Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābolam uzvara latviešu duelī, Jevpalovam un Siksnam vārti, Batņam punkts Somijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ābolam uzvara latviešu duelī, Jevpalovam un Siksnam vārti, Batņam punkts Somijā
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey

Zviedrijas hokeja līgā (SHL) Latvijas izlases uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētā "Örebro" ar 3:1 pārspēja vārtsarga Jāņa Kalniņa Vekšes "Lakers". Ar rezultativitāti attiecīgi Austrijas, Somijas un Kazahstānas līgās izcēlās uzbrucēji Ņikita Jevpalovs un Oskars Batņa, kā arī aizsargs Edgars Siksna.

# Ābols laukumā pavadītajās 18:04 minūtēs sakrāja lietderības koeficientu +1, uzvarēja 53,33% iemetienos, kā arī veica divus spēka paņēmienus. Savukārt Kalniņš palika "Lakers" rezervē, komandas vārtsargam Adamam Omanam atvaiot 14 no 16 pretinieku metieniem.

Zviedrijas līgas tabulā "Örebro" ar 15 kārtās iekrātiem 22 punktiem pakāpās uz septīto vietu, kamēr "Lakers" ar 27 punktiem ir piektā.

# Austrijas atklātajā čempionātā Jevpalova sestais vārtu guvums un devītais punkts sezonā neglāba Dornbirnas "Bulldogs" no zaudējuma ar 5:8 pret Ungārijas klubu Sekēšfehērvāras "Alba Volan 19". 27 gadus vecajam hokejistam šovakar arī rezultatīva piespēle un trīs metieni pa vārtiem.

"Bulldogs" ar 18 punktiem 14 cīņās ierindojas 11. vietā 14 komandu konkurencē.

# Somijas "Liiga" meistarsacīkstēs negaidīti trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja uzbrucēja Oskara Batņas Mikeli "Jukurit", kas viesos ar 5:3 pārspēja Tamperes "Tappara". Batņa laukumā pavadītajās 13 ar pusi minūtēs nopelnīja rezultatīvu piespēli, veica divus metienus pa vārtiem, sakrāja lietderības koeficientu +2, bija pārāks 55% iemetienu un noslidoja 3,42 kilometrus.

Batņam šis bija trešais (1+2) punkts sezonā. "Jukurit" ar 23 punktiem 19 spēlēs pacēlās uz desmito pozīciju.

# Šveices Nacionālajā līgā divu zaudējumu virkni pārtrauca uzbrucēja Denisa Smirnova (11:21 minūtes laikā uzvarēja piecos no 11 iemetieniem, izdarīja vienu metienu) un aizsarga Sanda Smona (gandrīz sešās minūtēs vienreiz meta pa vārtiem un tika pie +/- koeficienta +1) klubs Ženēvas "Servette", kas viesos ar 4:1 sakāva "Lugano".

Tikmēr negaidītu sakāvi cieta uzbrucēja Ronalda Ķēniņa (16 ar pusi minūšu laikā lietderības koeficients -3, viens metiens pa vārtiem un viens uzvarēts iemetiens (no diviem)) pārstātāvētā "Lausanne", mājās ar 2:5 zaudējot Rapersvīlas "Lakers".

Kopvērtējumā Lozannas klubs ar 19 mačos sakrātiem 27 punktiem atrodas astotajā pozīcijā, kamēr "Servette" ar 19 punktiem 20 spēlēs ir priekšpēdējā - 12. vietā.

# Kazahstānas čempionātā Leonīda Tambijeva vadītā Karagandi "Saryarqa" izbraukumā pamatlaika pēdējā minūtē atspēlējās un ar 5:4 pagarinājumā pieveica fārmklubu "Temirtau". Rezultatīvu maču aizvadīja aizsargs Edgars Siksna, kurš guva vārtus un iedeva divas rezultatīvas piespēles. Pieredzējušā hokejista rēķinā šosezon ir 19 (6+13) punkti.

"Saryarqa" uzbrucēji Deniss Fjodorovs un Daņila Larionovs šoreiz palika tukšā. "Saryarqa" ar ar 24 punktiem 15 mačos pakāpās uz piekto vietu.

# Norvēģijas līgā uzbrucējs Leonards Rimjāns un aizsargs Maksims Ponomarenko palika tukšā savu vienību zaudējumos. Rimjāna (13:21 minūtē veica vienu metienu) Ringerikes "Panthers" ar 2:3 pagarinājumā atzina "Lillehammer" pārākumu, bet Ponomarenko (18 ar pusi minūtēs divreiz tika nosūtīts uz noraidīto soliņu) Sarpsborgas "Sparta" izbraukumā ar 2:5 kapitulēja Stavangeras "Oilers" priekšā.

Pēc 16 kārtām "Sparta" ar 27 punktiem ir piektā, bet "Panthers" ar 16 punktiem - astotā.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/gamecenter/qZl-8...
https://www.ice.hockey/en/stats-fac...
https://www.liiga.fi/game/2022/134
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://shaiba.kz/
https://www.hockey.no/live