Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vai NHL sāksies "lavīnu sezona"?

Juris Miņins
Juris Miņins

Vai NHL sāksies "lavīnu sezona"?
Kreigs Andersons
Foto: AP

Šonakt savu jau tā veiksmīgo Nacionālās hokeja līgas (NHL) startu vēl vairāk mēģinās uzlabot Kolorado "Avalanche" komanda, kurai pretī stāsies līdz šim visai neveiksmīgi spēlējušie Torornto "Maple Leafs" hokejisti.

Kolorado "Avalanche" – Toronto "Maple Leafs"

Kolorado "Avalanche"
Denveras komanda līdz šim ir rādījusi visai atzīstamu sniegumu, aizvadītajās piecās šīssezonas spēlēs, "lavīnas" ir izcīnījuši trīs uzvaras un vēl vienu punktu par neizšķirtu pēc pamatlaika. Kopā tas dod septiņus punktus un ceturto vietu Rietumu konferences turnīra tabulā. Ņemot vērā pirmssezonas prognozes, tas, protams, ir pārsteigums daudziem, taču, izskatās, ne "Avalanche" hokejistiem. Pārliecinoša Kreiga Andersona spēle vārtos, kopējā komandas atbildība aizsardzībā un Milana Hejduka nezūdošās prasmes uzbrukumā ir galvenais iemesls komandas lieliskajam sezonas sākumam, kura laikā denverieši jau ir iemantojuši "favorītu slepkavu" titulu.
Taču jāatceras, ka pašlaik Kolorado vienība pati ir kļuvusi par šīs sezonas favorītiem, un arī pretinieki spēlēm pret viņiem sāks gatavoties aizvien nopietnāk. Tāpat nevar nepieminēt šī spēle notiks izbraukumā, kas "Avs" ir viens no ilgstošākajiem šajā sezonā, un šo faktu atzīmē jau pieminētais Andersons: "Iepriekšējā bija tikai viena spēle (vakarnakt pret "Bruins") garā izbraukuma sērijā. Mums, protams, ir prieks par uzvaru, taču pašlaik tā ir tikai viena uzvara."

Toronto "Maple Leafs"
Toronto vienība pašlaik ir pēdējā – divīzijā, konferencē, visā līgā. Neizcīnīta neviena uzvara, nopelnīts tikai viens punkts par neizšķirti nospēlētu pamatlaiku (sezonas pirmajā cīņā pret Monreālas "Canadiens"). Viņu ielaistie 4.8 vārti vidēji spēlē arī ir vājākais rādītājs visā līgā. Komandas pašreizējo stāvokli precīzi raksturo somu uzbrucēja Niklasa Hagmana vārdi: "Sliktāk vairs nevar būt... taču tam ir arī pozitīvās puses, jo nākotnē būs tikai labāk!"
No individuālajiem spēlētājiem, pēc pirmajām piecām spēlēm, izcelšanas vērti ir Aleksejs Poņikarovskis (3+1) un Mihails Grabovskis (1+3). Pārējie hokejisti ne tuvu nerāda to spēli, kuru no viņiem gaidīja pirms sezonas, sevišķi komandas aizsardzības, kuras spēlētājiem lietderības koeficients -3 pašlaik ir samērā labs rādītājs. Līdz ar to darbs nekļūst vieglāks arī vārtsargiem. Sezonas sākuma pirmais numurs Vesa Toskala pirmajās četrās spēlēs ir vidēji ielaidis 5.57 vārtus un atvairījis vien 81.2% no pretinieku metieniem, labāka situācija ir pašlaik traumētajam debitantam Jonasam Gustavsonam – 3.08 vārti un 89.4% atvairīto metienu.

