Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Astoņu gadu līgums arī Vīgeram – "Flames" divkāršo iemainītā aizsarga algu

Agris Suveizda

Astoņu gadu līgums arī Vīgeram – "Flames" divkāršo iemainītā aizsarga algu
Makenzijs Vīgers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Kalgari "Flames" pavēstījusi par līguma pagarināšanu ar 28 gadus veco kanādiešu aizsargu Makenziju Vīgeru, kurš piekritis astoņu sezonu līgumam par 50 miljoniem ASV dolāru jeb vidēji 6,250 miljoniem sezonā.

Jūlija beigās Kalgari "Flames" veica maiņas darījumu ar Floridas "Panthers", pret Metjū Tkačaku un nosacītu drafta ceturtās kārtas izvēli saņemot Žonatanu Iberdo, Makenziju Vīgeru, Koulu Švintu un nosacītu drafta pirmās kārtas izvēli. Gan Iberdo, gan Vīgeram šī būs pēdējā sezona līdzšinējā līgumā, taču ar abiem kanādiešiem jau ir panāktas ilgtermiņa vienošanās.

Augusta sākumā 29 gadus vecais Iberdo parakstīja lielāko līgumu "Flames" vēsturē, astoņos gados saņemot 84 miljonus dolāru jeb vidēji 10,500 miljonus sezonā. Nu pie astoņu gadu līguma ticis arī Vīgers, kurš saņems 50 miljonus jeb vidēji 6,250 miljonus sezonā. Abi līgumi stāsies spēkā pēc gada. Vīgers kļūs par vislabāk apmaksāto aizsargu komandā un savu algu palielinās gandrīz divkārši – pašreizējais līgums ir uz trim gadiem par 9,75 miljoniem dolāru jeb vidēji 3,250 miljoniem sezonā. Šosezon dārgākais aizsargs komandā ir amerikānis Noā Henifins – vidēji 4,950 miljoni sezonā (sešu gadu līgums par 29,7 miljoniem).

Floridas "Panthers" Vīgeru 2013. gadā draftēja tikai septītajā kārta – ar 206. kopējo numuru. Iepriekšējā sezona Vīgeram bija labākā karjerā, 80 spēlēs izceļoties ar 44 (8+36) punktiem, 84 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +40. NHL karjerā viņš aizvadījis 306 spēles, sakrājot 121 (27+94) punktu, 259 soda minūtes un pozitīvu lietderību +77, bet Stenlija kausā 20 spēlēs tiekot pie pieciem (1+4) punktiem, 20 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +1.

Kalgari "Flames" ar 111 punktiem 82 spēlēs kļuva par Klusā okeāna divīzijas uzvarētāju un Stenlija kausa pirmajā kārtā ar 4-3 pārspēja Dalasas "Stars", bet otrajā kārtā ar 1-4 piekāpās Edmontonas "Oilers". Arī regulārās sezonas čempione Floridas "Panthers" izstājās otrajā kārtā, vispirms ar 4-2 pieveicot Vašingtonas "Capitals" un tad ar 0-4 kapitulējot Tampabejas "Lightning".

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay"platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/flames/news/it-...