Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Daniels Bērziņš Somijas augstāko līgu nomaina pret Čehijas otro divīziju

Agris Suveizda

Daniels Bērziņš Somijas augstāko līgu nomaina pret Čehijas otro divīziju
Daniels Bērziņš. Foto: Dinamo Rīga

Čehijas hokeja 1. līgas jeb otrās spēcīgākās divīzijas fināliste "Vsetin" pavēstījusi par 23 gadus vecā latviešu centra uzbrucēja Daniela Bērziņa pievienošanos komandai.

Lielāko daļu karjeras Bērziņš bijis Rīgas "Dinamo" sistēmā, Krievijas Jaunatnes līgā 109 spēlēs tiekot pie 29 (18+11) punktiem un negatīvas lietderības -18, bet Krievijas atklātajā čempionātā aizvadot 166 spēles un sakrājot 13 (8+5) punktus un negatīvu lietderību -25. Pagājušajā sezonā viņš "Dinamo" kreklā 37 spēlēs nopelnīja divus (1+1) punktus, bet sezonu pabeidza Somijas augstākās līgas klubā JYP, kas finišēja 13. vietā 15 komandu konkurencē. Latvietim četrās spēlēs četras soda minūtes.

"Vsetin" pagājušajā regulārajā sezonā ieņēma otro vietu, bet finālsērijā ar 2-4 piekāpās "Jihlava", kas bija izlikta ar ceturto numuru. Komandu pārstāvēja 38 gadus vecais aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kurš 40 spēlēs sakrāja 20 (4+16) punktus. Šovasar viņš ir pārcēlies uz Poliju. Savukārt 2006./07. g. sezonā, kad "Vsetin" spēlēja Ekstralīgā, vienību pārstāvēja pat četri latvieši – Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Guntis Galviņš un Jānis Andersons.

"Man patīk Vsetīnas ambīcijas un mērķi un vēlos palīdzēt tos sasniegt. Gribētu būt viens no komandas līderiem un piedalīties pēc iespējas vairāk vārtu guvumos," pauda Bērziņš, kurš komandas biedriem pievienosies nākamajā nedēļā. "Daniels ir lielisks slidotājs, un viņam ir piecu sezonu pieredze KHL. Viņš pastiprinās konkurenci komandā. Centri ir daudzpusīgi spēlētāji, un arī viņš var spēlēt malā, taču viņa pamatpozīcija ir centrā," sacīja galvenais treneris Romans Stantiens.

Izmantotie resursi:
https://www.hc-vsetin.cz/clanek.asp...