Savainojumi
Kā jau minēts iepriekš, pašlaik "Maple Leafs" komandai nevar palīdzēt vārtsargs Jonass Gustavsons (cirkšņa savainojums), Fils Kesels, Maiks van Raiens un Veins Primo.
Savukārt no "Avalanche" spēlētājiem problēmas ar veselību ir tikai baltkrievu hokejistam Ruslanam Salejam, kurš mokās ar muguras sāpēm.

Pārējās cīņas

Līdz ar Kolorado un Toronto komandu cīņām, šonakt notiks vēl divas spēles. Detroitas "Red Wings" tiksies ar Bufalo "Sabres" un mēģinās iegūt pozitīvu uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci, bet Kalgari "Flames", spēlējot pret Kolumbusas "Blue Jackets", mēģinās reabilitēties par šīsnakts katastrofālo un zaudēto spēli (pret "Blackhawks").

Izmantotie resursi:
nhl.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-10-13 14:04, pirms 15 gadiem
Butu labi, shi komanda joprojam simpatize kops Ozo laikiem tur - gan Ozo un Skrastina gan speleta hokeja gan formu utt del. Brinos par Leafs - komanda no bagatas pilsetas, ar tradicijam, lieliskiem faniem, bet jau kuro gadu ka malas pa beigam ta malas. Ja nemaldos, tad spelesana konferences finala pret Canes ar Irbi vartos ir pedejais lielakais sasniegums pedejos padsmit gados (vel laikam bija 1 play-off pirma karta) un viss?

  +2 [+] [-]

, 2009-10-13 14:06, pirms 15 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: nuu, protams, tik ļoti nesekkoju NHL kā Tu, bet vai tomēr šis virsraksts nav nedaudz par skaļu?
Tieši tāpēc jautājuma teikums.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-13 14:11, pirms 15 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: nuu, protams, tik ļoti nesekkoju NHL kā Tu, bet vai tomēr šis virsraksts nav nedaudz par skaļu?
Zinot vinju dominanci [ vienmeers buushanu starp favoriitiem liigaa ] kaadu laiku atpakalj, tad sastaava atjauninaashana, es nebriiniitos,ja Avs shosezon atkal saaktu raadiit atziistamu sniegumu!

  -2 [+] [-]

, 2009-10-13 14:11, pirms 15 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: nuu, protams, tik ļoti nesekkoju NHL kā Tu, bet vai tomēr šis virsraksts nav nedaudz par skaļu?
A kā citādi mūsu uzmanību pievērst? Noviks vispār "dzemdē pērles", kuru saistībai ar raksta saturu dažreiz nav nekā kopēja (atvaino, Māri)...

     [+] [-]

, 2009-10-13 14:27, pirms 15 gadiem
Brīnos kā Toronto nav patriekuši Toskalu vēl. Viņš jau pagājušajā sezonā bija pamatīgs siets. Un šosezon nekas nav mainījies. Ir sākuši daudz kauties, bet varēja jau apskatīties, kā Vitjaz klājas iekš KHL, lai saprastu, ka this is not an aswer

  +1 [+] [-]

, 2009-10-13 15:53, pirms 15 gadiem
Pēc pagājušās sezonas fiasko ir izdarījuši pareizos secinājumus. Sezonas sākums komandai labs,to nevar noliegt.Bet lielos spriedelējumus par komandu iespējām izcīnīt varēs izdarīt ap jauno gadu. Ir jau vēl daži gāzētāji(LAK,NYR,Pit,Calgary) kam arī padevies labs starts.

     [+] [-]

, 2009-10-13 15:57, pirms 15 gadiem
Vakar skatījos spēli vnk ideāli, vairākums labs aizsardzība laba, Bostonieši knapi tika pāri zilajai līnijai. Es vienmēr būšu par Avs

     [+] [-]

, 2009-10-13 17:33, pirms 15 gadiem
Es par to, lai Avs turpina savu lielisko sezonas sākumu - jākrīt arī Toronto, kuri pagaidām spēlē vnk nožēlojami..

