Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

"Kurbada" jaunais centra uzbrucējs Livšics pievienojas Somijas otrās līgas klubam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Kurbada" jaunais centra uzbrucējs Livšics pievienojas Somijas otrās līgas klubam
Davids Livšics. Foto: Oksana Dzadana

19 gadus vecais centra uzbrucējs Davids Livšics, kurš kopā ar "Kurbadu" kļuva par Igaunijas čempionu un pagājušajā sezonā debitēja Latvijas čempionātā, pievienojies Somijas pēc spēka otrās līgas klubam Rovaniemi "RoKi".

Nupat Rovaniemi "RoKi" pusotru sezonu pārstāvēja aizsargs Miks Tumānovs, nodemonstrējot rezultatīvu sniegumu un tiekot pie līguma ar Somijas augstākās līgas klubu Jiveskiles JYP. Tagad "RoKi" pievienojies Davids Livšics.

Viņš pagājušajā sezonā debitēja Latvijas čempionātā, "Kurbada" rindās 32 spēlēs izceļoties ar 13 vārtiem un 33 punktiem. Tas bija piektais labākais rādītājs komandā, atpaliekot tikai no pieredzējušākajiem Artūra Mickeviča, Aleksandra Novikova, Artūra Ozoliņa un Roberta Jekimova.

Nākamajā sezonā "Kurbads" atkal nespēlēs Latvijas čempionātam. Ja iepriekš klubs startēja Igaunijā, izcīnot sudrabu un zeltu, tad gaidāmajā sezonā "Kurbads" spēlēs Latvijas otrajā līgā.

Livšics pārstāvējis Latvijas U18 izlasi divos pasaules čempionātos. Labākajā centrā uzbrucējs piecās spēlēs guva trīs punktus un bija rezultatīvākais komandā.

"RoKi" divas sezonas pēc kārtas tika pie "Mestis" bronzas, bet pagājušajā sezonā komanda apstājās ceturtdaļfinālā.

Izmantotie resursi:
https://rokihockey.fi/seura/ajankoh...