Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Slafkovskim pirmie vārti NHL, ''Sharks'' pārtrauc piecu zaudēto spēļu sēriju

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Slafkovskim pirmie vārti NHL, ''Sharks'' pārtrauc piecu zaudēto spēļu sēriju
Jurajs Slafkovskis (#20). Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt tika aizvadītas 12 cīņas. Trijās no tām piedalījās arī latviešu pārstāvētie klubi, visiem izcīnot uzvaras. Arī pārējās komandas metās cīņā par savas bilances spodrināšanu.

Monreālas ''Canadiens'' - Arizonas ''Coyotes''

Monreālas ''Canadiens'' savā laukumā ar 6:2 izcīnīja uzvaru pār Arizonas ''Coyotes''. Ar vienu rezultativitātes punktu mača gaitā atzīmējās deviņi ''Canadiens'' spēlētāji.

• Pirmos vārtus NHL karjerā guva 2022. gada drafta pirmā izvēle - 18 gadus vecais slovāku uzbrucējs Jurajs Slafkovskis.

• ''Canadiens'' demonstrēja krietni saturīgāku hokeju. Statistikas ziņā spēle bija vienlīdzīga un dažos aspektos koijoti pat dominēja, taču mājinieki nepieļāva tik daudz kļūdu un izmantoja savas iespējas, kas ļāva izcīnīt divus punktus.

Ņujorkas ''Islanders'' - Ņūdžersijas ''Devils''

• Viena no pērnās sezonas pastarītēm Ņūdžersijas ''Devils'' ar 4:1 apspēlēja Ņujorkas ''Islanders''. Kluba panākumā pamatus ielika uzbrucējs Niko Hišers, kurš guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

• Ņujorkieši mača gaitā izpildīja vien 17 metienus vārtu rāmī, kamēr velni meta 43 reizes. ''Islanders'' izpildīja par 18 spēka paņēmieniem vairāk, tomēr izrādīt pretestību Ņūdžersijas hokejistiem šoreiz neizdevās.

Otavas ''Senators'' - Vašingtonas ''Capitals''

Otavas ''Senators'' atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 5:2 pieveica Vašingtonas ''Capitals''. Ar diviem rezultativitātes punktiem uzvarētāju rindās izcēlās četri hokejisti.

• ''Senators'' mača gaitā izpildīja par 20 metieniem vairāk. Aktīvā spēle ļāva veikt atspēlēšanās maratonu, kas bija sekmīgs. Četri no visiem septiņiem spēlē gūtajiem vārtiem tika trāpīti skaitliski nevienādos sastāvos.

Toronto ''Maple Leafs'' - Dalasas ''Stars''

Toronto ''Maple Leafs'' pagarinājumā ar 3:2 apspēlēja Dalasas ''Stars hokejistus. Uzvaras vārtus guva Nikolass Robertsons.

• Iespaidīgu sniegumu vārtos demonstrēja ''Stars'' cietoksnis Skots Vedžvuds, kurš tika galā ar 40 no 43 mājinieku metieniem. Ar to gan šoreiz bija par maz, lai viņa pārstāvētā vienība izcīnītu uzvaru.

• Dalasai šis bija pirmais zaudējums šosezon. Komanda bija triumfējusi visās trīs līdz šim aizvadītajās spēlēs.

Ņujorkas ''Rangers'' - Sanhosē ''Sharks''

Sanhosē ''Sharks'' izbraukumā ar 3:2 pieveica Ņujorkas ''Rangers''. Uzvaras vārtus pagarinājuma 49. sekundē guva Ēriks Kārlsons, pārtraucot savas komandas piecu zaudējumu sēriju.

• Nevienai no komandām mača gaitā nebija lielāks pārsvars par vieniem vārtiem. Vienības aizvadīja piesardzīgu spēli un lieki neriskēja. ''Rangers'' izpildīja par 14 spēka paņēmieniem un septiņiem bloķētiem metieniem vairāk, taču tika vien pie punkta.

Edmontonas ''Oilers'' - Karolīnas ''Hurricanes''

Edomontonas ''Oilers'' savā laukumā ar 6:4 apspēlēja Karolīnas ''Hurricanes''. Ražena spēle padevās Konoram Makdeividam un Raienam Nugentam-Hopkinam. Abi uzbrucēji iekrāja 1+3.

• Pretējā frontē esošais Andrejs Svečņikovs guva trīs vārtus jeb ''hat-trick'', kamēr Sebastians Aho atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Punktiem bagātā cīņā ''Hurricanes'' gan kapitulēja. Intriga gan bija līdz pat pašai mača izskaņai, jo sestos vārtus ''Oilers'' guva desmit sekundes pirms pamatlaika beigām.

Citas spēles

• Citās spēlēs Minesotas ''Wild'' ar 4:3 pagarinājumā apspēlēja Vankūveras ''Canucks'', sagādājot savai pretiniecei piekto zaudējumu piecās spēlēs. Uzvaras vārti Kirila Kaprizova kontā. Alekss Goligoskis ''Wild'' rindās šonakt aizvadīja savu 1000. spēli.

Lasvegasas ''Golden Knights'' savā laukumā ar 5:2 apspēlēja Vinipegas ''Jets'', bet Bostonas ''Bruins'' ar 2:1 pēcspēles metienos pieveica Anaheimas ''Ducks'', sagādājot pīlēm jau ceturto zaudējumu pēc kārtas.

NHL spēles 21. oktobrī

SpēleRezultātsTrīs zvaigznes
Blue Jackets - Predators5:3Blenkenburgs (1+1); Gudro (2+0); Danforts (1+0)
Penguins - Kings6:1Petrijs (1+2); Džerijs (97.5%); Ruta (1+0)
Flames - Sabres3:6Taks (3+0); Hinostroza (0+3); Mitelstats (1+1)
Canadiens - Coyotes6:2Slafkovskis (1+0); Suzuki (1+0); Galahers (1+0)
Islanders - Devils1:4Palats (2+0); Brets (0+2); Hjūzs (1+0)
Senators - Capitals5:2Batersons (2+0); Pinto (1+0); Kempers (92.9%)
Maple Leafs - Senators3:2 PRobertsons (2+0); Bantings (0+2); Vedžvuds (93%)
Sharks - Rangers3:2 PKārlsons (1+1); Hitils (1+0); Kutūrs (1+0)
Oilers - Hurricanes6:4Nugents-Hopkins (1+3); Svečņikovs (3+0); Makdeivids (1+3)
Wild - Canucks4:3 PKaprizovs (1+2); Dzukarello (2+1); Flerī (88.5%)
Golden Knights - Jets5:2Aikels (2+0); Hils (92.9%); Stīvensons (1+0)
Bruins - Ducks2:1 PMHols (1+0); Vatrano (1+0); Ulmārks (96.8%)

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay"platformā.

     [+] [-]

, 2022-10-21 14:37, pirms gada
Izskatās šis puisis būs bombardieris arī šajā līgā.Monreālai labs ieguvums,ap ko komandu būvēt nākotnē.