     [+] [-]

, 2009-10-13 17:48, pirms 15 gadiem
āris spāre rakstīja: Es par to, lai Avs turpina savu lielisko sezonas sākumu - jākrīt arī Toronto, kuri pagaidām spēlē vnk nožēlojami..
Šodien Kolorado, kā runā, vārtos liks Budaju...

     [+] [-]

, 2009-10-13 17:53, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Šodien Kolorado, kā runā, vārtos liks Budaju...
Duelis: kurš ielaidīs vairāk - Toskala vai Budajs?

     [+] [-]

, 2009-10-13 18:01, pirms 15 gadiem
"Kolorado vienība pati ir kļuvusi par šīs sezonas favorītiem"

Tad tomeer arii tevi paarliecinaaja Avs sniegums? Protams liidz vietai pleiofos ir jaapaciinaas, bet 7 punkti nav slikts pieteikums

     [+] [-]

, 2009-10-13 18:05, pirms 15 gadiem
Šobrīd paskatoties Rietumu kopvērtējumu, gribas jautāt: WTF? Ok, ir sezonas pats pats sākums, bet tomēr interesanta tabula (TOP8 sastāvs)

  -1 [+] [-]

, 2009-10-13 18:05, pirms 15 gadiem
quick rakstīja: "Kolorado vienība pati ir kļuvusi par šīs sezonas favorītiem"

Tad tomeer arii tevi paarliecinaaja Avs sniegums? Protams liidz vietai pleiofos ir jaapaciinaas, bet 7 punkti nav slikts pieteikums
Nevis mani pārliecināja, vienkārši cipari runā paši par sevi. Un šeit es cenšos saglabāt objektivitāti.

     [+] [-]

, 2009-10-13 18:07, pirms 15 gadiem
Pie traumeetajiem speeleetaajiem truukst Viktors Stalbergs. Kaa nekaa pirms traumas speeleeja pirmajaa mainjaa.

Starpcitu tagad vinja vietaa itin daudz speelee policists Koltons Orrs, kas jau diezgan daudz ko izsaka par sastaavu... Interesanti, vai Leafs izsauks kaadu uz augshu un, ja izsauks, tad kursh tas buus. Uz izsaukumu cer Bozaks, Tustijs un Hansons.

     [+] [-]

, 2009-10-13 18:08, pirms 15 gadiem
NHL.com dienas jautājums par šo pašu tēmu - Kins un Avs balsojuma vadībā kā iepriekšējās sezonas ārpus PO palikušās komandas, kuras šosezon varētu visu apgriezt "kājām gaisā"

     [+] [-]

, 2009-10-13 18:09, pirms 15 gadiem
quick rakstīja: Pie traumeetajiem speeleetaajiem truukst Viktors Stalbergs. Kaa nekaa pirms traumas speeleeja pirmajaa mainjaa.
Stalbergs, ļoti iespējams, spēlēs (jo arī tā ir day-to-day).

     [+] [-]

, 2009-10-13 18:10, pirms 15 gadiem
āris spāre rakstīja: NHL.com dienas jautājums par šo pašu tēmu - Kins un Avs balsojuma vadībā kā iepriekšējās sezonas ārpus PO palikušās komandas, kuras šosezon varētu visu apgriezt "kājām gaisā"
Kings PO būs 100% (jau pirms sezonas viņiem tur bija jābūt)! Avs... var tomēr pietrūkt... .

     [+] [-]

, 2009-10-13 18:23, pirms 15 gadiem
Interesanti ies arī abās pārējās spēlēs - Detroita pret Milleru Sabres vārtos (amzinati izskatās Sabres gūto-zaudēto vārtu attiecība pēc trim spēlēm - 4:3), Kalgari savukārt mēģinās nostiprināties Rietumu vadībā, taču Kolumbusa uzvarējusi 3 no līdzšinējām 4 spēlēm..

