Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Merzļikins atvaira 23 metienus uzvarā pret ''Predators'', Pitsburga grauj bez Bļugera

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Merzļikins atvaira 23 metienus uzvarā pret ''Predators'', Pitsburga grauj bez Bļugera
Elvis Merzļikins. Foto: Gaelen Morse/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uzvaru šonakt izcīnīja kā Elvja Merzļikina, tā arī Teodora Bļugera pārstāvētā komanda. Kolumbusas ''Blue Jackets'' atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 5:3 pieveica Nešvilas ''Predators'', kamēr Pitsburgas ''Penguins'' bez latvieša ar 6:1 sagrāva Losandželosas ''Kings''.

Kolumbusas ''Blue Jackets'' - Nešvilas ''Predators''

Elvis Merzļikins palīdzēja savai komandai izcīnīt divus punktus, atvairot 23 no 26 pretinieku metieniem. Kolumbusa sezonu iesāka ar trim zaudējumiem, taču nu ar latvieša palīdzību izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas.

• Divus vārtus ''Blue Jackets'' labā guva Džonijs Gudro.

• ''Predators'' mača gaitā bija vadībā gan ar 2:0, gan ar 3:1, taču pārsvaru nenoturēja. Aktīvais Kolumbusas uzbrukums un dominance izdarītajos metienos vainagojās panākumiem. Komanda guva četrus bez atbildes vārtus izšķirošajā nogrieznī un triumfēja. Vienreiz talkā gan Kolumbusai nāca mača arbitri, kuri vienus vārtus neieskaitīja.

• Uzvaru nesošos vārtus nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Niks Blenkenburgs.

• ''Blue Jacekts'' aizvadīja ļoti aktīvu spēli un bija pelnījusi tikt pie punktiem. Mača gaitā komanda izpildīja par 16 metieniem un 13 spēka paņēmieniem vairāk kā pretiniece.

• Par mača trim zvaigznēm jeb vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Blenkenburgs, Gudro un Džastins Danforts.

Pitsburgas ''Penguins'' - Losandželosas ''Kings''

• Latviešu uzbrucējs un ''Penguins'' spēlētājs Teodors Bļugers joprojām dziedē savu traumu, tāpēc laukumā šajā cīņā nedevās.

• Galvenais Pitsburgas varonis šoreiz bija vārtu vīrs Tristans Džerijs, kurš atvairīja 39 no 40 karaļu metieniem.

• Rezultatīvākais ar golu un divām rezultatīvām piespēlēm bija 34 gadus vecais uzvarētāju aizsargs Džefs Petrijs. Ar vismaz vienu rezultativitātes punktu mača gaitā izcēlās 13 ''Penguins'' hokejisti.

• Pitsburga pirmajā periodā guva trīs vārtus un uzvaru puslīdz jau bija nodrošinājusi. Pārsvars pakāpeniski pieauga un mājinieki trešās trešdaļas piektajā minūtē atradās vadībā jau ar 6:0.

• Goda vārtus ''Kings'' guva nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigām, kad skaitlisko vairākumu realizēja 24 gadus vecais zviedru uzbrucējs Kārls Grundstroms.

• Interesanti, ka pingvīni mača gaitā izpildīja mazāk metienus nekā viesi. Kamēr viesi meta 40, mājinieki vien 34 reizes. Pitsburgai netraucēja uzvarēt arī septiņi nopelnītie noraidījumi. Komandai veiksmīgāk padevās vien iemetieni, kā arī pārsvars bija spēka paņēmienos un bloķētajos metienos.

• Trīs vērtīgāko spēlētāju vidū šoreiz tikai ''Penguins'' hokejisti - Petrijs, Džerijs un Jans Ruta.

• Pitsburga atgriežas uz panākumu takas. Komanda četrās spēlēs ir tikusi pie septiņiem punktiem, vienīgo punktu zaudējot pret ''Canadiens''.

• Nākamā cīņa abām latviešu pārstāvētajām vienībām būs savstarpējā. Naktī uz svētdienu ''Blue Jackets'' savā laukumā uzņems ''Penguins''. Spēles sākums plkst. 2:00 pēc Latvijas laika.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay"platformā.

