Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" atspēlējas no 0:3 un uzvar "Bruins", "Blackhawks" uzvaru gājiens turpinās

Rolands Eliņš

"Capitals" atspēlējas no 0:3 un uzvar "Bruins", "Blackhawks" uzvaru gājiens turpinās
Čikāgas "Blackhawks" - pagaidām labākā NHL komanda
Foto: AP/Scanpix

Šonakt NHL aizvadītas veselas 11 spēles, vienā no tām no triju vārtu deficīta pret Bostonas „Bruins” atspēlēties un par nelielu pārsteigumu parūpēties spēja Vašingtonas „Capitals”, uzvarot papildlaikā ar 4:3, savukārt Čikāgas „Blackhawks” uzvara nu jau vairs reti kuram ir pārsteigums – šonakt pārspēta Minesotas „Wild” ar 5:3.

Sev diezgan nepatīkamu pārsteigumu piedzīvojusi Austrumu konferencē ceturtajā vietā esošā Bostonas „Bruins” komanda, kura šonakt spēkojās ar turnīra tabulas pretējā galā meklējamo Vašingtonas „Capitals”. „Bruins” gan mačā sākumā nokļuva mazākumā, taču veiksmīgi pārtverta ripa ļāva uz noteikumu pārkāpumu izprovocēt Aleksandru Ovečkinu, kas deva tiesības soda metienu izpildīt Bredam Māršendam – 1:0. Perioda beigu daļā aizsargi Zdeno Hara un Dagijs Hamiltons īsā laikā katrs guva pa vārtiem, un rezultāts jau pavisam pārliecinošais 3:0, bet „Capitals” pirmajā periodā izdarījuši tikai sešus metienus pa vārtiem.

Otrā perioda sestajā minūtē „Bruins” neizdevās īsti veiksmīgi izraidīt ripu no zonas, taču viņu spēlētāji jau bija pagriezušies, lai uzsāktu uzbrukumu, taču ripu pārtvēra Stīvs Oleksijs (pirmā spēle NHL), pāradresējot to vārtu tuvumā esošajam Maikam Ribeiro, kurš atklāja „Capitals” rēķinu šajā spēlē (1:3). Piecas minūtes vēlāk savus pirmos vārtus savā 24. spēlē NHL guva čehu aizsargs Tomašs Kundrateks, panākot jau pavisam cerīgo rezultātu 2:3, kuru trešā perioda 14. minūtē neizšķirtā pārvērta poļu izcelsmes kanādietis Vojteks Volskis. Bostonas „Bruins” šokā!

„Mums nav bijis daudz šādu triju vārtu pārsvaru. Droši vien kļuvām pārāk apmierināti ar situāciju,” jau pēc spēles analizē „Bruins” treneris Klods Džuliens.

Trešā perioda pašās beigās gan divas minūtes nopelnīja Aleksandrs Ovečkins, taču viņa pārstāvētā „Capitals” izturēja šo mazākumu, un spēle turpinājās papildlaikā. Tiesa, ne pārāk ilgi, jo jau tā 37. sekundē uzvaras vārtus mājiniekiem vašingtoniešiem guva Eriks Fērs, kura pārstāvētā komanda izcīnīja uzvaru, atspēlējoties no triju vārtu deficīta pirmajā periodā. Fērs izlauza savu ceļu caur diviem "Bruins" aizsargiem un jau kritienā izdarīja precīzu metienu. Pēc pagalam neveiksmīgā sezonas sākuma šī ir jau septītā „Capitals” uzvara pēdējās 10 spēlēs, tiesa, augstāk par 14. vietu Austrumu konferencē tas pacelties neļauj.

”Blakchawks” (nu jau ierasta) uzvara

Ikviena NHL komanda vēlas pārtraukt Čikāgas „Blackhawks” fantastisko sezonas sākumu, un šonakt to iespēja izdarīt bija Minesotas „Wild” komandai, kura vienreiz šosezon jau bija „Blackhawks” uzvarējuši, tiesa, tikai pēcspēles metienos. „Wild” uzsāka apņēmīgi, pirmie izvirzoties vadībā, taču pirmā perioda beigās „Blackhawks” nolēma atgādināt, kādēļ viņi šosezon NHL nav zaudējusi vēl nevienu spēli pamatlaikā – piecu minūšu intervālā „Wild” vārtos tika sabērti veseli četri vārti (Sāds, Bikels, vēlreiz Bikels un arī Hosa), panākot jau 4:1.

