Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lēners kā pirmais NHL spēlētājs paziņo par nedošanos uz Pekinas olimpiskajām spēlēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lēners kā pirmais NHL spēlētājs paziņo par nedošanos uz Pekinas olimpiskajām spēlēm
Robins Lēners. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Lasvegasas "Golden Knights" pamatvārtsargs Robins Lēners pieņēmis lēmumu neatsaukties Zviedrijas izlases uzaicinājumam un nedoties uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. Viņš iepriekš nav slēpis savas psiholoģiskās veselības problēmas, un tieši tas bijis galvenais iemesls šādam lēmumam.

"Manai veselībai jābūt pirmajā vietā. Nezinot, kas notiks gadījumā, ja būs pozitīvas analīzes, ir pārāk liels risks man. Zviedrijai būs lieliska komanda, Jākobs Markstrems ir zvērs. Ceru, ka cilvēki sapratīs," lēmumu skaidroja Robins Lēners. Tika prognozēts, ka viņš un Markstrems cīnīsies par vietu Zviedrijas valstsvienības vārtos.

Situācijā, ja sportistam tiks konstatētas pozitīvas Covid-19 analīzes, Pekinā iesprostotam nāksies pavadīt trīs nedēļas. Lēners bijis atklātākais NHL spēlētājs, runājot par savām problēmām ar psiholoģisko veselību, un viņš nevēlas uzņemties šādu risku. Lēmumu par nedošanos uz Pekinu vārtsargs pieņēmis pēc sarunām ar savu ģimeni un psihoterapeitu.

Lēneram ir bipolārie traucējumi, uzmanības deficīta sindroms un posttraumatiskā stresa sindroms. Viņš atklāti runājis par to, ka, cenšoties tikt galā ar savām problēmām, nonācis atkarībā no alkohola un miega zālēm.

Šosezon laukumā devies 19 spēlēs, Lēners izcīnījis desmit uzvaras, atvairot 91,0% metienu. Tā ir viņa sliktākā statistika, kopš 2018. gadā vārtsargs pameta Bufalo "Sabres".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/robin-lehn...

  +1 [+] [-]

, 2021-12-07 12:12, pirms 3 gadiem
Lai veseļojas. Ar tādiem ierakstiem medicīnas kartē, cīnītājs.

     [+] [-]

, 2021-12-07 16:28, pirms 3 gadiem
Ķīnieši visus iesprostos ar kovidu un varēs sev kaklā kārt zelta medaļas arī hokejā. Ja vispār viņus pielaidīs pie hokeja.