     [+] [-]

, 2009-10-13 18:53, pirms 15 gadiem
āris spāre rakstīja: Interesanti ies arī abās pārējās spēlēs - Detroita pret Milleru Sabres vārtos (amzinati izskatās Sabres gūto-zaudēto vārtu attiecība pēc trim spēlēm - 4:3), Kalgari savukārt mēģinās nostiprināties Rietumu vadībā, taču Kolumbusa uzvarējusi 3 no līdzšinējām 4 spēlēm..
Millers ir viens no vismazāk novērtētajiem NHL Elites vārtsargiem
Kalgari šonakt zaudēs.

     [+] [-]

, 2009-10-13 19:36, pirms 15 gadiem
Ar Avs var vilkt ļoti daudz paralēles ar citu Denveras komandu - Broncos Vai ne tā?

     [+] [-]

, 2009-10-13 19:39, pirms 15 gadiem
shamanis29 rakstīja: Ar Avs var vilkt ļoti daudz paralēles ar citu Denveras komandu - Broncos Vai ne tā?
Ka tik beigās nesanāk kā ar vēl vienu Kolorado komandu - "Rockies". Vai arī pagājušās sezonas "Nuggets".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-13 21:37, pirms 15 gadiem
Starpcitu, izraadaas, ka ar zaudeejumiem pirmajaas 5 sezonas speelees, Leafs ir izpelniijushies sliktaako sezonas saakumu savas vairaak nekaa 90 gadu ilgaas veestures laikaa!

     [+] [-]

, 2009-10-13 22:11, pirms 15 gadiem
quick rakstīja: Starpcitu, izraadaas, ka ar zaudeejumiem pirmajaas 5 sezonas speelees, Leafs ir izpelniijushies sliktaako sezonas saakumu savas vairaak nekaa 90 gadu ilgaas veestures laikaa!
Viņiem ir visas cerības šo rekordu uzlabot!

     [+] [-]

, 2009-10-13 22:55, pirms 15 gadiem
āris spāre rakstīja: NHL.com dienas jautājums par šo pašu tēmu - Kins un Avs balsojuma vadībā kā iepriekšējās sezonas ārpus PO palikušās komandas, kuras šosezon varētu visu apgriezt "kājām gaisā"
Es nobalsoju pa Lightning,
Jā, tabula ir interesanta, visvairāk mani fascinē Detroitas 4 punkti un kurā tur vieta Rietumu konferences apakšgalā.Bufalo 4-3 ir normāls rezultāts, kas attiecas uz Milleru, tad viņš atšķirībā no Tomasa jau ir uzņēmis sezonas formu.
Toskala-Budajs, - nenoliedzami, ka balsošu par Kolorādo, interesanti, ka Ontario atgriežas Darsijs Takers, kurš varētu uztaisīt vismaz kādu multipointu...

     [+] [-]

, 2009-10-13 22:58, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Millers ir viens no vismazāk novērtētajiem NHL Elites vārtsargiem
Kalgari šonakt zaudēs.
Ļoti iespējams.2 spēles pēc kārtas nav vienkāršs pārbaudījums.Kā tur Kolumbusā bija, ar ko Iginla varēs izvicināties, ar Bollu?
Es Milleru vienmēr esmu vērtējis samērā augstu.Vismaz starp ASV vārtsargiem.Par Dipjetro un Ešu viņš ir 3 galvastiesas labāks...

     [+] [-]

, 2009-10-13 23:07, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Millers ir viens no vismazāk novērtētajiem NHL Elites vārtsargiem
Kalgari šonakt zaudēs.
Nu nezinu gan vai taa ir. Vinsh tomeer ir jenkjis, bet jenkji saveejos vienmeer paarveertee. Pirmajaa peec lokauta sezonaa vinju sauca par naakamo Rihteru, taapat kaa Keinu mazliet veelaak nosauca par naakamo Modano. Ja godiigi, mani vienmeer ir kaitinaajusi taa american born rekordu pompozaa uzskaitiishana.