Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šilovs pēc desmit spēlēm Stenlija kausā: "Esmu ieguvis jaunu pārliecību"

Agris Suveizda

Šilovs pēc desmit spēlēm Stenlija kausā: "Esmu ieguvis jaunu pārliecību"
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš sezonas izskaņā aizvadīja desmit spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, pēcsezonas preses konferencē atzina, ka centies izmantot sev doto iespēju un guvis jaunu pārliecību par saviem spēkiem.

Šilova un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" Stenlija kausa izcīņā aizkļuva līdz otrajai kārtai, kurā septiņās spēlēs ar 3-4 atzina Edmontonas "Oilers" pārākumu. "Man šī bija lieliska iespēja," uz izslēgšanas spēlēm atskatījās Šilovs. "Sāku kā trešais vārtsargs, bet biju laukumā laukumā katrā spēlē kopš pirmās sērijas trešā mača. Tas ir fenomenāli. Katru dienu ieguldi tik daudz darba un tad mēģini uzvarēt. Sajūtas ir lieliskas."

23 gadus vecais Šilovs šosezon NHL regulārajā čempionātā aizvadīja vien piecus mačus, kuros izcīnīja trīs uzvaras un atvairīja 90,8% metienu, kamēr "play off" latvietim desmit spēlēs pieci panākumi, viena "sausā" spēle un 89,8% atvairīto metienu. "Centos izmantot iespēju, cik vien spēju. Mēģināju darīt visu iespējamo, lai palīdzētu komandai uzvarēt katru spēli," pastāstīja Šilovs. "Izslēgšanas spēles ir aizraujošs laiks, un visi vēlas uzvarēt, tāpēc ir jāatdod visi spēki, lai sasniegtu mērķus."

"Pierādīju sev, ka varu spēlēt šajā līmenī un veikt svarīgus atvairījumus, lai palīdzētu komandai uzvarēt. Šajās spēlēs noteikti varēja iegūt jaunu pārliecību nākotnei," norādīja latviešu vārtsargs. "Pārliecībai šis laiks bija lielisks, bet saprotu, ka vienmēr ir lietas, ko var uzlabot."

Tikmēr Teodors Bļugers, kurš regulārajā čempionātā 68 mačos sakrāja 28 (6+22) punktus, bet Stenlija kausa 13 spēlēs iekrāja divas rezultatīvas piespēles, norādīja, ka šī sezona viņam paliks atmiņā ar lielisko treneru kolektīvu un atmosfēru komandā. "Vankūvera ir lieliska vieta un tiešām izbaudīju šeit pavadīto laiku," par savu pirmo sezonu "Canucks" rindās sacīja Bļugers. "Labprāt paliktu ar šiem puišiem kopā arī turpmāk, jo izcīnītās uzvaras padara tevi izsalkušāku un gribas uzvarēt vēl vairāk. Latiņa šosezon pacelta diezgan augstu, un daudzi jau tagad ar nepacietību gaida, ko komanda spēs parādīt nākamsezon. Tā ka būtu patīkami būt šīs vienības rindās."

"Canucks" regulārajā čempionātā 82 spēlēs izcīnīja 50 uzvaras un ar 109 punktiem kļuva par Klusā okeāna divīzijas uzvarētājiem un ieņēma trešo vietu Rietumu konferencē. Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Canucks" ar 4-2 pārspēja Nešvilas "Predators", bet konferences pusfinālā ar 3-4 atzina "Oilers" pārākumu. "Oilers" par vietu Stenlija kausa finālā sacenšas ar Dalasas "Stars" un ir vadībā sērijā ar 1-0, bet Austrumu konferencē latviešu aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" ar 1-0 iz vadībā duelī ar Ņujorkas "Rangers". Iepriekšējā sezonā finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", latviešu uzbrucējam Teodoram Bļugeram vegasiešu sastāvā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2024-05-24 13:10, pirms 3 nedēļām
Tieši no Teodora gaidīju vairāk izslēgšanas spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-24 13:29, pirms 3 nedēļām
Šilovs ir Latvijas labākais hokejists jau 23!

  +1 [+] [-]

, 2024-05-24 13:58, pirms 3 nedēļām
Dzimmiy rakstīja: Tieši no Teodora gaidīju vairāk izslēgšanas spēlēs.
Piekrītu. Ja sezonas vidū viņš savas akcijas pacēla, tad sezonas beigās un play off atkal nolaida lejā. Tas viņam neko dižu labu nesolu. NHL jau paliks. Cerams, ka tieši Vankuverā.

     [+] [-]

, 2024-05-24 21:15, pirms 3 nedēļām
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Piekrītu. Ja sezonas vidū viņš savas akcijas pacēla, tad sezonas beigās un play off atkal nolaida lejā. Tas viņam neko dižu labu nesolu. NHL jau paliks. Cerams, ka tieši Vankuverā.
Vai ku pesimistiski, rēķino ka Vankūvera izvirzījusi par prioritāti parakstīt Tedi.
Izjuka viņu trieciena maiņa, nākamsezon atkal uguņos.