Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nākamajā sezonā par 4.5 miljoniem palielināsies NHL algu griesti

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Nākamajā sezonā par 4.5 miljoniem palielināsies NHL algu griesti
NHL komisārs Gerijs Betmens. Foto: imago images/Bildbyran/Scanpix

Sestdien paziņots, ka nākamajā Nacionālās hokeja līgas sezonā par 4.5 miljoniem dolāru palielināsies algu griesti. Ja līdz šim tie bija 83.5 miljoni dolāru, tad nākamajā sezonā klubi varēs algām tērēt 88 miljonus dolāru.

Nacionālās hokeja līgas spēlētāju asociācija paziņojusi, ka nākamajā sezonā komandām tiks celti algu griesti - ja šajā sezonā tie bija 83.5 miljoni dolāru, tad nākamajā sezonā tie būs par četriem ar pusi miljoniem vairāk - 88 miljoni.

Šī ir pirmā reize kopš 2017. gada, kad algu griesti tiek palielināti par vairāk nekā četriem miljoniem dolāru. Ar tikpat (4.5 miljoniem) algu griesti tika palielināti pirms 2017./2018. gada sezonas (no 75 līdz 79.5 miljoniem dolāru).

''Zinu, ka komandām un ģenerālmenedžeriem ir gandarījums, ka tagad tiem būs lielāka elastība. Tas arī nozīmē, ka līgas ieņēmumi ir tik spēcīgi, cik iepriekš esam jums par tiem ziņojuši,'' citēts NHL komisārs Gerijs Betmens. ''Es paredzu, ka algu griesti ar laiku tikai palielināsies. Sagaidu, ka turpinājumā būs ienākumu palielinājums algu griestos,'' viņš turpināja.

2023./2024. gada sezonā NHL spēlēja pieci latvieši - Elvis Merzļikins Kolumbusas ''Blue Jackets'', Zemgus Girgensons Bufalo ''Sabres'', Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs Vankūveras ''Canucks'', kā arī Uvis Balinskis Floridas ''Panthers''. Balinska pārstāvētā komanda naktī uz svētdienu ar uzvaru sāka Stenlija kausa finālu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-salary...