Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" bez Girgensona izlaiž divu ripu pārsvaru un papildlaikā zaudē “Red Wings”

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

"Sabres" bez Girgensona izlaiž divu ripu pārsvaru un papildlaikā zaudē “Red Wings”
Dilans Larkins
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pēc Latvijas laika vakara spēlē Bufalo “Sabres” bez Zemgus Girgensona ierindā izlaida divu vārtu pārsvaru un papildlaikā ar 2:3 atzina Detroitas “Red Wings” pārākumu. Divus vārtus Detroitai guva Dilans Larkins.

#Latvijas izlases centra uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš 33 spēlēs sakrājis 11 (7+5) punktus, šovakar traumas dēļ izlaida trešo maču pēc kārtas.

#”Sabres” ar “Red Wings” šosezon līdz šim bija aizvadījušas trīs savstarpējās spēles, visām no tām pārākai esot Detroitai. Pēdējā no tām bija naktī uz svētdienu, kurā tika ciesta sakāve ar 0:4.

# Šī vakarā mača rezultāts tika atklāts tieši pirmā perioda vidū, kad ar precīzu plaukstas metienu izcēlās “Sabres” jaunais somu aizsargs Henri Jokiharju (1:0). Kopumā šajā trešdaļā bija vērojama abu komandu stingra un piesardzīga spēle aizsardzībā.

# Otrajā periodā turpinājās ļoti līdzīga spēkošanās un šoreiz vārti netika gūti. Vienā no momentiem Alekss Tahs zobeniem it kā iemeta otros vārtus, taču tie pēc trenera izaicinājuma par video atkārtojuma netika ieskaitīti. Gan Bufalo, gan Detroitas vārtu vīri bija līmenī.

#Mača noslēdzošās trešdaļas desmitajā minūtē “Sabres” uzbrucējs Džefs Skiners dubultoja savas komandas pārsvaru (2:0). Prieki gan bija īsi, jo tieši pēc minūtes, spēlējot mazākumā, rezultāta starpību līdz minimumam samazināja “Red Wings” krievu spēlētājs Vladislavs Namestņikovs. Vēl pēc divām minūtēm sarkanie spārni panāca jau 2:2 – izcēlās līderis Dilans Larkins.

# Spēle nonāca līdz papildlaikam, kurā otro un uzvaras ripu iemeta Larkins (2:3), “Sabres” piedzīvojot ceturto zaudējumu pret “Red Wings” un astoto pēdējās deviņās spēlēs.

# Rietumu konferencē “Sabres” ar iegūto punktu pakāpās uz 13. vietu. Nākamo spēli tā aizvadīs naktī uz trešdienu, kad viesosies Otavā, spēkojoties ar “Senators”.

NHL spēles

Laiks/Rez.Spēle
2:3 PSabres – Red Wings
22:00Avalanche – Wild
23:00Coyotes – Canadiens
23:00Sharks – Kings
0:00Kraken – Blackhawks
2:30Islanders – Flyers
3:00Blues – Predators
5:00Golden Knights – Penguins