Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Rubīnam četri metieni pa vārtiem un uzvara Zviedrijā pār Ābola komandu

Emils Ozerinskis

Rubīnam četri metieni pa vārtiem un uzvara Zviedrijā pār Ābola komandu
Kristiāns Rubīns. Foto: MoDo Hockey

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā pie sezonas trešā panākuma tika Kristiāna Rubīna pārstāvētā "MoDo" vienība, kas ar 2:1 apspēlēja Rodrigo Ābola komandu "Rogle". Tikmēr Šveicē Rūdolfs Balcers atzīmēja Cīrihes "Lions" piekto panākumu pēc kārtas.

Zviedrijas hokeja līgā savstarpējā spēlē tikās divu pasaules čempionāta bronzas medaļnieku pārstāvētās komandas. Ērnšeldsvīkas "MoDo" ar diviem vārtiem izvirzījās vadībā pār Engelholmas "Rogle" un turēja iegūto pārsvaru līdz noslēdzošajai ceturdaļai, kad pretinieki nepilnas trīs minūtes līdz beigām vienus vārtus atguva. "MoDo" atlikušo pārsvaru neatdeva un ar rezultātu 2:1 tika pie sezoanas trešā panākuma Zviedrijas čempionātā.

Aktīvs uzvarētāju rindās bija aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš laukumā pavadīja 21 ar pusi minūti. To laikā raženais hokejists veica četrus metienus pa vārtiem un vēl trīs reizes aizmeta melno kaučuku garām mērķim. Rubīns bija laukumā komandas vienīgo ielaisto vārtu brīdī, saņemot negatīvu +/- rādītāju -1.

Pretējā pusē centrs Rodrigo Ābols spēlēja 16 ar pusi minūtes, paliekot bez rezultativitātes punktiem. Latvijas izlases pirmās maiņas centrs no trīs izpildītajiem metieniem vienreiz ripu raidīja starp vārtu stabiem, ko spēja apturēt "MoDo" cietokšņa sargs. Ābolam arī viens spēka paņēmies, bet iemetienu aplī centrs devās 16 divcīņās no kurām uzvarēja septiņas.

Citā spēlē Šellefteo AIK ar rezultātu 2:1 izbraukumā uzveica "Leksands" hokejistus. Nepilnās 15 laukumā pavadītajās minūtēs Mārtiņš Dzierkals pierakstījās ar divu minūšu noraidījumu. Latvijas izlases uzbrucējs šosezon vēl pie rezultativitātes punktiem Zviedrijas čempionātā nav spējis tikt.

Zviedrijas čempionāta tabulā "MoDo" ar 10 punktiem pacēlusies uz trešo pozīciju, kamēr AIK ar astoņiem punktiem ielauzusies septītajā vietā, apsteidzot "Rogle", kas nošļukusi līdz desmitajai pozīcijai.

Šveices Nacionālajā līgā pēc bezvārtu pirmā perioda visi galvenie notikumi risinājās otrajā divdesmitminūtē starp "Lausanne" un Cīrihes "Lions". Viesu komanda vadību ieguva ar mazākuma vārtiem 35 minūtē, ko nepilnas trīs minūtes vēlāk "Lions" hokejisti palielināja līdz divu vārtu pārsvaram. Pirms došanās pēdējā trešdaļu pārtraukumā "Lausanne" vienus vārtus atguva, panākot rezultātu 1:2. Pie vienu vārtu deficīta mājinieki pēdējā ceturtdaļā pamatīgi apšaudīja cīriehiešu vārtus, tomēr ripa pretinieku cietoksnī neielidoja. Pēdējās divās minūtēs Cīrihes lauvām izdevās gūt trešos vārtus, sasniedzot 3:1 un nostiprinoties čempionāta vadībā ar piecām pēc kārtas gūtām uzvarām.

Cīrihes "Lions" sastāvā Rūdolfs Balcers spēlēja 17 ar pusi minūtes, veicot divus metienus pa vārtiem un pie rezultativitātes punktiem netiekot. "Lausanne" uzbrucējs Ronalds Ķēniņš laukumā noskrēja desmit minūtes un divreiz bija spiests doties uz noraidīto soliņa, sakrājot četras soda minūtes. Ķēniņa otrajā noraidījumā pašās spēles beigās "Lions" guva savus trešos vārtus. Tikmēr vārtsargs Ivars Punnenovs noraudzījās spēli no rezervistu soliņa kā Konora Hjūza dublieris.

