Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugers un "Penguins" bullīšos zaudē Čikāgai; Balceram uzvarā liels spēles laiks

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Bļugers un "Penguins" bullīšos zaudē Čikāgai; Balceram uzvarā liels spēles laiks
Rūdolfs Balcers. Foto: USA Today Sports/Scanpx

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles aizvadījuši divi Latvijas hokejisti. Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" pēcspēles metienos ar 2:3 piekāpās Čikāgas "Blackhawks", bet Rūdolfa Balcera Sanhosē "Sharks" ar 4:1 pārspēja Kalgari "Flames". Abi latvieši pie rezultativitātes punktiem netika.

# Rūdolfs Balcers uzvarā pret "Flames" spēlēja 18:56 minūtes – tas bija lielākais spēles laiks starp "Sharks" uzbrucējiem. 2:34 minūtes latvietis nospēlēja mazākumā. Balceram divi metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni un 33% uzvarēti metieni. Viņa +/- koeficients spēles beigās bija plus viens. 12 spēlēs latvietim divi vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

# Pirmajā periodā "Sharks" pa Kalgari "Flames" vārtiem izdarīja tikai četrus metienus. Pretinieki apdraudēja "Sharks" vārtu divas reizes vairāk, bet neviena no komandām vārtus neguva. "Sharks" bija divi vairākumi.

# Otrā perioda sākumā Aleksandrs Barabanovs guva savus pirmos vārtus šosezon, izvizot vadībā Sanhosē – 1:0. Prieki bija ļoti īsti, jo Milans Lucičs pēc 30 sekundēm izlīdzināja rezultātu.

#Turpinājumā sekoja trīs "Sharks" noraidījumi, bet mazākuma virknējumi nospēlēja izcili, noturot savus vārtus neskartus. "Flames" otrajā periodā izdarīja 19 metienus pa "Sharks" vārtiem, bet haizivis atbildēja ar astoņiem.

# Arī trešais periods iesākās labi "Sharks" vienībai - Logans Kutūrs izdarīja metienu pa vārtiem, ripa atsitās pret pretinieku spēlētāja nūju un ielidoja Džeikoba Markstroma sargātajos vārtos – 2:1.

# Perioda izskaņā "Flames" noņēma vārtsargu, cenšoties atspēlēties, bet "Sharks" prata šo situāciju pārvērst divos vārtus guvumos. Sākuma ripu tukšos vārtos raidīja Tomāšs Hertls, bet neilgi pēc tam sestos vārtus debijas sezonā guva Džonatans Dalens.

# Pateicoties panākumam, "Sharks" pārtraukusi divu spēļu zaudējumu sēriju. Nākamo spēli Balcers un "Sharks" aizvadīs 12. novembrī, izbraukumā tiekoties ar Vinipegas "Jets".

# Teodors Bļugers uz ledus bija 15:26 minūtes. Šajā laikā latvietim trīs metieni pa vārtiem, viens spēka paņēmiens, viens bloķēts metiens un neitrāls +/- koeficients. Bļugers uzvarēja 57% iemetienu. Šosezon 11 spēļu laikā latvietis iekrājis trīs rezultativitātes punktus – divi goli un viena rezultatīva piespēle.

# Pitsburgas "Penguins", kas turpina spēlēt bez saviem līderiem, aizvadīto piecu spēļu laikā piedzīvojusi četrus zaudējumus. Pretī stājās Čikāgas "Blackhawks", kas sezonu bija iesākusi ar diviem panākumiem 13 spēļu laikā.

# Pirmajās 20 minūtēs jeb pirmajā periodā abām komandām bija iespēja spēlēt vairākumā. Čikāgas "Blackhawks" to darīja divas reizes, bet "Penguins" vienreiz – neviena no komandām vārtus gūt nespēja.

# Otrais periods sākās ar mājinieku jeb Čikāgas hokejistu vārtu guvumu. Spēles rezultātu pēc lieliskas komandas biedra piespēles atklāja Džuhars Kaira, kuram tie bija pirmie vārti šosezon un pirmie "Blackhawks" rindās.

# 16. minūtē Sets Džounss dubultoja pārsvaru. Otrajā periodā abām komandām bija teju identisks metienu skaits, bet veiksmīgāk tos realizēja "Blackhawks".

# Trešā perioda sākumā Džefs Kārters vienus vārtus atspēlēja "Penguins" vienībai. DŽeiks Gencels atdeva piespēli Karteram, kurš vārtu priekšā teicami noreaģēja, mainīja ripas virzienu un novirzīja to vārtus – 1:2.

# "Penguins" nomētēja "Blackhawks" vārtus un 16. minūtē tas deva rezultātu, jo otros vārtus šajā spēlē guva Kārters, panākot izlīdzinājumu šajā spēlē. Vēlviena piespēle Gencelam.

# Aizraujošā un iespējām pārpildītā piecu minūšu pagarinājumā vārti netika gūti. Pēcspēles metienos veiksmīgāka izrādījās "Blackhawks" – "Penguins" nerealizēja nevienu no diviem metieniem, piedzīvojot zaudējumu ar 2:3. Čikāgai tas bija vien trešais panākums šosezon.

# Uz uzvaru takas "Penguins" centīsies atgriezties 12. novembrī, kad savā laukumā būs jāspēkojas ar Floridas "Patnhers", kurai pēdējo piecu spēļu laikā trīs neveiksmes un divi panākumi.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja