Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Arī Epltons izvairās no arbitrāžas un vienojas ar "Jets" par 6,5 miljonu līgumu

Agris Suveizda

Arī Epltons izvairās no arbitrāžas un vienojas ar "Jets" par 6,5 miljonu līgumu
Meisons Epltons gūst vārtus. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Vinipegas "Jets" panākusi vienošanos ar 26 gadus veco uzbrucēju Meisonu Epltonu par jaunu līgumu, tādējādi izvairoties no arbitrāžas.

Ierobežoti brīvais aģents Epltons ar "Jets" līdz šim nevarēja atrast kopsaucēju, tomēr nu tas ir sasniegts – amerikānis ticis pie trīs gadu līguma par 6,5 miljoniem ASV dolāru jeb vidēji nepilniem 2,2 miljoniem sezonā. Iepriekšējais līgums uz diviem gadiem par 1,8 miljoniem jeb vidēji 0,9 miljoniem sezonā.

Iepriekšējo sezonu Epltons sāka Nacionālās hokeja līgas debitantē Sietlas "Kraken", kas viņu izvēlējas paplašināšanās draftā, un 49 spēlēs sakrāja 17 (6+11) punktus, bet martā neilgi pirms maiņu perioda beigām atgriezās Vinipegā, tiekot iemainītam pret ceturtās kārtas drafta izvēli. "Jets" viņš 19 spēlēs nopelnīja četrus (2+2) punktus.

Sezonā Epltons kopumā aizvadīja 68 spēles, atzīmējoties ar 21 (8+13) punktu, 30 soda minūtēm un negatīvu lietderību -1. Vinipegas "Jets" ar 89 punktiem 82 spēlēs Rietumu konferencē ieņēma 11. vietu.

Vinipegas "Jets" 2015. gadā Epltonu draftēja sestajā kārtā ar 168. kopējo numuru. NHL karjerā amerikānis aizvadījis 206 spēles, sakrājot 64 (28+36) punktus, bet deviņās Stenlija kausa spēlēs viņam trīs (1+2) punktu.

NHL spēļu tiešraides būs pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jets-sign-...