Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Maiņu darījumu noslēgumā Kolumbusa piebremzē, Menta nonāk "Capitals"

Rolands Eliņš

Maiņu darījumu noslēgumā Kolumbusa piebremzē, Menta nonāk "Capitals"
Maikls del Zoto. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šovakar pienākušas beigas maiņu darījumu termiņam, un Kolumbusas "Blue Jackets" pēc vairākām iepriekšējās dienās veiktajām maiņām šodien darījumus nav veikusi, attiecīgi komandā palikuši abi vārtsargi Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo, kā arī aizsargs Maikls del Zoto.

Kolumbusas "Blue Jackets" iepriekšējās dienās bija veikusi trīs maiņas, atvadoties no sava kapteiņa Nika Folino, pieredzējušā aizsarga Deivida Savārda un uzbrucēja Railija Neša. Komandas aktīvo darbību dēļ tika uzdots jautājums, vai kluba ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens negrasās pasteigties arī ar vārtsargu izvēli, proti, komandā ir divi spēcīgi vārtsargi (Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo), kuriem abiem pēc nākamās sezonas būs iespēja kļūt par brīvajiem aģentiem. Tāpat tika sagaidīts, ka aizmainīts varētu tikt pieredzējušais Maikls del Zoto, kurš šosezon 40 spēlēs guvis desmit punktus.

Taču maiņu darījuma termiņš tika sagaidīts bez jauniem darījumiem Kolumbusā, attiecīgi komandā paliek gan Merzļikins, gan Korpisalo, un kluba vadības lēmums par to, vai kādu no vārtsargiem aizmainīt, tiek atlikts uz vasaru.

Komandu tikmēr mainīja uzbrucējs Sems Benets, kurš 2022. gada drafta otrās kārtas izvēli un jauno uzbrucēju Emilu Heinemanu tika aizmainīts no Kalgari uz "Panthers". Benets šosezon guvis 12 punktus 38 spēlēs. Aizmainīts tika arī Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Antonī Menta, kurš šosezon 42 spēlēs guvis 21 punktu – viņš iekļauts darījumā, kurā nonācis Vašingtonas "Capitals", kas pretim deva uzbrucējus Ričardu Pāniku un Jakubu Vrānu, kā arī vēl divas drafta izvēles (pirmajā un otrajā kārtā). 26 gadus vecais Menta savā NHL karjerā guvis 194 punktus 302 spēlēs.

Tikmēr savās komandās palika Skots Lotons un Alekss Iafallo. Lotons (šosezon 38 spēlēs 7+10) noslēdza piecu gadu un 15 miljonu dolāru līgumu ar Filadelfijas "Flyers", kamēr Iafallo (šosezon 39 mačos 25 punkti) noslēdza četru gadu un 16 miljonu dolāru līgumu ar Losandželosas "Kings".

Zviedrijas uzbrucējs Matiass Janmarks tika iesaistīts maiņas darījumā un no Čikāgas "Blackhawks" nonācis Lasvegasas "Golden Knights". Viņš šosezon 41 spēlē guvis 19 punktus, tiesa, iekrājis arī negatīvu lietderības koeficientu -17. Savukārt krievu aizsargs Dmitrijs Kuļikovs apmaiņā pret ceturtās kārtas izvēli no "Devils" nonācis "Oilers" vienībā.

Cits Zviedrijas hokejists Kārls Sēderberjs no Čikāgas aizmainīts uz Kolorādo "Avalanche" apmaiņā pret diviem jaunajiem spēlētājiem. Sēderberjs šosezon guvis 15 punktus 34 spēlēs un viņam šī būs atgriešanās "Avalanche" komandā, kurā viņš nesen jau aizvadīja trīs ar pusi sezonas, gūstot 151 punktu tās rindās.

Rūdolfa Balcera pārstāvētajai "Sharks" pievienojies krievu debitants Aleksandrs Barabanovs, kurš iemainīts no Toronto pret Anti Suomelu. 23 gadus vecais Barabanovs 13 spēlēs šosezon guvis vienu punktu (0+1), kamēr Suomela piedalījies tikai četros NHL mačos šosezon.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -3 [+] [-]

, 2021-04-12 23:33, pirms 3 gadiem
Turpinās bojāt gan Elvja, gan Korpisalo personīgo izaugsmi.. žēl.. Ne vienam ne otram šādi apstākļi nav veselīgi, lai gan abiem ir perspektīvas kļūt par top vārtsargiem.

  -2 [+] [-]

, 2021-04-12 23:40, pirms 3 gadiem
Varēja jau aizmainīt uz kādu reālu cīnītāju komandu kas paspēkotos par stenlija trofeju!

  -1 [+] [-]

, 2021-04-13 00:40, pirms 3 gadiem
Nekad neraksti par hokeju Eliņ, tev nesanāk, godīgi, labāk par neko neraksti, tev no žurnālistikas, kā cūkai līdz kosmosam.

     [+] [-]

, 2021-04-13 07:32, pirms 3 gadiem
RobertsR rakstīja: Turpinās bojāt gan Elvja, gan Korpisalo personīgo izaugsmi.. žēl.. Ne vienam ne otram šādi apstākļi nav veselīgi, lai gan abiem ir perspektīvas kļūt par top vārtsargiem.
Vai viņiem rūp izaugsme, komandā ir potenciāli 2 pirmie numuri, lai cīnās kurš labāks un viss kartībā, ari līgumu summa nav milzīga kāpēc gan steigties. Drīzāk viss vairāk kaitē Kivleniekam, jo viņam tas attālina sapni par regulāru tikšanu NHL.

