Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Smirnovs trešoreiz vadībā Šveices 1/4 finālā, Buncis netiek Slovākijas pusfinālā

Agris Suveizda

Smirnovs trešoreiz vadībā Šveices 1/4 finālā, Buncis netiek Slovākijas pusfinālā
Deniss Smirnovs. Foto: Genève-Servette Hockey Club

Latviešu hokejisti aizvadījuši spēles Šveices, Čehijas, Slovākijas, Austrijas, Zviedrijas, Somijas un Norvēģijas līgu izslēgšanas cīņās.

Šveice

• Trešo reizi vadību ceturtdaļfinālā ieguvusi Ženēvas "Servette", kas sērijas piektajā cīņā ar 5:1 sagrāva "Lugano". Deniss Smirnovs spēlēja 11 minūtes un 46 sekundes (vairākumā 1:46), tika pie pozitīvas lietderības +1, bloķēta vienu metienu un uzvarēja abos iemetienos.

Čehija

• 1/4 fināla sērijā ar 1-3 iedzinējas lomā nonākusi "Liberec", kas mājās ar 1:2 piekāpās "Mountfield". Aizsargs Uvis Balinskis spēlēja 23 minūtes un 57 sekundes (vairākumā 4:44), nopelnīja divas soda minūtes, negatīvu lietderību -1 un bloķēja trīs metienus.

• Tršinecas "Ocelari" bez Kārļa Čukstes uzveica Prāgas "Sparta" (3:1) un sērijā panāca 2-2.

Slovākija

• Sezona beigusies regulārā turnīra 10. vietas īpašniecei "Nitra", kas ceturtdaļfinālā ar 2:4 piekāpās pamatturnīra uzvarētājai "Košice" un sērijā zaudēja ar 1-4. Filips Buncis 16 minūtēs tika pie negatīvas lietderības -1, divām soda minūtēm un 3/11 iemetienos.

• Buncim regulārajā sezonā 45 spēlēs bija 20 (8+12) punkti, bet astoņās izslēgšanas spēlēs – četri (3+1).

• Bratislavā ar 0:4 zaudēja regulārās sezonas astotās vietas īpašniece Mihalovces "Dukla", kas sērijā pret "Slovan" joprojām ir priekšā (3-2).

Patriks Zabusovs spēlēja 21 minūti un 35 sekundes un izdarīja četrus metienus, bet Vitālijs Pavlovs uz ledus bija 18 minūtes un 19 sekundes, uzvarēja 62,5% iemetienu (10/16) un nopelnīja četras soda minūtes.

Austrija

• Pusfinālu ar sagrāvi Zalcburgā sākusi Klāgenfurte (1:5), kuras rindās Rihards Bukarts izdarīja divus metienus.

Zviedrija-2

• Ceturtdaļfinālā izlīdzinājumu panākusi "Sodertalje", kas mājās ar 3:2 pārspēja "Mora" un sērijā nokārtoja 2-2. Georgs Golovkovs spēlēja 11 minūtes un 39 sekundes, izdarīja divus metienus un bloķēja vienu metienu.

Somija-2

• Ceturtdaļfinālu ar graujošu uzvaru sākusi "RoKi", kas latviešu komandu duelī atspēlējās un ar 8:1 sakāva IPK. Uzvarētāju labā vairākumu realizēja aizsargs Miks Tumānovs, kurš tika pie pozitīvas lietderības +1, bet sāncenšu rindās Robertam Kaļķim 14 soda minūtes un neitrāla lietderība.

• Izlīdzinājumu "RoKi" panāca Kaļķa pirmā noraidījuma laikā spēles sākumā, kad Kaļķis tika sodīts ar 2+10 minūtēm par uzbrukumu galvas vai kakla rajonā.

• "Hermes" mājās pamatlaika otrajā daļā izsēja 4:1 pārsvaru un pagarinājumā ar 4:5 zaudēja "Kiekko-Pojat". Ernestam Ošeniekam rezultatīva piespēle un neitrāla lietderība, laukumā esot kopumā četros vārtos.

Norvēģija

• Sarpsborgas "Sparta" atspēlēja gan 0:2, gan 2:4, tomēr mājās 59. minūtē zaudēja ar 4:5 un pusfinālsērijā ar 0-4 kapitulēja pamatturnīra uzvarētājai no Stavangeras. Maksimam Ponomarenko šovakar nepilnās 20 minūtēs neitrāla lietderība.

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/zapas/2906992/
https://mestis.fi/fi/ottelut/2022-2...
https://mestis.fi/fi/ottelut/2022-2...
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/st...
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/st...
https://www.hockey.no/live/Live/Mat...
https://statnet-reports.hockeyallsv...
https://www.ice.hockey/zahlen-fakte...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...