Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

No Floridas uz Edmontonu: vislielākā distance starp Stenlija kausa finālistēm

Rolands Eliņš

No Floridas uz Edmontonu: vislielākā distance starp Stenlija kausa finālistēm
Foto: Andy Devlin/NHL

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika sāksies Stenlija kausa finālsērija starp Floridas "Panthers" un Edmontonas "Oilers" komandām. Spēlēm pārceļoties no Floridas uz Edmontonu, komandām būs jāmēro vairāk nekā 4000 kilometru liels attālums, un tas ir lielākais, kas bijis Stenlija kausa finālā.

Ziemeļamerikas lielajās sporta līgās milzīgi attālumi starp spēlēm nav nekāds jaunums un ir pilnībā ierasta lieta, turklāt ar mūsdienu tehnoloģiju izaugsmi satiksmes nozarē arī vairāku tūkstošu kilometru ilgs ceļojums aizņem vien dažas stundas. Taču, ņemot vērā, ka ASV ir ļoti plaša teritorija un ka NHL kartē ir arī Kanādas komandas, hokeja klubiem sanāk ceļot tālāk nekā citu lielo Amerikas līgu komandām.

Šoreiz NHL finālsēriju sasniegušas Edmontonas un Floridas komandas. Edmontona starp visiem NHL klubiem ir ģeogrāfiski vistālāk uz ziemeļiem, kamēr Florida pārstāv vistālāko dienvidu punktu starp līgas komandām. Kā liecina NHL sniegtā informācija, starp komandu hallēm ir 4087 km attālums, un tas būs visu laiku lielākais, kāds vien bijis NHL finālsērijā.

Tas gan nav maksimālais iespējamais, jo Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks" kombinācijā ar Floridas "Panthers" to varētu pārspēt - šīs divas komandas šķir 4245km. "Canucks" gan apstājās Rietumu konferences pusfinālā.

Iepriekšējais finālsērijas attāluma rekords bija 2011. gadā tieši ar "Canucks" dalību, kad Vankūveras komandai bija jācīnās pret Bostonu (4023km attālums). Līgas vēsturē kopumā bijušas septiņas reizes, kad finālsērijas komandas šķir vairāk nekā 3900km attālums, un tagad būs astotā reize.

Uvja Balinska pārstāvētajai "Panthers" būs priekšrocība pirmās divas spēles aizvadīt savās mājās, un šoreiz tas ir īpaši svarīgi, jo pirmie, kas "izbaudīs" garo lidojumu, būs "Oilers" hokejisti, bet pēc tam jau abas komandas ceļo vienā režīmā līdz pat finālsērijas beigām. Finālsērijas kalendārā jau ierēķināts, ka vienas dienas pārtraukums būs tikai pirms otrās un ceturtās spēles, proti, pirms tām, kuras notiks tajā pašā arēnā, kur iepriekšējā spēle. Visas pārējās spēles atdalīs divas brīvdienas, sniedzot hokejistiem laiku ceļojumam un laiku atgūties no ceļojuma.

"Tas, ka mums pašā sākumā nebūs jālido, ir pozitīvi," NHL mājaslapā citēts "Panthers" līderis Metjū Tkačaks, kurš pats ilgajos lidojumus izklaidējas pokera spēlē. "Forši, ka mums bija laiks gatavoties šeit pat uz vietas. Mēs jūtamies komfortabli arī izbraukumos, taču, ja reiz varam sākt mājās, tad, protams, izmantosim priekšrocības."

"Panthers" treneris Pols Morīss intervijā NHL mājaslapai gan norādīja, ka abas komandas jau sezonas laikā pieradušas pie gariem ceļojumiem: "Mums tepat blakus ir Tampa, viņiem netālu ir Kalgari. Tas arī viss - visi pārējie izbraukumi ir tāli. Gan mēs, gan Edmontona esam pie tā pieraduši, mēs visi zinām, kā rīkoties. Nezinu, vai te kādam tādēļ būs priekšrocības. Abām komandām arī bija vienādi ilgs brīvais laiks pirms fināla, tā ka arī te viss ir godīgi."

Vislielākie attālumi starp finālsērijas klubu arēnām

V.KlubiGadsAttālums
1.Floridas "Panthers" - Edmontonas "Oilers"2024.4087km
2.Vankūveras "Canucks" - Bostonas "Bruins"2011.4023km
3.Monreālas "Canadiens" - Losandželosas "Kings"1993.3969km
4.Losandželosas "Kings" - Ņujorkas "Rangers"2014.3938km
5.Ņūdžersijas "Devils" - Losandželosas "Kings"2012.3924km
6.Ņujorkas "Islanders" - Vankūveras "Canucks"1982.3923km

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/panthers/news/g...
https://ftw.usatoday.com/2024/06/oi...

     [+] [-]

, 2024-06-06 18:48, pirms 2 nedēļām
Uvis Balinskis, 2024. Gada lord stenlija kausa cempinsh!