Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Arī čempioni iesaistās cīņā

Juris Miņins
Juris Miņins

Arī čempioni iesaistās cīņā
Sidnijs Krosbijs un Marks-Andrē Flerī
Foto: AP

Šovakar tiks aizvadītas četras kārtējās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēles. Divas no tām risināsies Eiropas hokeja arēnā, bet divas – Ziemeļamerikas hokeja laukumos, vienā no kurām cīņā par Stenlija kausa atkārtotu iegūšanu iesaistīsies pagājušās sezonas čempioni Pitsburgas "Penguins".

Pitsburgas "Mellon Arena" šonakt tiks pacelts Stenlija kausa ieguvēju karogs, ko pitsburgieši nopelnīja aizvadītajā sezonā, līdz ar to arī šai cīņai ir simboliska nozīme, jo kurš gan gribēs sabojāt sev svētkus? Taču sabojāt svētkus citiem, sevišķi Stenlija kausa ieguvējiem, to NHL (un profesionālajā sportā kopumā) vēlas daudzi un Ņujorkas "Rangers" nav izņēmums. Cita lieta, vai viņiem pietiks spēks savas vēlmes realizēt arī dzīvē.

Pitsburgieši gatavi turpināt

Šosezon "Penguins" līderi ir tie paši, kas iepriekšējos gados, tāpēc runāt par komandas spēles maiņu nav vajadzības. Spēlētāji ir kļuvuši pieredzējušāki, taču, pateicoties pirms kāda laika veiksmīgi veiktajai "pārbūvei", vēl aizvien ir jauni, kas komandai ļauj cerēt uz, iespējamu "Dinastijas" izveidi. S.Krosbijs, J.Malkins, Dž. Stāls, M.-A. Flerī noteiks komandas spēli vēl vismaz tuvākās četras sezonas un šajā laikā vienības mērķi būs visaugstākie. Lielākie starpsezonas pārkārtojumi ir skāruši aizsardzību, kur ir nomainīti divi aizsargi (H.Gils un R.Skuderi pret Dž.Makī un M.Škuolu), taču līderis "uz zilās līnijas" vēl aizvien ir Sergejs Gončars un šosezon viņa ieguldījums komandas panākumos droši vien būs lielāks, jo aizvadītajā gadā lielāko regulārās sezonas daļu Gončars bija spiests izlaist savainojuma dēļ, kas arī ietekmēja vienības vājo sniegumu vairākumā (20. vieta līgā). Šosezon tas ir jāuzlabo! Tāpat jāpiemin Dena Bailsmā lieliskā iekļaušanās komandas galvenā trenera amatā aizvadītās sezonas laikā, tāpēc šosezon vēl jo interesantāk būs pavērot kā viņš vadīs komandu savā pirmajā pilnajā sezonā pie NHL vienības galvenā trenera stūres.

Ņujorka šosezon "pārbūvējas"

Ņujorkas "Rangers" šajā sezonā vairs ne tuvu nav tik spēcīga kā iepriekšējās un ja iepriekš viņu mērķis bija pēc iespējas ilgāk noturēties izslēgšanas spēlēs un, veiksmes gadījumā, pacīnīties par Stenlija kausu, tad šo sezonu varēs uzskatīt par izdevušos, ja vienība vispār tiks "play-off" zonā. No vienības ir aizgājuši vairāki tās vadošie spēlētāji (M. Neslunds, N.Žerdevs, S.Gomezs), bet viņu aizstājēji ir atrasti Mariana Gaborika, Krisa Higinsa un Aleša Kotalika izskatā. Itkā jau neslikti, taču ja ņem vērā, ka Gaboriks vēl aizvien nevar aizvadīt pilnu sezonu, bet Kotalikam ar Higinsu, lai pilnvērtīgi aizvietotu savus priekšgājējus vajadzēs uzlabot savu rezultativitāti (salīdzinot ar pagājušo sezonu). Tāpat problēmas ir ar aizsardzību, jo tā ir visai jauna un mazpieredzējusi (sastāvā divi debitanti). Protams, ar Alekseja Semjonova nolīgšanu situācija mazliet uzlabojas, taču daudzus hokeja ekspertus māc šaubas vai šāds aizsardzības sastāvs būs pietiekošs, lai varētu cīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, sevišķi uzsverot, ka pārējie veterāni (M.Rozsivals, V.Redens) nerāda to spēli, kas no viņiem tiek prasīta. Vienīgā stabilā pozīcija Ņujorkas "Rangers" sastāvā par ko nav šaubu ir vārtsargi. Precīzāk Henriks Lundkvists, kurš visās savās NHL sezonās ir izcīnījis vismaz 30 uzvaras un pamatoti kļuvis par vienu no komandas līderiem.

