Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Sietlas pirmais kapteinis Džiordano nonāk Toronto, Pols aizmainīts uz čempioni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sietlas pirmais kapteinis Džiordano nonāk Toronto, Pols aizmainīts uz čempioni
Marks Džiordano. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) iepriekšējo divu gadu čempionei Tampabejas "Lightning" pievienojies uzbrucējs Niks Pols, kurš iemainīts no Otavas "Senators". Savukārt cita Ontārio komanda Toronto "Maple Leafs" aizsardzību papildinājusi ar Kanādā lielāko daļu karjeras spēlējušo Marku Džiordano.

27 gadus vecais uzbrucējs Niks Pols, kuram pēc sezonas beigsies līgums, Tampā nonācis apmaiņā pret uzbrucēju Matjē Žozefu un 2024. gada drafta ceturtās kārtas izvēli. Pols 59 spēlēs izcēlies ar 11 vārtiem, kas ir jauns karjeras rekords, un septiņām piespēlēm. Viņš gana daudz ticis izmantots arī mazākumā. 25 gadus vecais Žozefs 58 mačos izcēlies ar astoņiem vārtiem un desmit piespēlēm.

Pieredzējušais aizsargs Marks Džiordano kļuvis par Toronto "Maple Leafs" spēlētāju. Viņš aizmainīts kopā ar uzbrucēju Kolinu Blekvelu, bet Sietlas "Kraken" pretī saņēma 2022. un 2023. gada draftu otrās kārtas izvēles, kā arī 2024. gada drafta trešo kārtu. "Kraken" pieturēja 50% no Džiordano algas.

38 gadus vecais Džiordano, kurš pēc sezonas kļūs par brīvo aģentu, 55 mačos izcēlies ar sešiem vārtiem un 23 punktiem. Ilggadējais Kalgari "Flames" kapteinis uz Sietlu devās paplašināšanās drafta rezultātā un kļuva par "Kraken" vēsturē pirmo kapteini, taču NHL debitantei pirmā sezona izvērtusies negaidīti vāja. 28 gadus vecais Blekvels 39 spēlēs guvis 17 punktus.

Sietlu pametus arī 24 gadus vecais aizsargs Žeremī Lozons, kurš pret šā gada drafta otrās kārtas izvēli aizmainīts uz Nešvilas "Predators". 53 spēlēs viņa kontā ir vieni vārti un seši punkti. Lozons ar 176 spēka paņēmieniem bija "Kraken" līderis. Viņam pēc šīs sezonas beigsies līgums, Lozonam kļūstot par ierobežoti brīvo aģentu.

Savukārt "Maple Leafs" vietu Džiordano atbrīvojusi, aizmainot Trevisu Dermotu uz Vankūveras "Canucks" un pretī saņemot 2022. gada drafta trešās kārtas izvēli. 25 gadus vecais Dermots 43 spēlēs izcēlies ar vieniem vārtiem un četrām piespēlēm. Viņam līgumā vēl palikusi viena sezona.

NHL maiņu logs aizvērsies šovakar pulksten 21:00.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/ottawa-sen...
https://www.nhl.com/news/mark-giord...
https://www.nhl.com/news/seattle-kr...
https://www.nhl.com/news/toronto-ma...