Otrajā periodā „Wild” vārtos Niklasu Bekstrēmu bija nomainījis līgas debitants Dārsijs Kumpers, kurš spēlēja nedaudz veiksmīgāk, taču „Blackhawks” pārāk tālu no „Wild” uzbrukuma zonas neatkāpās, un Minesotas komandas hokejisti šajā periodā pa pretinieku vārtiem spēja izdarīt tikai četrus metienus (pirmajā periodā sešus). Spēles noslēdzošajā daļā gan bez intrigas neiztika, jo vairākumā izcēlās „Wild” aizsargs Raians Saters (pirmie vārti sezonā), bet perioda 11. minūtē vārti arī Kaila Brodzaka rēķinā un jau 3:4. Tiesa, jau pēc minūtes Patriks Keins atbildēja ar saviem 12. vārtiem sezonā, nodrošinot „Blackhawks” desmito uzvaru pēc kārtas.

„Blackhawks” guvuši punktus visās šīs sezonas 23 aizvadītajās spēlēs, piedzīvojot tikai trīs zaudējumus papildlaikā vai pēcspēles metienos, un no tuvākajiem sekotājiem turnīra tabulā Anaheimas „Ducks” atrāvušies jau par 10 punktiem, turklāt divas nākamās spēles aizvadīs pret Rietumu konferences šobrīd 14. spēcīgāko komandu Kolorādo "Avalanche", kura šonakt piedzīvoja zaudējumu Detroitā ar 1:2. Tiesa, piecas no savām nākamajām septiņām spēlēm Čikāgas komandai būs jāaizvada viesos.

Īsumā citās spēlēs

Savu pirmo uzvaru šosezon Floridas "Panthers" vārtos izcīnījis talantīgais zviedrs Jākobs Markstrēms, kurš tikai nesen tika izsaukts no AHL Žozē Teodora savainojuma dēļ. Markstroms uzvarā pār "Jets" atvairīja 30 pretinieku metienus un tika atzīts par mača otro zvaigzni. Ne tik labas ziņas no "Panthers" nometnes gan dzirdamas par Stīvenu Veisu - pieredzējušais spēlētājs, kurš NHL guvis 145 vārtus, aizvada vienu no savām neveiksmīgākajām sezonām NHL, pagaidām izceļoties tikai ar vieniem gūtiem vārtiem un lietderības koeficentu mīnus 13. Nu saņemta ziņa, ka Veisam tiks veikta plaukstas operācija, no kuras atlabšana prasīs vismaz trīs mēnešus, un šosezon Veiss līdz ar to laukumā vairs nedosies.

Savukārt Monreālas "Canadiens", kura pēdējoreiz pamatlaikā bija zaudējusi tikai devītajā februārī, šodien ielaidusi sešus vārtus pret "Islanders" vienību, trīs ripas "Canadiens" vārtos ielidoja tieši spēles pēdējās 12 minūtēs. Tiesa, vēl vairāk vārtus spēles beigās (četrus) guvuši Losandželosas "Kings" hokejisti, kuri savās mājās izrāvuši uzvaru no "Blues" rokām - 6:4.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Lightning-Devils5:2
Canadiens-Islanders3:6
Bruins-Capitals3:4 P
Sabres-Hurricanes3:4
Oilers-Blue Jackets3:4 PM
Flyers-Rangers2:4
Jets-Panthers1:4
Avalanche-Red Wings1:2
Wild-Blackhawks3:5
Sharks-Canucks3:2 PM
Blues-Kings4:6

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

1 2 38 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2013-03-06 08:42, pirms 12 gadiem
uh, kas Fēram par OT golu! Couldn't care less vai Vašingtona uzvar vai zaudē, bet vienmēr patīkami redzēt kā zaudē Bostona

  -3 [+] [-]

, 2013-03-06 08:55, pirms 12 gadiem
SC autori turpina izcelties ar nekonsekvenci cittautu sportistu personvārdu atveidošanā!
Pēc Seterberja, Fōšberja, Lāšona un Pēšona seko Merčands, Bedstroms (nevis Bekstrēms), Markstroms, Čara, Vīnkorhs (Viercioch)...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 09:09, pirms 12 gadiem
Blackhawks visu sezonu tā turpinās? :d
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-03-06 09:29, pirms 12 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Blackhawks visu pulveri izšaus sezonā un līdz Stenlijam netiks
Pēc SKA piemēra KHL spried? Ar visiem legālajiem un nelegālajiem administratīvajiem resursiem GazMjas vienmēr dominē reg. čempī, bet izgāžas pleiofos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-06 09:46, pirms 12 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Re kā gadās,lokauta laikā stipri pārdzīvoja,daudz runāja,tagad Caps šo izlika Хоккей на AllHockey.Ru - "Вашингтон"...