Savainojumi

Diemžēl uz sezonas sākumu nebūs gatavi daži abu komandu spēlētāji. Viens no "Rangers" līderiem Šons Eiverijs vēl aizvien ārstē ceļgala savainojumu, bet aizvadītās sezonas Stenlija kausa finālspēles varonis Maksims Talbots atkopjas no pleca operācijas un nevarēs spēlēt līdz pat nākamā gada janvārim.

5 pirmsspēles jautājumi

1. Vai Stenlija kausa ieguvēji sezonu sāks ar uzvaru?
2. Vai Marians Gaboriks pirmajā spēlē tiks pie rezultativitātes punktiem?
3. Kurš būs labāks – Jevgeņijs Malikns vai Sidnijs Krosbijs?
4. Vai Henriks Lundkvists turpinās "vilkt" komandu?
5. Vai Donalds Brašīrs ar kautiņu "atzīmēsies" jau pirmajā oficiālajā spēlē jaunās komandas sastāvā?

Eiropā notiekošās spēles

Šogad, līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, dažas regulārā čempionāta ievadcīņas notiek Eiropā un šoreiz Stokholmā un Helsinkos nūjas krustos attiecīgi Detroitas "Red Wings" un Sentluisas "Blues" kā arī Floridas "Panthers" un Čikāgas "Blackhawks".

Pievēršoties Helsinkos paredzētajai spēlei, tad, jāsaka, ka Čikāgas "Blackhawks" šajā pārī ir izteikti favorīti. Kā izteicās "Panthers" treneris Pīters Debūrs, čikāgieši ir jauna, ātra, talantīga komanda un spēlēt pret viņiem būs ļoti grūti, taču tāpat izteicās, ka iespējas viņa komandai ir, taču ja vien tiks rādīta tāda spēle kā aizvadītas sezonas regulārā čempionāta beigās. Taču, iespējams, ka pat ar "Panthers" labāko spēli var nepietikt "vanagu" apturēšanai, jo komanda ir kļuvusi pieredzējušāka, tai ir pievienojies uzbrucējs – veterāns Džons Madens un līdz ar to mērķis viņiem arī ir tikai viens – Stenlija kauss, kamēr floridiešiem lielisks panākums būs iekļūšana izslēgšanas spēļu turnīrā, no kura pēdējās divās sezonās viņus šķīra vien daži punkti.

Savukārt Stokholmas cīniņā viss nebūt nav tik vienkārši. Lai arī Detroitas "Red Wings" ir pēdējo divu sezonu Stenlija kausa finālisti, šosezon viņu sastāvs ir cietis manāmus zaudējumus, tāpēc gaidīt no viņiem tādu pašu spēli kā līdz šim, būtu neprāts. Pretējā situācijā ir Sentluisas "Blues", kuri pašlaik, iespējams, ir savas "atdzimšanas" priekšvakarā. Arī Detroitas komandas ģenerālmenedžeris Kens Holands nav optimistiski noskaņots sezonas priekšvakarā: "Ar vairāku spēlētāju aiziešanu mēs esam zaudējušus 90 vārtu guvumus, šosezon tos kompensēt būs ļoti grūti." Pretējs noskaņojums ir "Blues" rindās un to vislabāk raksturo Deivida Perona vārdi: "Mēs esam gatavi sezonai. Ar katru spēli mēs kļūstam tikai un vienīgi labāki!"

Pārējās cīņas

Otrajā Ziemeļamerikā notiekošajā spēlē tiksies Filadelfijas "Flyers" un Karolīnas "Hurricanes" komandas. Un tieši šajā spēlē, paredzams, NHL laukumos atgriezīsies Rejs Emerijs, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Mitišču "Atlant". Tāpat būs interesanti pavērot Filadelfijas "Flyers" līderu spēli un, protams, to vai Karolīnas "Hurricanes", pēc visai veiksmīgajām izslēgšanas spēlēm šī gada pavasarī, spēs turpināt tādā pat garā arī šosezon.