     [+] [-]

, 2021-04-13 07:39, pirms 3 gadiem
Šis scenārijs divi prime numuri sevi nav attaisnojis un arī pagājušo sezon gan vienam gan otram sanāca spožās sērijas tieši kad konkurents bija traumēts.
Tā ka fakts, ka nevienu neaizmainīja liecina, ka vai nu Kekeleinens ir mułkis (kam negribas ticēt), vai arī neviens neko vērtīgu par vińiem nepiedāvāja

     [+] [-]

, 2021-04-13 09:55, pirms 3 gadiem
Zombijs rakstīja: Vai viņiem rūp izaugsme, komandā ir potenciāli 2 pirmie numuri, lai cīnās kurš labāks un viss kartībā, ari līgumu summa nav milzīga kāpēc gan steigties. Drīzāk viss vairāk kaitē Kivleniekam, jo viņam tas attālina sapni par regulāru tikšanu NHL.
Nu tu nomuldēji.. Loģiski, ka rūp izaugsme. Jo vairāk pirmais nr spēs attīstīt savu potenciālu, jo lielāka iespēja sasniegt augstākus mērķus. Viņi paši saprot, ka viņiem ir divi pirmie numuri, līdz ar ko, konkurence viņu starpā ir lieka, jo gan viens gan otrs spēj vilkt komandu attiecīgos brīžos. Kurš starp šiem būs pirmais numurs NEKAD netiks skaidrībā. Šoreiz vnk sazin kādus piedāvājumus gaida,līdz ar ko marinē darījumu

     [+] [-]

, 2021-04-13 10:56, pirms 3 gadiem
Interesants darījums ir Vranas un Panika maiņa pret Mantu.

     [+] [-]

, 2021-04-13 10:59, pirms 3 gadiem
Nez cik reāla ir iespēja, ka Elvi vai Korpisalo paņems Sietla ?

     [+] [-]

, 2021-04-13 11:12, pirms 3 gadiem
ventilators rakstīja: Nez cik reāla ir iespēja, ka Elvi vai Korpisalo paņems Sietla ?
Iespēja ir tieši 0, Korpi palūdza sevi aizsargāt, Merzļikinu nevar paņemt, jo par maz sezonu iekš NHL/ZA.

     [+] [-]

, 2021-04-13 11:54, pirms 3 gadiem
ventilators rakstīja: Nez cik reāla ir iespēja, ka Elvi vai Korpisalo paņems Sietla ?
Merzļikinu, kā jau te minēja, nevar piedāvāt Sietlai, jo viņš ir pārāk maz spēlējis.

Korpisalo - teorētiski var ņemt SEA (par to "palūdza", protams, smieklīgi), taču tas ir neloģiski.

Uz šo brīdi CBJ ir jāizvēlas no 3 vārtsargiem viens, kuru viņi aizsargās. Trio ir - Korpisalo, Kivlenieks un Džonsons. Tieši tāpēc arī tas "palūdza" ir smieklīgi, jo izvēle ir acīmredzama.

Turklāt, pat ja Korpisalo būtu tik ļoti nevajadzīgs CBJ, viņi tāpat vien šamo neatdotu (atļautu "Kraken" viņu ņemt, lai gan nav nekādas garantijas, ka šamo arī paņemtu, jo nekāds "pirmais vārtsargs" viņš nav). Tāpēc drīzāk CBJ vārtsargu situācija atrisināsies ar kādu maiņu.

     [+] [-]

, 2021-04-13 12:05, pirms 3 gadiem
Paturpinot par to, ka Sietla tā vien gaida kā paņemt kādu CBJ vārtsargu (pat ja abi būtu pieejami), protams, ka tā ir kārtējā Latvijas hokeja fanu baika.

Uz drafta brīdi būs PILNS, nē, reāli PILNS ar labiem vārtsargiem.
Arizona varēs paturēt tikai Kemperu vai Rāntu, Bostonai arī Halāks/Rasks, Karolīnai, Kolorado vispār visi šīssezonas vārtsargi ir teorētiski pieejami, Dalasas Bišopam ir NMC, kas nozīmē, ka Hudobins ir pieejams, Floridā NMC ir Bobrovskism, tāpēc Drīgers ir pieejams.

Šaubos vai LAK aizsargās Kviku, drīzāk kādu no jaunajiem vārtsargiem, tāpēc viņš arī var būt "otrais Flerī". Līdzīgs liktenis var piemeklēt arī Peku Rīni.

Interesanti viss ir sanācis arī Toronto, kur tagad ir Andersons, Kempbels un Ritihs + Hačinsons, kas, vismaz teorētiski, nav tā, ka visi nevarētu spēlēt kā pirmie. Vankūverā būs jādomā Holtbijs/Demko sakarā. Vašingtonā un Vinipegā arī var atrast ja ne pirmos numurus, tad rotācijas vārtsargus.

Tāpēc, nē, nav tā, ka CBJ situācija būtu unikāla un visi gribētu tieši Korpisalo/Merzļikinu.

Nemaz nerunājot par to, ka Korpisalo jau CBJ ir diezgan vidēja līmeņa vārtsargs, bet tiekot ārā no Tortorellas sistēmas tur vispār var būt briesmu lietas.