Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ponomarenko galvenā varoņa loma, pa vārtiem arī Ģēģerim un Razgalam

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ponomarenko galvenā varoņa loma, pa vārtiem arī Ģēģerim un Razgalam
Emīls Ģēģeris. Foto: Daniel Vaquero/SIPA/Scanpix

Norvēģijas hokeja meistarsacīkšu pusfinālā, pateicoties aizsarga Maksima Ponomarenko vārtu guvumam pagarinājumā, iekļuvusi Sarpsborgas "Sparta", kas viesos ar 3:2 pieveica Āskeras "Frisk", ceturtdaļfināla sērijā triumfējot ar 4-2.

• 24 gadus vecais Ponomarenko bija precīzs pagarinājuma 14. minūtē. Aizsargs uz ledus pavadīja 24 ar pusi minūtes, nopelnot savu sesto (2+4) rezultativitātes punktu šosezon aizvadītajās 47 spēlēs.

Francijas "Ligue Magnus" turnīrā šodien rezultatīvi bija abi spēlējušie latviešu hokejisti, atpalicēju cīņā uzbrucējam Emīlam Ģēģerim ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli sekmējot Anglē "Hormadi" (53 punkti, 10. vieta) uzvaru ar 7:3 pār Nicas "Aigles" (54, #9). 22 gadus vecais Ģēģeris 43 cīņās nopelnījis 26 (11+15) punktus.

• Savukārt Francijas meistarsacīkšu pusfināla pirmajā spēlē krietni pieredzējušākais uzbrucējs Rolands Vīgners atdeva divas rezultatīvas piespēles un veica divus metienus pa vārtiem Ruānas "Dragons" uzvarā ar 3:2 pār Anžēras "Ducs". 31 gadu vecais Vīgners šosezon 48 spēlēs izpelnījies 46 (20+26) punktus.

Čehijas "Tipsport" Ekstralīgas ceturtdaļfināla sērijā ar 2-1 vadībā izvirzījusies uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav", kas šovakar savā laukumā ar 3:2 bullīšos pārspēja regulārā čempionāta uzvarētāju Hradeckrāloves "Mountfield".

• Bičevskis uz ledus pavadīto 23 minūšu un 21 sekundes laikā bija pārāks 18 no 36 iemetienos, kā arī izdarīja vienu spēka paņēmienu. Jāatzīmē, ka Čehijas meistarsacīkšu ceturtdaļfināli rit līdz komandu četrām uzvarām.

• Turpretim vienas neveiksmes attālumā no izkrišanas nonākusi bez savainotā uzbrucēja Roberta Bukarta spēlējošā Ostravas "Vitkovice Ridera", kas mājās ar 1:2 atzina Tršinecas "Oceláři" pārākumu, sērijā esot iedzinējos ar 0-3.

Vācijas hokeja līgā (DEL) divu zaudējumu virkni pārtraukusi aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Izerlonas "Roosters" (62, #13), mājās ar 6:3 sakaujot Manheimas "Adler" (86, #4). 30 gadus vecais Latvijas valstsvienības hokejists šovakar nospēlēto 18 minūšu un 12 sekunžu laikā pa vienai reizei veica un bloķēja metienus, kā arī nopelnīja +/- koeficientu +1.

• Paralēli notikušajā cīņā ceturto zaudējumu pēc kārtas cieta cita izlases aizsarga Artūra Kuldas (28 ar pusi minūšu laikā trīsreiz bloķēja metienus, izdarīja vienu metienu un tika pie lietderības -3) komanda Krēfeldes "Pinguine" (53, #15), savā laukumā ar 1:5 kapitulējot vicelīderes Volfsburgas "Grizzlys" (98, #2) priekšā.

Polijas meistarsacīkšu pusfināla sērijā iedzinējos ar 0-3 nonākusi vairāku latviešu pārstāvētā valsts čempione "GKS Jastrzębie", kas mājās ar 2:3 pagarinājumā atzina Osvencīmas "Unia" pārākumu. "GKS Jastrzębie" pirmos vārtus pēc Vitālija Pavlova (šosezon 49 spēlēs nopelnījis 43 (13+30) punktus) piespēles iemeta Frenks Razgals (50, 45 (19+26)). "GKS Jastrzębie" uzbrucēji Egils Kalns (50, 38 (21+17)) un Artūrs Ševčenko (48, 27 (16+11)), kā arī aizsargs Ēriks Ševčenko (44 (26 (5+21)) šoreiz palika tukšā.

Slovākijas Ekstralīgas ceturtdaļfinālu ar smagu zaudējumu uzsākusi uzbrucēja Filipa Bunča klubs "Nitra", mājās ar 0:4 piekāpjoties "Poprad" priekšā. 24 gadus vecais Buncis 13 minūšu un 42 sekunžu laikā bija pārāks astoņos no 12 iemetieniem un trīsreiz apdraudēja sāncenšu vārtus.

Somijas pēc spēka otrajā ("Mestis") līgā uzbrucējs Miks Tumānovs ar rezultatīvu piespēli Rovaniemi "Kiekko" (80, #6) komandai palīdzēja viesos ar 4:3 pieveikt Keurū "KeuPa" (80, #5) un tādējādi iegūt automātisko ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. 20 gadus vecais latvietis 24 ar pusi minūtēs piecreiz meta pa vārtiem un sakrāja lietderības koeficientu +3. Tumānovs šosezon Somijā aizvadītajās 14 spēlēs nopelnījis piecus (1+4) punktus.

• Citā "Mestis" līgas spēlē Tumānova vienaudzis aizsargs Ņikita Mateiko 18 ar pusi minūšu laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un tika pie lietderības +1, Kokolas "Hermes" (71, #9) izbraukumā ar 4:1 sakaujot Savonlinnas "SaPKo" (66, #11).

Izmantotie resursi:
https://www.hockey.no/live/Live/Mat...
https://liguemagnus.com/
https://www.hokej.cz/
https://www.penny-del.org/
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/st...
https://mestis.fi/fi/