Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šodien – latviešu duelis Teksasā

Juris Miņins
Juris Miņins

Šodien – latviešu duelis Teksasā
Kārlis Skrastiņš un Raitis Ivanāns
Foto: Getty Images

Šajā naktī Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā turnīrā, pirmo reiz šajā sezonā , savā starpā cīnīsies abas Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas, Raita Ivanāna Losandželosas "Kings" un Kārļa Skrastiņa Dalasas "Stars".

Losandželosas "Kings" – Dalasas "Stars"

Losandželosas "Kings"
Cik veiksmīgi Losandželosas "Kings" bija iesākuši sezonu, tikpat neveiksmīgi tā tiek turpināta. Četras uzvaras pirmajās piecās spēlēs un trīs zaudējumi pēc kārtas, pie tam arī komandas spēle sāk atgādināt iepriekšējās sezonās, kurās "karaļi" nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēs, redzēto. Taču šajā situācijā ir arī pozitīvās puses, precīzāk, objektīvi iemesli, kas izskaidro šīs neveiksmes. Pirmkārt, tas ir komandas veselības stāvoklis, precīzāk, tas, ka trešajai daļai komandas spēlētāju (piemēram, Aleksandram Frolovam, Tedijam Parselam, Džastinam Viljamsam) ir gripas simptomi. Otrkārt, tā ir arī garā izbraukuma tūre (vairāk kā nedēļu ilga).
Tāpat jāpiemin, ka komanda ir veikusi visai jūtamas izmaiņas spēles plānā, pārkārtojot aizsardzības pārus un arī uzbrukuma virknējumus, taču rezultātu tas ir devis tikai daļēju, jo, ja sezonas sākumā runāja par "Kings" labo vairākumu un slikto mazākumu, pašlaik viss ir mainījies ja ne par 180 grādiem, tad visai jūtami gan, jo pēdējā spēlē, pret Kolumbusas "Blue Jackets", kalifornieši tā arī nespēja realizēt vairākumu.
Ja skatās individuāli, tad rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā izmaiņas nav notikušas, pirmais vēl aizvien ir Anže Kopitars ar 12 punktiem astoņās spēlēs, viņam seko Raiens Smitas ar 10 rezultativitāses punktiem, bet "Olimpisko pjedestālu" noslēdz Džastins Viljamss ar septiņiem punktiem. Savukārt labākais lietderības koeficients "Kings" vienībā ir aizsargam Deivism Druviskī, +5, par vienu koeficientpunktu mazāk ir, arī aizsargam, Metam Grīnam, bet koeficientu +3 ir nopelnījis Džastins Viljamss. Ja runā par vārtsargiem, tad, neveiksmīgo pēdējo spēļu dēļ, viņu cipari nav diez ko iepriecinoši, jo pirmajam numuram, Džonatanam Kvikam vidēji spēlē ir ielaisti 3.15 vārti (89.1% atvairīto metienu), bet Eriks Ersbergs, savā vienīgajā spēlē šosezon, tika pie vidēji spēlē ielaistiem 4.15 vārtiem un 81% atvairīto metienu.

Dalasas "Stars"
Dalasas "Stars", pat par spīti četriem zaudējumiem pirmajās septiņās šīssezonas spēlēs, var uzskatīt, ka ir spēlējuši veiksmīgi, jo ir iegūtu jau deviņi punkti, kas pašlaik dod otro vietu Atlantijas okeāna divīzijā, no līderiem, Fīniksas "Coyotes" atpaliekot vien par vienu punktu. Arī komandas pārstāvji vairākkārtīgi ir uzsvēruši, ka šajā sezonā "Stars" spēlē labi un trīs zaudējumi pēcspēles metienu sērijā ir tikai neveiksme un nejaušība, kas sezonas gaitā tiks izlabota.
Jāpiebilst, ka pašlaik Dalasā galvenā apspriešanās tēma ir nevis komandas veiksmes vai neveiksmes, bet abu "Stars" vārtsargu, Mārtija Turko un Aleksa Olda, cīņa par pirmā vārtsarga posteni. Turko ir spēlējis vairāk, un arī statistika viņam, kopumā ir labāka, taču vienā statistikas ailē labāks ir Olds un tā ir uzvaru aile. Turko no piecām spēlēm ir spējis uzvarēt vien vienā, kamēr Oldam ir simtprocentīgs rādītājs – divas uzvaras divās spēlēs. Radikālākie fani pat pieprasa Turko maiņu uz citu vienību, taču komandas vadība nav tik kategoriski noskaņota un, kā ir izteikušies, vēlas paskatīties uz šo vārtsargu cīņu visas sezonas garumā un galīgo lēmumu pieņemt maiņu perioda beigās.
Ja pievēršas laukuma spēlētājiem un viņu individuālajiem sasniegumiem, tad vēl aizvien lielisks ir Breds Ričardss, kurš ar deviņiem gūtajiem punktiem ir ne tikai komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet arī pamazām sāk atgādināt savu 2004. gada versiju. Tāpat, pēc lielākoties izlaistās pagājušās sezonas, lieliski atgriezies ierindā ir Brendans Morovs (astoņi punkti), tāpat rezultatīvi spēlē arī maiks Ribero, bet pagājušā gada debitanti, Džeimss Nīls un Džeimijs Bīns, ir tikuši, attiecīgi, pie septiņiem un sešiem punktiem. Tāpat līgas lietderīgāko spēlētāju saraksta pirmajā rindiņā turpina gozēties zviedru aizsargs Niklass Grosmans (+10), tāpat lielisks lietderības rādītājs ir Stefanam Robidā (+7), bet pārējie spēlētāji ir nopelnījuši mazāk plusu un arī kopumā, tikai diviem "Stars" rindās spēlējošajiem hokejistiem ir negatīvs koeficients, Metam Niskanenam (-3) un Džefam Vojvitkam (-1).

Raitis Ivanāns
Pretēji Latvijā izskanējušajām baumām, Raitis Ivanāns, spēlē pret Detroitas "Red Wings" netika pieteikts spēlei dūru cīņas pretinieku neesamības dēļ, ne sliktās spēles (komandas vadības vēlmes nosūtīt viņu uz AHL) dēļ. To arī pierādīja viņa dalība spēlē pret Kolumbusas komandu, kurā gan cimdus viņš nenometa, taču arī lielas kļūdas nepieļāva.
Losandželosas "Kings" spēlēs pret Dalasas "Stars", kurās, lai arī nav tik principiāli pretinieki kā Sanhosē vai Anaheimas vienības, asumi nav nekāds retums, Raitim varētu nākties arī atsvaidzināt savas dūru cīņu iemaņas (kāvies Raitis nav jau trīs spēles). Un arī pretinieki viņam atrastos, piemēram, Kriss Bārčs, ar kuru iepriekšējā sezonā Raitis jau bija ticies un, kas zīmīgi, izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Kārlis Skrastiņš
Kārlis Skrastiņš, lai arī tika ņemts Dalasas komandā kā aizsardzības "cementētājs", pēdējās trijās spēlēs ir, acīmredzami, par to "aizmirsis", jo guvis divus rezultativitātes punktus par piespēlēm, kas, īstenībā, nav pārsteidzoši, ja ņem vērā, ka Kārlis spēlē vienā maiņā ar komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem. Un, izskatās, ka tagad aizsardzības pāris Kārlis Skrastiņš – Trevors Deilijs ir kardināli mainījuši lomas, jo iepriekš tika paredzēts, ka uzbrukumā vairāk darbosies tieši Deilijs, bet pagaidām afro-kanādietim nekas spožs uzbrukumā neizdodas.
Ja atgriežas pie šīsnakts spēles, tad Skrastiņam, spēlējot pret "Kings" aizsardzību, protams, visvairāk būtu jāuzmana tās līderi, Anže Kopitars un Raiens Smits, īpašu uzmanību pievēršot tieši Smita spēlei vārtu priekšā (atlekušās ripas, metienu "pielabošana" utt.), kas bieži vien beidzas ar vārtu guvumu.

Prognoze
Uzvarētāja noteikšanai būs nepieciešami pēcspēles metieni.

Raitis Ivanāns pret Krisu Bārču, 26.03.2009

Pārējās cīņas

Šajā naktī, neskaitot iepriekšminēto spēli, attiecības savā starpā skaidros vēl četras komandas. Sanhosē "Sharks" izbraukumā mērosies spēkiem ar Austumu konferences un visas līgas līderiem, Ņujorkas "Rangers", bet Vankūveras "Canucks", spēlē pret Edmontonas "Oilers", vēl aizvien mēģinās rāpties ārā no bedres, ko viņi sezonas pirmajās spēlēs paši sev izraka.

Izmantotie resursi:
nhl.com

1 2 41 komentārs

  +1 [+] [-]

, 2009-10-19 14:17, pirms 15 gadiem
Es par Skrastiņu un Stars!

  +5 [+] [-]

, 2009-10-19 14:20, pirms 15 gadiem
Nu ļoti draudīgs Ivanāns izskatās bildē...

  +3 [+] [-]

, 2009-10-19 14:28, pirms 15 gadiem
Inpetto rakstīja: Nu ļoti draudīgs Ivanāns izskatās bildē...
Kad smaida vel draudigaks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-10-19 14:35, pirms 15 gadiem
Janyks rakstīja: žēl ka vairs nav to derbiju vairāk!Atceros savlaik bieži tādi bija , jo spēlēja mūsējo vairāk.
Toties šis šosezon būs vēl 5 reizes (šīsnakts spēli neskaitot).

