Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeivids: "Ne vienmēr uzvaram skaisti, bet galvenais, ka uzvaram"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Makdeivids: "Ne vienmēr uzvaram skaisti, bet galvenais, ka uzvaram"
Konors Makdeivids un Stjuarts Skiners. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālu sasniegusi Edmontonas "Oilers" ar kapteini Konoru Makdeividu priekšgalā. Centra uzbrucējs pēc uzvaras sērijā pret Dalasas "Stars" pauda, ka nācies saskarties ar augošas komandas problēmām, bet viņš ir priecīgs par to, kur komanda atrodas tagad.

"Spējām līdz uzvarošam iznākumam novest svarīgākās spēles. Ne vienmēr tas izdevās skaisti, taču tas izdevās, un nozīme ir tikai tam," teica Konors Makdeivids, kurš sērijas noslēdzošajā spēlē izcēlās ar vārtiem un piespēli, Edmontonas "Oilers" savā laukumā uzvarot ar 2:1. Kanādas vienība sērijā bija pārāka ar 4-2.

Edmontona šonakt uzvarēja, kaut izdarīja tikai desmit metienus. "Manuprāt, nemetām pa vārtiem no vairākām ļoti labām situācijām, un negribētu, lai tas atkārtotos. Bet puiši upurēja savus ķermeņus un bloķēja metienus, Stjū [vārtsargs Stjuarts Skiners] atvairīja metienus īstajos brīžos. Mēs to paveicām, un no svara ir tikai tas, ka mēs to paveicām," teica "Oilers" kapteinis.

"Kad komanda aug, nākas saskarties ar vecumam atbilstošām problēmām. Tiek gūtas mācības. Tagad sajūtas ir lieliskas. Šī ir daļa no mūsu plāna, un ir lieliska sajūta šodien atrasties šeit," norādīja Makdeivids. Viņš 18 izslēgšanas spēlēs savācis 31 punktu, būdams NHL rezultatīvākais. Otrajā vietā ar 28 punktiem ir Leons Draizaitls, trešajā – Evans Bušārs ar 27 punktiem.

Fināls starp "Oilers" un Floridas "Panthers", kam piederēs sava laukuma priekšrocības, sāksies naktī no sestdienas uz svētdienu pēc Latvijas laika. Vēlākais iespējamais datums, kad varētu tikt pasniegts Stenlija kauss, ir 25. jūnijs.

Fināla kalendārs

DatumsLaiksSpēle
9. jūnijs3:00Panthers – Oilers
11. jūnijs3:00Panthers – Oilers
14. jūnijs3:00Oilers – Panthers
16. jūnijs3:00Oilers – Panthers
19. jūnijs3:00Panthers – Oilers
22. jūnijs3:00Oilers – Panthers
25. jūnijs3:00Panthers – Oilers

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/dallas-sta...