  +3 [+] [-]

, 2022-10-21 09:07, pirms 2 gadiem
Uzvara paliek uzvara, bet ripu vārtos tāpat biki par daudz...

  -1 [+] [-]

, 2022-10-21 09:45, pirms 2 gadiem
No statistikas viedokla nav labi, bet labi, ka jus neesat treneri. 2 varti bija reali GI, abos Merzlikins tika neatlauti traucets, and thats a fact. Tresajos neviens vartsargs uz planetss nepanemtu. Paris loti labi savi. Laba spele in general

  -1 [+] [-]

, 2022-10-21 10:35, pirms 2 gadiem
Nu Elvi, Elvi, tadus sudus salaidi, labi, ka komandas biedri izrucija. Vajag stabilitāti, ja pa Vezina trofeju sapņo.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-21 11:05, pirms 2 gadiem
Būtu labi, ja vēl komandas biedri palīdzētu nosargāt vārtus. Nevis ļautu pretiniekam dzīvoties pa vārtu priekšu..

  -2 [+] [-]

, 2022-10-21 12:51, pirms 2 gadiem
3 ir Elvja cipars!!!! 😂😂😂

     [+] [-]

, 2022-10-21 12:52, pirms 2 gadiem
Vienīgais pozitīvais visā, ka ar Elvi uzvaras nāk, kas tomēr ir ļoti būtiski komandai

     [+] [-]

, 2022-10-21 13:29, pirms 2 gadiem
Curtiys rakstīja: Nu Elvi, Elvi, tadus sudus salaidi, labi, ka komandas biedri izrucija. Vajag stabilitāti, ja pa Vezina trofeju sapņo.
Spēli laikam tā arī neesi redzējis. 🙂
Pirmie divi goli tīri uz aizsargu sirdsapziņas(kas ir kļuvis par ieradumu pirmajās spēlēs). Trešos diezvai atvairītu, ja pat divi EM būtu vārtos.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-21 15:36, pirms 2 gadiem
Vai raksta autors var paskaidrot, kā uzvārds Jarry fonētiski tiek pārveidots uz Džerijs? Viņu nesauc Tristan Jerry. Man šķiet, ka šie 'žurnālisti' kkādu perversu baudu no šādiem komentāriem gūst, tāpēc arī turpina tos vārdus kropļot, lai speciāli lasītājus kacinātu.

     [+] [-]

, 2022-10-21 16:15, pirms 2 gadiem
Kakarot rakstīja: Vai raksta autors var paskaidrot, kā uzvārds Jarry fonētiski tiek pārveidots uz Džerijs? Viņu nesauc Tristan Jerry. Man šķiet, ka šie 'žurnālisti' kkādu perversu baudu no šādiem komentāriem gūst, tāpēc arī turpina tos vārdus kropļot, lai speciāli lasītājus kacinātu.
https://lv.wikipedia.org/wiki/Tristans_Džerijs

  +1 [+] [-]

, 2022-10-21 17:07, pirms 2 gadiem
Kakarot rakstīja: Vai raksta autors var paskaidrot, kā uzvārds Jarry fonētiski tiek pārveidots uz Džerijs? Viņu nesauc Tristan Jerry. Man šķiet, ka šie 'žurnālisti' kkādu perversu baudu no šādiem komentāriem gūst, tāpēc arī turpina tos vārdus kropļot, lai speciāli lasītājus kacinātu.
Bet wikipedia taču tā saka! Toms un Džerijs

     [+] [-]

, 2022-10-21 17:57, pirms 2 gadiem
Man kā parasti patīk autora - tipiska latvieša (kuram baudu sagādā cita latvieša neveiksme) komentārs:
“ Vienreiz talkā gan Kolumbusai nāca mača arbitri, kuri vienus vārtus neieskaitīja.”
Kādā talkā??? Tur bija tīrākais ofsaids, talkā tiesneši būtu nākuši ja paskatītos pirmo vārtu atkārtojumu, kad Elvi ar nūju iestūma vārtos un pēc tam tur iestūma ripu, Kolumbusasa treneris gribēja ņemt challange, bet tomēr izvēlējās neriskēt, lai jau spēles sākumā nezaudētu šo iespēju.