Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Čuksti un Smirnovu no Eiropas vadošo līgu čempionu tituliem šķir viena uzvara

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Čuksti un Smirnovu no Eiropas vadošo līgu čempionu tituliem šķir viena uzvara
Kārlis Čukste. Foto: Lukáš Filipec/hcocelari.cz

Čehijas hokeja Ekstralīgas finālsērijas vadībā (3-0) nostiprinājās Latvijas valstsvienības aizsarga Kārļa Čukstes pārstāvētā Tršinecas "Oceláři", šovakar savā laukumā pieveicot (1:0) Hradeckrāloves "Mountfield".

Čukste šodienas spēlē uz ledus pavadīja 16 ar pusi minūtes, veicot divus metienus pa vārtiem. 25 gadus vecais hokejists šosezon Čehijā aizvadītajās 55 spēlēs nopelnījis 11 (4+7) rezultativitātes punktus (trīs no tiem - pusfinālā), kā arī kopumā 18 soda minūtes un +/- koeficientu +13.

"Oceláři" vienīgos vārtus guva otrās trešdaļas 54. sekundē, kad mājinieku labā rezultatīvi meta vairākas sezonas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pavadījušais slovāks Marko Daņo.

Sērijas ceturtā spēle notiks rīt pulksten 18.00.

"Oceláři" triumfējusi pēdējās trijās (2019., 2021. un 2022. gadā) pilnvērtīgi izspēlētajās Ekstralīgas sezonās, savukārt "Mountfield" šis ir pirmais fināls kluba salīdzinoši neilgajā pastāvēšanas vēsturē.

Panākuma attālumā no čempiones titula šovakar izvirzījās arī 24 gadus vecā uzbrucēja Denisa Smirnova Ženēvas "Servette", kas Šveices Nacionālās līgas fināla piektajā spēlē sagrāva (7:1) "Biel-Bienne", atgūstot vadību (3-2) finālsērijā.

Šosezon 62 cīņās 12 (5+7) punktus nopelnījušais Smirnovs nospēlēto deviņu minūšu laikā divreiz rezultatīvi piespēlēja, veica metienu pa vārtiem, bija pārāks vienā no diviem iemetieniem un nopelnīja lietderības koeficientu +3.

Latvieša virknējuma biedrs Marks-Antuāns Pulio izcēlās ar diviem vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli.

Sērijas sestā kaujā norisināsies otrdienas vakarā.

Izmantotie avoti:
https://www.hokej.cz/zapas/2907021/...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...

  -1 [+] [-]

, 2023-04-23 02:13, pirms gada
Vai čehijas ekstralīgu līgu var pieskaitīt pie vadošo eiropas līgu topa? Manuprāt Šveice un Zviedrija ir pāris desmitu kilometru attālumā, salīdzinoši ar Čehijas ekstra līgu.

     [+] [-]

, 2023-04-23 05:37, pirms gada
Smirnovam 2 rezultativas piespeles sodien 7-1 uzvara,pirmie punkti pa visu playoff

     [+] [-]

, 2023-04-23 09:09, pirms gada
Yourbro!
Ok , Tavas nosauktās ir pašas vadošās ,bet ,kas ir baigi spēcīgākas par Čehiju ? DEL ?
Par KHL jau vairs nerunā .

     [+] [-]

, 2023-04-23 10:52, pirms gada
Mirasty41 rakstīja: Yourbro!
Ok , Tavas nosauktās ir pašas vadošās ,bet ,kas ir baigi spēcīgākas par Čehiju ? DEL ?
Par KHL jau vairs nerunā .
Abas Tevis nosauktās ir top5 līgas, bet ko es saku, ka vienā katlā ir grūti likt. Čehijā spēlē vēl 51 gadīgs.. lai arī leģenda, bet drīz jau penzija.

     [+] [-]

, 2023-04-23 11:13, pirms gada
yourbro rakstīja: Abas Tevis nosauktās ir top5 līgas, bet ko es saku, ka vienā katlā ir grūti likt. Čehijā spēlē vēl 51 gadīgs.. lai arī leģenda, bet drīz jau penzija.
Nodalīsim piķi un līmeni. Piķa ziņā skaidrs, ka čehi atpaliek no NLA un pakaļgala klubi kā visādas latviešus iecienījusī Zlina un Jagra Kladno būtu stipri nekonkurētspējīgi un skaidrs, ka NLA spēlē kādi 20 spēlētāji, ko čehu līga finansiāli nevarētu pavilkt, tai pat laikā vai vidusmēra čehs, kurš kapā ELH ir vājāks par vidusmēra šveicieti, kurš spēlē NLA diez vai drīzāk pat otrādi.