  -4 [+] [-]

, 2009-10-19 14:35, pirms 15 gadiem
skrastiņš iedos biete raičam

  +5 [+] [-]

, 2009-10-19 14:41, pirms 15 gadiem
priekšnieks rakstīja: skrastiņš iedos biete raičam
cukurbietē vai galda bietē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-19 15:03, pirms 15 gadiem
Atvainojiet, ka ne pa tēmu, bet spokos ir video, kur Daugaviņš kaujas ar Kuldu (beigas Arturs ielika divus, bet tas nav savarīgi)!
Jautājums, vai tas ir jauns video, un vai viņiem nav ko citu darīt?

     [+] [-]

, 2009-10-19 15:06, pirms 15 gadiem
bālais rakstīja: Atvainojiet, ka ne pa tēmu, bet spokos ir video, kur Daugaviņš kaujas ar Kuldu (beigas Arturs ielika divus, bet tas nav savarīgi)!
Jautājums, vai tas ir jauns video, un vai viņiem nav ko citu darīt?
Daugaviņš ar Kuldu kāvās pirms gadiem 2,5. Kautiņš bija sarunāts un darīt viņiem ir ko, jo viņi ir profesionāli hokejisti.

     [+] [-]

, 2009-10-19 15:11, pirms 15 gadiem
Paldies, man jau likās, ka kādā intervijā biju kaut ko dzirdējis.
Par to darīšanu biju domājis (vai nav ko citu sist?).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-19 15:29, pirms 15 gadiem
San Jose Sharks rakstīja: Skarstiņam vārtus,Ivanānam kautiņu un vis!
Kapēc tā? Es neatteiktos redzēt arī Ivanāna vārtus
Klau, Juri, netā būs kāds strīms?

     [+] [-]

, 2009-10-19 15:31, pirms 15 gadiem
ezic rakstīja: Kapēc tā? Es neatteiktos redzēt arī Ivanāna vārtus
Klau, Juri, netā būs kāds strīms?
Protams, ka būs, myp2p.eu jāskatās un vēl visos tajos adthe.net utt.

Es pats ESPN360 strīmu izmantoju.

     [+] [-]

, 2009-10-19 15:33, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Protams, ka būs, myp2p.eu jāskatās un vēl visos tajos adthe.net utt.

Es pats ESPN360 strīmu izmantoju.
Man, kā pilnīgi dumam, interneta lietotājam... Pastāsti, kur pa brīvu un vis sakarīgāk ir skatīties.

     [+] [-]

, 2009-10-19 15:38, pirms 15 gadiem
ezic rakstīja: Man, kā pilnīgi dumam, interneta lietotājam... Pastāsti, kur pa brīvu un vis sakarīgāk ir skatīties.
Pa brīvu un sakarīgi ir divi nesavienojami jēdzieni.

     [+] [-]

, 2009-10-19 15:43, pirms 15 gadiem
Nu tad pa brīvu un daudz maz kur var redzēt

     [+] [-]

, 2009-10-19 15:46, pirms 15 gadiem
ezic rakstīja: Nu tad pa brīvu un daudz maz kur var redzēt
Paskaties te:
myp2pforum.eu

Uz vakara pusi būs šodienas "Hockey today" topiks, tur arī būs samesti visādi linki uz dažādiem strīmiem, dažreiz gadās arī kkas tiešām labs (zviedru viasats, piemēram).

     [+] [-]

, 2009-10-19 16:01, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Paskaties te:
myp2pforum.eu

Uz vakara pusi būs šodienas "Hockey today" topiks, tur arī būs samesti visādi linki uz dažādiem strīmiem, dažreiz gadās arī kkas tiešām labs (zviedru viasats, piemēram).
Pateicos

     [+] [-]

, 2009-10-19 16:08, pirms 15 gadiem
Vajadzes sodien paskatities.Kaut nau manas milakas komandas.

     [+] [-]

, 2009-10-19 16:20, pirms 15 gadiem
Bugaga es par Skrastinu

  -1 [+] [-]

, 2009-10-19 20:24, pirms 15 gadiem
Blin te tturesos kko teikt, bet Ivananam tocna kadam pa degunu jaiedod
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-19 22:08, pirms 15 gadiem
Es esmu par Los Angeles Kings,jo Tā ir mana miiļākā komanda , bet ja Skrastiņa Stars vinnēs tad arii būs Ok

     [+] [-]

, 2009-10-20 00:09, pirms 15 gadiem
Vismaz šodien uzvarēs kāda komanda, kur spēlē latvietis

     [+] [-]

, 2009-10-20 00:25, pirms 15 gadiem
Es par Dalasu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-20 03:41, pirms 15 gadiem
eu var kaads iedot kaadu linku tas nestradaa kursh adthe un myp2p

     [+] [-]

, 2009-10-20 03:43, pirms 15 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: atradu beidzot vienu sakarīgu
tak iedot

     [+] [-]

, 2009-10-20 03:48, pirms 15 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 41 komentārs