Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tampabeja maiņas darījumā no ''Blackhawks'' iegūst uzbrucēju Heigelu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Tampabeja maiņas darījumā no ''Blackhawks'' iegūst uzbrucēju Heigelu
Brendons Heigels (no kreisās). Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) pavēsījusi, ka maiņas darījumu veikušas Tampabejas ''Lightning'' un Čikāgas ''Blackhawks''. Rezultātā uz Tampabeju pārgājis Brendons Heigels, bet uz Čikāgu Boriss Kačuks un Teilors Redišs. Darījumā komandas viena otrai nosūtījušas arī drafta izvēles.

Pēdējo divu sezonu Stenlija kausa ieguvēja Tampabejas ''Lightning'' maiņas darījumā savas rindas pastiprinājusi ar 23 gadus veco uzbrucēju Brendonu Heigelu, kamēr uz Čikāgu devās Boriss Kačuks, Teilors Redišs, kā arī 2023. gada drafta pirmās kārtas izvēle un 2024. gada drafta pirmā desmitnieka izvēle. Savukārt Tampabeja vēl saņēma 2022. gada un 2024. gada ceturtās drafta kārtas izvēles tiesības.

Heigels šajā sezonā 55 mačos bija guvis 21 vārtus un atdevis 16 rezultatīvas piespēles. 2016. gada draftā hokejistu sestajā kārtā ar 159. numuru izvēlējās Bufalo ''Sabres'', taču Bufalo hokejists neaizvadīja nevienu maču, to darot Čikāgas ''Blackhawks'' rindās. Šī kļuvusi par Heigela rezultatīvāko NHL sezonu karjerā.

Hokejists ar Čikāgu bija noslēdzis trīs gadu līgumu pirms šīs sezonas. Katru sezonu viņa atalgojums ir 1.5 miljoni ASV dolāri. Pēc 2023./2024. gada sezonas Heigels var kļūt par ierobežoto brīvo aģentu. ''Esmu priecīgs. Neesmu līgā bijis pietiekami ilgi. Priecājos, ka atradīšos komandā, kura uzvar un varēšu mācīties no citiem pieredzējušiem hokejistiem,'' pēc pievienošanās Tampabejai teica Heigels.

Kačuks šajā sezonā Tampabejas rindās bija guvis divus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles. 23 gadus veco hokejistu izvēlējās 2016. gada draftā ar 44. kopējo numuru, un šī ir viņa pirmā NHL sezona karjerā. Arī Redišam šī ir pirmā NHL sezona, kurā līdz šim spēlētājs guvis septiņus vārtus un atdevis piecas piespēles.

Tampabeja ar 84 punktiem šobrīd ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, kamēr Čikāgas ''Blackhawks'' Rietumu konferencē ar izcīnītiem 53 punktiem atrodas 14. vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/brandon-ha...