Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Miris četrus Stenlija kausus pēc kārtas izcīnījušais un Slavas zālē uzņemtais Gilīss

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Miris četrus Stenlija kausus pēc kārtas izcīnījušais un Slavas zālē uzņemtais Gilīss
Klārks Gilīss. Foto: New York Islanders

67 gadu vecumā miris Klārks Gilīss – spēka uzbrucējs, kurš Ņujorkas "Islanders" rindās četras reizes pēc kārtas kļuva par Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionu. Viņš ticis iekļauts Slavas zālē.

Laika posmā no 1980. līdz 1983. gadam Ņujorkas "Islanders" četras reizes pēc kārtas izcīnīja Stenlija kausu, un Klārks Gilīss bija viens no 17 hokejistiem, kuri komandā bija visos četros titulos. Pavisam viņš "Islanders" rindās aizvadīja 12 sezonas. 872 spēles ir piektais lielākais rādītājs Ņujorkas kluba vēsturē, 304 vārti dod ceturto vietu, tāpat kā 663 punkti.

1996. gadā "Islanders" iemūžināja Gilīsa devīto numuru, bet 2002. gadā viņš tika uzņemts NHL Slavas zālē.

Gilīsa devums nebeidzās ar vārtiem un uzvarām. Viņš dibināja Klārka Gilīsa fondu, kas palīdzēja bērniem ar kustības un attīstības traucējumiem. Hantingtonas slimnīcas bērnu nodaļa nosaukta Gilīsa vārdā, jo viņa dibinātais fonds savāca vienu miljonu dolāru, palīdzot ēkas celtniecībā.

"Islanders" izcilnieks bija bijušā Rīgas "Dinamo" uzbrucēja Koltona Gilīsa onkulis.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/islanders/news/...