad nu cerams, ka lieki garumā nevilks arī šosezon.

Rēķinot NHL uzbrucējus ar 20 punktu sezonām, negodīgi gan tiek apdalīts Zemgus Girgensons, kurš tīri labprāt aicinātu rēķināt NHL uzbrucējus ar vismaz 15 punktu sezonām, jo tādas viņam ir jau astoņas pēc kārtas. Protams, Bufalo "Sabres" sezonas sakarā neviens, izņemot pašus, par "play-off" īsti nerunāja, jo visi racionālie pieejamie fakti liecina, ka kāds šo komandu ir nolādējis. Tagad vēl atlikušas spēles ceturtdien un piektdien pret Bostonu un Čikāgu.

Savukārt Rūdolfs Balcers sezonu pabeigs ar vēl trim spēlēm – pret Anaheimu, Edmontonu un Sietlu, kuras sakarā pat jau paspēts aizmirst, ka tā ir līgas jaunpienācēja. Balcers grasās braukt palīgā Latvijas izlasei, kas Latvijas izlases uzbrukumam noteikti būs nozīmīgs papildinājums, kā nekā, viņš šosezon guvis 11 vārtus. Pirms ierēķinām Latvijai PČ labāko vairākumu un vismaz bronzas medaļas, ātri gan atzīmēsim, ka Balcera personā Latvijas izlases sastāvā spēlēs NHL sezonas 347. rezultatīvākais spēlētājs.

Trīs vidēja līmeņa NHL uzbrucēji un no "play-off" tālu esošas komandas pamatvārtsargs – šādi varētu sasummēt Latvijas hokeja šīs sezonas pienesumu NHL mačiem, ja vien Dīvāna eksperts nezinātu, no kuras puses vējš pūš hokeja pavasarī, kad katrs NHL vīrs, kurš piekritis spēlēt izlasē, teju vai automātiski pelnījis ordeni.

Nu, un skatoties tīri no sportiskās puses (kā nekā, hokeja folklorā senlatvieši Juri un Viesturi saka, ka sportu ar politiku nevajag jaukt) pasaules čempionātā jau Latvijai arī būs lielākas izredzes nekā iepriekš, jo Krievija pēc savas īstās sejas parādīšanas uz PČ vairs nav aicināta (rīkot nākamā gada PČ, to gan lūdzu, tur IIHF nekādas problēmas pagaidām neredz) un attiecīgi 1/4 finālā viena vieta it kā vairāk. Uz PČ nav aicināta arī Krievijai kautrīgi pakaļ staigājošā Baltkrievija izlase, tiesa, pēc pagājuša gada izgāšanās Rīgā baltkrievi varbūt par to nemaz tik ļoti nesūdzas.

     [+] [-]

, 2022-04-26 17:40, pirms 2 gadiem
Neliels atjauninājums raksta pēdējai rindkopai - šodien tapis zināms, ka Krievijai ir atņemtas tiesības rīkot PČ hokejā:

https://sportacentrs.com/hokejs/pc_...