Nez ko tagad teiks Streiklauzis.

Jā un pārvērtētais Sjomins nespēj nepriecēt. (1+2) 3 pts.

Argoklaun - kurš viņš tur bija komandā 5 - 6 ?
Viss Canes uzbrukums tik tālu izskatās ļoti labi. Troļļot beidzis vecākais Stāls, jaunais Stāls arī savā līmenī spēlē, arī Skiners aktīvi krāj punktus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-06 09:59, pirms 12 gadiem
Dobleens rakstīja: Blackhawks vajadzētu izvilkt visu sezonu bez zaudējumiem, slinkums tikai meklēt - bet gan jau tas ir rekords vne?
sezona bez neviena zaudējuma pamatlaikā, tas būtu fantastisks rekords, kuram līdz šim neviena komanda nav pat pietuvojusies.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_NHL_records_(team)

Visgarākā NHL komandu pointstrīka rekords pieder Flyers- 35 spēles 1978/79. g. sezonā.
Jānovēl Blackhawks šo sasniegumu pārspēt.

     [+] [-]

, 2013-03-06 10:06, pirms 12 gadiem
Jā,,Čikāga nopietni piesakās uz titulu,bet nu redzēsim kā tur būs izslēgšanas spēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 10:40, pirms 12 gadiem
SKA1946 rakstīja: ne šosezon, lai gan iepriekšējā sezonā konferences fināls ar nebija slikts sasniegums, zaudēja taču čempioniem
KHL visu sezonu visbagātākajai komandai tikai viens konfas pusfināls četrās sezonās ir izgāšanās!
2008/2009 g. tikai 10 .vieta līgas kopvērtējumā (nebagu klubs RD bija tikai vienu vietu zemāk);
2009/10- 1. vieta. regul. čempī, kaunpilns zaudējums sērijā RD un izkrišana 1. kārtā;
2010-11. izkrišana 2. PO kārtā.
2011/12 tikai konferences pusfināls.

Un vēl teiksi, ka šim oligarhu superklubam tik vājš sniegums PO nav izgāšanās?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 10:54, pirms 12 gadiem
SKA1946 rakstīja: diemžēl tā ir, bet ceru, ka vairs nebūs
bet ko tad lai saka Red Wings,Wild,Maple Leafs vai Rangers?
Wild jau nav nekāds biezais klubs, bet par RW panākumiem nevarētu neviens sūdzēties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-06 11:07, pirms 12 gadiem
SKA1946 rakstīja: ne jau mūsdienās, ja neskaita divus izcilos gadus tad izkritusi ir pirmajās kārtās un šogad pat var neiekļūt play off
Vai tad 2008. g. Red Wings dubultuzvara- izcīnītais Prezidenta kauss un Stenlija kauss nav mūsdienas?

     [+] [-]

, 2013-03-06 11:09, pirms 12 gadiem
SKA1946 rakstīja: ne jau mūsdienās, ja neskaita divus izcilos gadus tad izkritusi ir pirmajās kārtās un šogad pat var neiekļūt play off
Jo komandā notiek pārbūve. Neaizmirsti, ka no komandas aizgāja tādi spēlētāji kā Aizermans, Lidstrēms, Fjodorovs, Šenehams utt. Tagad to vezunumu cenšas noturēt Dacjuks, Setherberjijs un vēl dažs labs, bet nu viņi tādas klases hokejisti kā minētie. Un NHL noteikumi vienkārši neļauj spēlētājus elementāri nopirkt, kā to dara SKA.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-06 11:14, pirms 12 gadiem
kino rakstīja: Jo komandā notiek pārbūve. Neaizmirsti, ka no komandas aizgāja tādi spēlētāji kā Aizermans, Lidstrēms, Fjodorovs, Šenehams utt. Tagad to vezunumu cenšas noturēt Dacjuks, Setherberjijs un vēl dažs labs, bet nu viņi tādas klases hokejisti kā minētie. Un NHL noteikumi vienkārši neļauj spēlētājus elementāri nopirkt, kā to dara SKA.
Setherberjijs! Tu jau centies pārspēt Suveizdu & Co!