Šveices pēc spēka otrajā līgā Rihards Melnalksnis sakrāja divas rezultatīvas piespēles "Olten" uzvarā ar 5:4 pār "La Chaux-De-Fonds". Melnalksnis nepilnu 14 minūšu laikā nobloķēja arī pretinieka metienu un tika pie lietderība koeficienta +2. Pretējā nometnē 16 minūtes spēlējušajam Renāram Krastenbergam tika viena rezultatīva piespēle, divas soda minūtes un negatīvs rādītājs -2. Uzbrucējs pa vārtiem uzmeta divas reizes. Bez rezultativitātes punktiem palika Toms Andersons 16 ar pusi spēlētās minūtēs saņemot +/- rādītāju -2.

Citā spēlē Bellinconas "Rockets" ar 1:5 dabūja pa muguru no "Martigny" vienības. Zaudētāju rindās galvenokārt ar aizsardzības darbībām atzīmējās Rihards Puide un Darels Dukurs, abiem bloķējot pa diviem metieniem. Rezultativitātes punktus neviens no abiem spēlētājiem neguva. Puide laukumā pabija teju 21 ar pusi minūtes, kamēr Dukurs noslidoja teju 12 minūtes.

Francijas čempionāta līdervienība Ruānas "Dragons" ar rezultātu 7:1 aplauza Nīcas "Aigles" spārnus. Lai gan pēc pirmā perioda bija kaujiniecisks neizšķirts 1:1, otrajā trešdaļā latviešu pārstāvētais klubs sabēra četrus vārtus, izšķirot spēles likteni. Rolands Vīgners izcēlās ar precīziem metieniem komandas otrajos un sestajos vārtos, tādējādi rezultatīvi bija divi no viņa pieciem metieniem. Kristaps Sotnieks Ruānas komandas punktu ballītē rezultatīvi nepierakstījās, tiekot pie +/- rādītāja +1 un veicot trīs mēģinājumus atšifrēt pretinieku vārtsarga slēdzenes kodu.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/
https://www.nationalleague.ch/
https://www.sihf.ch/
https://liguemagnus.com/

     [+] [-]

, 2023-09-28 23:07, pirms 9 mēnešiem
Švanenbergs atgriežas savā ECHL klubā https://idahosteelheads.com/news/20... .

     [+] [-]

, 2023-09-28 23:16, pirms 9 mēnešiem
Dzierkals šodien SHL atkal tukšā... Viņam joprojām 0+0

     [+] [-]

, 2023-09-28 23:17, pirms 9 mēnešiem
Ķēniņa otrajā noraidījumā pašās spēles beigās "Lions" guva savus trešos vārtus. - ja piemin šo, tad varēja pieminēt to, ka otrie vārti tika gūti īsi pēc Ķēniņa pirmā noraidījuma.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-28 23:21, pirms 9 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Ķēniņa otrajā noraidījumā pašās spēles beigās "Lions" guva savus trešos vārtus. - ja piemin šo, tad varēja pieminēt to, ka otrie vārti tika gūti īsi pēc Ķēniņa pirmā noraidījuma.
Ķēniņa pirmais sods - 36:02
Cīrihes gols - 38:07
Spēle vienādos sastāvos, nevis izmantots vairākums.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-28 23:26, pirms 9 mēnešiem
Kaut kā maz mūsējie šobrīd rakstā pieminēti....

     [+] [-]

, 2023-09-28 23:30, pirms 9 mēnešiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Ķēniņa pirmais sods - 36:02
Cīrihes gols - 38:07
Spēle vienādos sastāvos, nevis izmantots vairākums.
Emīl, lasi vēlreiz manis uzrakstīto "otrie vārti tika gūti īsi pēc Ķēniņa pirmā noraidījuma." Otrie vārti tika gūti uz iniciatīvas pēc Ķēniņa noraidījuma, turklāt Ķēniņam tajā brīdī esot laukumā un nopelnot uz to brīdi -1

     [+] [-]

, 2023-09-29 08:00, pirms 9 mēnešiem
Rolanda Vīgnera divi vārti - https://youtu.be/vEjh6sleINU
Otrs vnk konfekte