Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" pie arēnas griestiem kārs savas leģendas Neša numuru

"Blue Jackets" pie arēnas griestiem kārs savas leģendas Neša numuru
Riks Nešs. Foto: NHL.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets", kurā spēlē latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, martā iemūžinās sava bijušā līdera Rika Neša numuru.

Neša krekls ar 61. numuru pie "Nationwide" arēnas griestiem tiks kārts nākamā gada 5. martā, kad "Blue Jackets" uzņems Bosonas "Bruins" hokejistus. Zīmīgi, ka viņš būs pirmais hokejists, kura numuru iemūžinājusi Kolumbusas komanda.

Kādreizējais kanādiešu uzbrucējs ir "Blue Jackets" visu laiku labākais snaiperis, rezultatīvo piespēļu veicējs un rezultativitātes punktu krājējs. Viņš šī kluba sastāvā aizvadījis arī visvairāk spēļu. Nešs Kolumbusā spēlēja no 2002. līdz 2012. gada, turklāt noslēdzošās četras sezonas viņš bija komandas kapteinis. Pēc tam kanādietis spēlēja arī Ņujorkas "Rangers" un "Bruins" rindās.

Kopā ar "Blue Jackets" komandu Nešs regulārā čempionāta 674 spēlēs iekrāja 547 (289+258) rezultativitātes punktus. Tiesa, deviņu sezonu laikā viņš ar Kolumbusu tikai vienreiz sasniedza Stenlija kausa izcīņu. Kanādietis klubu pārstāvēja piecās "All-Star" spēlēs, kā arī 2004. gadā ieguva Morisa Rišāra balvu, kā labākais līgas vārtu guvējs, jo sezonas laikā atzīmējās ar 41 precīzu metienu.

Vēl 2002. gada NHL draftā "Blue Jackets" viņu izraudzījās ar pirmo numuru - divus gadus pēc komandas ienākšanas pasaules spēcīgākajā līgā. Savas NHL karjeras laikā Nešs 1060 regulārā čempionāta spēlēs guva 805 (437+368) punktus, kam jāpievieno arī 89 mači Stenlija kausa izcīņā un 46 (18+28) punkti. Karjeru kanādietis noslēdza 2019. gadā bez izcīnīta Stenlija kausa, taču ar diviem olimpiskiem zeltiem un vienu pasaules čempiona titulu.

Nešs šobrīd Kolumbusas klubā atbild par spēlētāju attīstību.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...

  +1 [+] [-]

, 2021-11-12 17:51, pirms 3 gadiem
Nu jā, loģiski, franšīzes labākais spēlētājs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-11-12 19:51, pirms 3 gadiem
Šis bija ļoti labs kadrs NHL!! Bija prieks redzēt darbībā un pat neticējās, ka vienu dienu mūsu letiņi stāvēs vārtos iekš šīs komandas!!!