     [+] [-]

, 2013-03-06 11:21, pirms 12 gadiem
Argonauts rakstīja: Setherberjijs! Tu jau centies pārspēt Suveizdu & Co!
Tu jau laikam manu ironiju neuztvēri?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 11:25, pirms 12 gadiem
SKA1946 rakstīja: diemžēl tā ir, bet ceru, ka vairs nebūs
bet ko tad lai saka Red Wings,Wild,Maple Leafs vai Rangers?
Par Wild Kino atbildēja.
Toronto ir NHL vērtīgākais klubs, algu lieluma ziņā šis klubs ļoti sen nav bijis pat Top5.
Red Wings pirms 04./05. gada lokauta līgā dominēja ilgus gadus, kopā ar tādiem klubiem kā Devils un Avalanche. Pēc 04./05. gada lokauta noteikumi ir izlīdzināti ar algu griestiem (kurus strikti ievēro) un Red Wings divi fināli, kuros vienā ir uzvarēts, ir ļoti labs rādītājs. Turklāt jāņem vērā tas, ka praktiski visi bijušie Red Wings līderi ir beiguši karjeru, a jaunu franšīzes izveidei vajag laiku un spēlētājus.
Rangers ir amīšu SKA.

     [+] [-]

, 2013-03-06 11:25, pirms 12 gadiem
kino rakstīja: Tu jau laikam manu ironiju neuztvēri?
Un kā vēl uztvēru, tāpēc arī ar humoru reaģēju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-06 11:34, pirms 12 gadiem
SKA1946 rakstīja: SKA notiek pilnīgi tas pats - pārbūve, vairs nav komandā veco Ribinu(netiek sastāvā) Sušinsku,Jašinu,Zubovu utt, komandu veido no juanajiem spēlētājiem, kas nebūt nav nekādas zvaigznes , un būtu arī Tarasenko, ja ne vasarā Blues nebūtu viņu vienkārši nopircis kā tu saki

starp citu vai tad NHL neeksistē darījumi?

starp citu tevis minētie kadri, izņemot Lidstrēmu aizgāja jau labi sen no komandas, tā ka par pārbūvi runāt būtu nedaudz naivi un pat muļķīgi
Tikai cik tie tavis minētie kadri SKA sapavadīja? Padsmit, tuvu 20 sezonas?

Aizgāja pasen, bet doma jau ir tā, ka šādus spēlētājus nevar aizvietot uz līdzenas vietas, kamēr SKA daro ko grib.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-06 11:47, pirms 12 gadiem
kino rakstīja: Tikai cik tie tavis minētie kadri SKA sapavadīja? Padsmit, tuvu 20 sezonas?

Aizgāja pasen, bet doma jau ir tā, ka šādus spēlētājus nevar aizvietot uz līdzenas vietas, kamēr SKA daro ko grib.
Tieši tā- SKA dara, ko grib, proti KHL prezidents Medveģevs pieliek milzu pūles, lai SKA prezidents Medveģevs izcīnītu Gagārina kausu, bet kā nesanāk, tā nesanāk!
Kur vēl pasaulē hokeja līgas prezidents vienlaikus ir superkluba prezidents?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-06 12:26, pirms 12 gadiem
SKA1946 rakstīja: tas varbūt ir dīvaini, bet tieši, tas pats Betmens ir lelle 8 bagātāko NHL klubu rokās, bija arī raksts lokauta laikā, ka pārējie 20 klubi esot atkarīgi no bagātajiem klubiem un viņu labvēlības
Tā jau arī ir, jo nabagie klubi var pasmelties no tās naudas, kuru reāli saražo bagātie.

     [+] [-]

, 2013-03-06 13:34, pirms 12 gadiem
Pavelecs smukus vārtus guva ,iemeta izšķirošo bullīti ,netaisīja nekādus fintuis ,bet efektīvi iemeta.

     [+] [-]

, 2013-03-06 13:48, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Pavelecs smukus vārtus guva ,iemeta izšķirošo bullīti ,netaisīja nekādus fintuis ,bet efektīvi iemeta.
Pavelecs? Jets kīpers bullīti iemeta? Varbūt tomēr Haizivs Pavelskis?
Tas tikai humoram. Kuram gan negadās kļūdīties.

     [+] [-]

, 2013-03-06 14:33, pirms 12 gadiem
SKA1946 rakstīja: diemžēl tā ir, bet ceru, ka vairs nebūs
bet ko tad lai saka Red Wings,Wild,Maple Leafs vai Rangers?
Maple Leafs vajadzētu slēgt līgumus ar spēlētājiem virs algu griestiem un pēc tam mainīt līgas nolikumu, kas atļauj viņiem to darīt ar atpakaļ ejošu datumu.
1 2 38 komentāri