Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Merzļikins pret Bļugeru, Āfrikas jaukumi un handbolistu revanšs

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Merzļikins pret Bļugeru, Āfrikas jaukumi un handbolistu revanšs
Foto: AP/Scanpix

Iepriekšējās nedēļas Dīvāna eksperta TV pārraižu apskats izvērtās par tik lielu panākumu (statistiku nepārbaudīju, komentārus nelasīju, bet gan jau tā bija), ka nav divu domu, kā vien turpināt iesākto un pārskriet pāri sporta kanālu plānotajām tiešraidēm, lai laicīgi izteiktos par to, kas gaidāms.

Šobrīd KHL izsludināts pārtraukums Covid-19 dēļ, un līgas vadība devusi klubiem atļauju aizvadīt spēles Pekinas olimpisko spēļu laikā, lai tikai varētu izspēlēt pilnu sezonu, kurā tagad iecirsts pamatīgs robs. Dīvāna ekspertam nekādu īpašo insaidu nevajag, lai uzminētu, ka Pekinas OS hokeja turnīra rīkotāji milzīgā sajūsmā par situāciju nevar būt – tajās divās nedēļās, kad hokejā vispār nekas cits nedrīkstētu notikt kā vien olimpiskais turnīrs, NHL mači ies pēc pilnas programmas, turklāt izskatās, ka NHL bosiem pietiks nekaunības tieši OS sākuma brīdī sarīkot arī savu Zvaigžņu spēli, un tagad vēl KHL taisās spēlēt savus mačus. Par Rīgas "Dinamo" plāniem olimpisko spēļu laikā pagaidām gan nav dzirdēts.

Noskaņojoties olimpiskajām spēlēm, hokejā līdz ar to šobrīd lielāka uzmanība jāpievērš līgai, kas OS gatavojas ignorēt, proti, NHL. Tiesa, skatoties uz Elvja Merzļikina palikšanu sausā atgriešanās spēlē "Blue Jackets" sastāvā (6:0 pret "Hurricanes"), Dīvāna eksperta sirdssāpes par Merzļikina nespēlēšanu izlasē bija acīmredzamas. Tauta gan runā, ka pēc tam Elvim bija vēl viena spēle (2:9 pret Floridu), taču tās, visticamāk, ir tikai baumas, un es tām neticu.

Kolumbusai tagad pāris dienas gaidāmas brīvas, taču nedēļas nogalē paredzēta mums ļoti interesanta spēle – naktī uz sestdienu mačs pret Teodoru Bļugeru un "Penguins". Lai arī esam tagad tik ļoti izlepuši ar saviem Ziemeļamerikas sportistiem, ka principā katrā naktī NHL vai NBA spēlē savējais, kuram sekot līdzi naktīs, kurās elektrības rēķinu radītie murgi neļauj gulēt, divu latviešu savstarpējās spēles tāpat ir kaut kas nedaudz īpašs.

Dīvāna eksperts gan vēlas nodemonstrēt savu ekspertīzi – Kolumbusai piektdien jau ieplānota spēle pret Filadelfiju, un viens vārtsargs divās dienās pēc kārtas nemaz tik bieži nespēlē. Jācer gan, ka Kolumbusas treneri pratīsies un sakārtos tā, ka duelis Merzļikins-Bļugers mums garām nepaslīdēs.

Lai nu kā, ar NHL spēlēm viss ir vienkārši, tās visas pieejamas Viaplay tiešraidēs, kamēr tiem, kas grib paskatīties izslavēto Anglijas futbolu, nepieciešama ne tikai vēlme, bet arī laba atmiņa – Premjerlīgas spēles meklējamas Go3 kanālos, kamēr paralēli notiekošais Līgas kauss atkal ir "Viaplay" ietekmes sfērā, un ceturtdien tur būs atrodama "Arsenal" un "Liverpool" atbildes spēle pusfinālā. Pirmais mačs noslēdzās ar 0:0, un kaut kad jau tiem vārtiem jāsāk birt.

Dīvāna eksperts gan apzinās, ka ar šādu argumentu var pamatīgi iekrist. To pašu gribējās teikt arī Āfrikas kausa sakarā, kur sākumā gūto vārtu bija pagalam maz, taču arī šobrīd jāsecina, ka Āfrikas kausā notiek visvisādi brīnumi, piemēram, tiesnesis grib pabeigt spēli piecas minūtes pirms beigām (nu gluži kā mūsu rajona mačos, kad spēli tiesāt dāsni pieteicās pretinieku komandas trenera brālēns), taču vārtu guvumu tāpat ir maz – 15 no 24 spēlēm beigušās ar 1:0 vai mazāk. Punkti gan tāpat tiek sarēķināti, un nedēļas nogalē paredzēti pirmie astotdaļfināli. Elementāra loģika liecina, ka izslēgšanas spēlēs vārtu vajadzētu būt vēl mazāk, bet elementāra loģika arī saka, ka futbolā jāspēlē 90 minūtes, nevis 85.

TV4 ēterā nedēļas nogalē tikmēr varēs atrast nu jau ierasto kamaniņu sportu, kur šonedēļ slavenajā Sanktmoricā paredzēts Eiropas čempionāts. (Te bija paredzēts joks par renes sportu, taču mūsu draugs Jurijs Žigajevs visus labākos jau ir patentējis un aktīvi uzstāj uz autortiesībām).

Tuvāk Latvijai tikmēr beidzot varētu sagaidīt "VEF Rīga" lielo spēli Čempionu līgā. Atbildes mačs pret franču "Dijon" pārcelts divas reizes un tagad ieplānots 21. janvārī, un tad gan būs jāspēlē. Kā nekā, nākamnedēļ jau jāsākas "Top16" grupu turnīram. Tāpat Latvijā gaidāmas divas handbola spēles, Latvijas vīriešu izlasei Dobelē cīnoties pret Bulgāriju. Šīs LTV7 ēterā ieplānotās spēles gan saņēmušas sliktu reklāmu, par kuru kā atbildīgi tomēr jāatzīst paši handbolisti, kuri tikko Fēru salās aizvadīja PČ kvalifikācijas turnīru, nevienu uzvaru tā arī neguva un palika ar negatīvu vārtu statistiku -20.

Te gan droši var argumentēt, ka visi kritiķi vienkārši nerubī vietējo sportu un handbola izlase uzņēmusi pareizo kursu uz Gada komandas balvu – kā nekā, volejbola izlasei iepriekšējā gadā šīs balvas iegūšanai bija nepieciešama bilance 1-16.

Interesantas lietas šonedēļ

NotikumsTVDatums
Arsenal-LiverpoolViaplay20.01
VEF Rīga – Dijon3Sport21.01
Blue Jackets – PenguinsViaplay22.01
Handbola spēles Latvija-BulgārijaLTV722.01 un 23.01
EČ kamaniņu sportāTV422. un 23.01
UFC 2703Sport23.01
Āfrikas kausa 1/8 fināliViaplay23.-26.01