Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ovečkins apsteidz Draizatlu rezultatīvāko sarakstā, ''Bruins'' neturpina uzvaru sēriju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ovečkins apsteidz Draizatlu rezultatīvāko sarakstā, ''Bruins'' neturpina uzvaru sēriju
Aleksandrs Ovečkins. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Naktī uz trešdienu Aleksandrs Ovečkins ar precīzu metienu palīdzēja Vašingtonas ''Capitals'' papildlaikā ar 4:3 pārspēt Vinipegas ''Jets'', kas tādējādi ļāva krievu uzbrucējam kļūt par līgas rezultatīvāko šīs sezonas hokejistu ar 55 rezultativitātes punktiem. Piecu uzvaru sērija pārtrūka Bostonas ''Bruins'', kas ar 1:7 piekāpās Karolīnas ''Hurricanes''.

• Devīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Filadelfijas "Flyers", kas garā pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ņujorkas "Islanders" ar 3:4. Komandām bija nepieciešami deviņi bullīši, lai noteiktu mača uzvarētāju. Vienīgo realizēja "Islanders" hokejists Olivers Valstroms.

• Trešā perioda ievadā Klods Žirū ar 12. vārtiem sezonā pirmo reizi spēlē izvirzīja vadībā Filadelfiju, taču minimālo pārsvaru "Flyers" neizdevās noturēt. Gandrīz četras minūtes līdz pamatlaika beigām tika panākts izlīdzinājums.

• "Islanders" vārtos nevienu no pēcspēles metieniem neielaida Semjons Varlamovs, pie tam, atvairot spēles laikā izdarīto 31 metienu. Pretējos vārtos Kārters Hārts tika galā ar 28 metieniem un astoņiem pēcspēles metieniem.

• "Islanders" šī bija otrā uzvara pēc kārtas, taču Austrumu konferencē tā ieņem tikai 13. vietu, kamēr Filadelfija līdz ar zaudējumu sēriju šobrīd ir 11. vietā.

• Tikmēr piecu uzvaru sērija tika pārtraukta Bostonas "Bruins". To izdarīja Karolīnas "Hurricanes", uzvarot ar pārliecinošu rezultātu – 7:1. "Bruins" vārtsargam Tūkam Raskam šis bija pirmais zaudējums pēc atgriešanās laukumā.

• Raskam šī nebija izdevusies spēle – jau pirmajā periodā hokejists ielaida piecus no "Hurricanes" izdarītajiem 12 metieniem, kas pretiniekiem deva 5:1 vadību. Pēc pirmā perioda vārtos stājās Linuss Ullmarks, kas atvairīja 20 no 22 metieniem.

• Uzvarētājiem Jesperi Kotkaniemi guva divus vārtus, bet pieci citi hokejisti izcēlās ar vārtu guvumu. Karolīnai šī bija otrā uzvara pēc kārtas un Austrumu konferencē tā ieņem trešo vietu.

• Aleksandrs Ovečkins guva sezonas 27. vārtos un kļuva par NHL labāko vārtu guvēju un rezultatīvāko hokejistu ar 55 rezultativitātes punktiem, apsteidzot Edmontonas ‘’Oilers’’ hokejistu Leonu Draizaitlu, bet ‘’Capitals’’ ar 4:3 apspēlēja Vinipegas ‘’Jets’’.

• Karjerā Ovečkins izcīnījis jau 1375 rezultativitātes punktus (757 vārti, 618 rezultatīvas piespēles), kas ierindo hokejistu 24. vietā visu laiku rezultatīvāko hokejistu sarakstā. Šonakt Ovečkins apsteidza Maiku Modano.

NHL 19. janvārī

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Flyers - Islanders3:4 PMBruins - Hurricanes1:7
Senators - Sabres1:3Capitals - Jets4:3P
Predators - Canucks1:3Stars - Canadiens3:5
Flames - Panthers5:1Kings - Lightning4:6

     [+] [-]

, 2022-01-19 09:25, pirms 2 gadiem
36 gadi!

     [+] [-]

, 2022-01-19 09:26, pirms 2 gadiem
Vecais lācis 36 gados velk blici, kamēr abu jaunuļu superklubs turpina grimt arvien dziļākos mēslos, šiem sešu zaudējumu virknīte.

Taisnības labad jāpiemin, ka Dedmontonai ir iekrājusies kaudzīte ar pārceltajām spēlēm. Cita lieta, ka, ja NHL beidzot pieņēmusi svētīgu lēmumu netestēt asimptomātiskos atlētus, tad Kanādas valdība turpina izolācijas/ierobežojumu cirku, tāpēc nav skaidrs, kad un vai Dedmontonas pārceltās spēles vispār tiks aizvadītas.