Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

70 gadu vecumā mūžībā devies piecus Stenlija kausus izcīnījušais Leflērs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

70 gadu vecumā mūžībā devies piecus Stenlija kausus izcīnījušais Leflērs
Gijs Leflērs 1983. gadā Monreālas ''Canadiens'' sastāvā. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) informē, ka 70 gadu vecumā pēc cīņas ar vēzi mūžībā devies Gijs Leflērs, kurš ar Monreālas ''Canadiens'' karjeras laikā izcīnījis piecus Stenlija kausus.

70 gadu vecumā šodien aizsaulē devās Gijs Leflērs, kurš zaudēja cīņu ar vēzi, informē Nacionālā hokeja līga. NHL Leflers spēlēja 17 sezonas Monreālas ''Canadiens'', Ņujorkas ''Rangers'' un Kvebekas ''Nordiques'', kļūstot par pirmo līgas spēlētāju, kurš sešas sezonas pēc kārtas guva vismaz 50 vārtus un izcīnīja vismaz 100 rezultativitātes punktus. 2017. gadā Leflēru atzina par vienu no NHL simts labākajiem hokejistiem tās vēsturē.

''NHL izsaka visdziļāko līdzjūtību Leflēra sievai, dēliem, viņa četrām māsām un visai Leflēra ģimenei,'' plašākā paziņojumā citēts NHL komisārs Gerijs Betmens. ''Esam ļoti apbēdināti uzzināt par Gija Leflēra došanos mūžībā. Visi ''Canadiens'' organizācijā esam satriekti par šo ziņu. Gijam bija vienreizēja hokejista karjera, un viņš vienmēr bija pieejams Monreālas līdzjutējiem un hokeja komūnai. Viņš bija viens no ievērojamākajiem ''Canadiens'' hokejistiem, kā arī šī sporta vēstnesis visā pasaulē,'' par Leflēra došanos mūžībā teica ''Canadiens'' īpašnieks.

Leflēra iesauka bija blondais dēmons un 1988. gadā viņu iebalsoja NHL Slavas zālē. Viņš kļuva par otro hokejistu aiz Gordija Hova, kurš pēc nonākšanas Slavas zālē atjaunoja hokejista karjeru, 1988./1989. gadā spēlējot Ņujorkas ''Rangers''.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/guy-lafleu...