NHL regulārās sezonas spēles 02.10.2009

ViesiMājnieki
Floridas "Panthers"Čikāgas "Blackhawks"
Detroitas "Red Wings"Sentluisas "Blues"
Filadelfijas "Flyers"Karolīnas "Hurricanes"
Ņujorkas "Rangers"Pitsburgas "Penguins"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-10-02 15:06, pirms 15 gadiem
Par pingvīniem

  +1 [+] [-]

, 2009-10-02 15:14, pirms 15 gadiem
Janyks rakstīja: Juri cik tev maksā par šo darbu?ja var tā to saukt...
ko tev tas izteiks???

  +4 [+] [-]

, 2009-10-02 15:15, pirms 15 gadiem
Janyks rakstīja: Juri cik tev maksā par šo darbu?ja var tā to saukt...
Parasti šādus jautājumus uzdod tad, kad vai nu grib pārpirkt vai apzagt...

  -1 [+] [-]

, 2009-10-02 15:16, pirms 15 gadiem
Šodien spārni aplauzīs savus spārniņus, jo Blues gāzīsies viņiem pāri.

     [+] [-]

, 2009-10-02 15:23, pirms 15 gadiem
Intersanti, ka pēdējā pārbaudes spēlē Karlstadē Detroitai bija zviedru maiņa: Nicklas Lidstrom, Niklas Kronwall; Johan Franzen, Tomas Holmstrom and Zetterberg. Nez čempī tāda tiks arī izmēģināta?

  -1 [+] [-]

, 2009-10-02 15:25, pirms 15 gadiem
Diezgan labs raksts.
Cerams Detroita būs savos augstumos.

     [+] [-]

, 2009-10-02 15:30, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: Intersanti, ka pēdējā pārbaudes spēlē Karlstadē Detroitai bija zviedru maiņa: Nicklas Lidstrom, Niklas Kronwall; Johan Franzen, Tomas Holmstrom and Zetterberg. Nez čempī tāda tiks arī izmēģināta?
To šodien redzēsi... . Uz Zviedrijas tūri moš speciāli šamie salikti kopā, moš tā arī spēlēs turpmāk, jo pašlaik "Wings" ir neteiksim, ka pilnīgi, taču cita komanda nekā bija vēl šī gada agrā vasarā.

     [+] [-]

, 2009-10-02 15:39, pirms 15 gadiem
1. Vai Stenlija kausa ieguvēji sezonu sāks ar uzvaru?
2. Vai Marians Gaboriks pirmajā spēlē tiks pie rezultativitātes punktiem?
3. Kurš būs labāks – Jevgeņijs Malikns vai Sidnijs Krosbijs?
4. Vai Henriks Lundkvists turpinās "vilkt" komandu?
5. Vai Donalds Brašīrs ar kautiņu "atzīmēsies" jau pirmajā oficiālajā spēlē jaunās komandas sastāvā?

1. Ja
2.JA un ta bs piespele
3.S.Crosby
4.Papusei bus gan labi atsitieni gan tadi normali bet , ielaidis vinsh apris ripas
5 . Daa Protams

  +1 [+] [-]

, 2009-10-02 16:45, pirms 15 gadiem
Atkal gaišreģi uzdarbojas ar savām atbildēm uz jautājumiem

1.)Nē
2.)Jā, viņš gūs 4 vārtus un sešreiz asistēs
3.) Domāju, ka labākais būs Flerī
4.) Nekur nevilks, tepat apēdīs
5.) Jā, viņš piekaus pusi Pens komandas, kā arī visus sešus Rangers fanus, kas būs atbraukuši savējos atbalstīt.

     [+] [-]

, 2009-10-02 17:19, pirms 15 gadiem
paskatiijos NTV+ un ESPN America programmu abi kanaali raadaa vienas un taas pashas speelees pie tam abas speelees kas notiek Eiropaa translaacijas saakums 19.00 un 22.00 un shodien veel Dinamo.

     [+] [-]

, 2009-10-02 18:22, pirms 15 gadiem
1. Nē!
2. Jā!
3. Neviens!
4. Protams!
5. Jā!