Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Aizsargam Tumānovam jauns klubs un paaugstinājums uz Somijas spēcīgāko līgu

Agris Suveizda

Aizsargam Tumānovam jauns klubs un paaugstinājums uz Somijas spēcīgāko līgu
Miks Tumānovs. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Somijas hokeja klubs Jiveskiles JYP pavēstījis par trīs gadu līguma parakstīšanu ar 21 gadu veco latviešu aizsargu Miku Tumānovu, kurš kopā ar Rovaniemi "RoKi" divreiz pēc kārtas ieguva bronzu "Mestis" jeb Somijas otrajā līgā.

"Man patīk pieslēgties uzbrukumam, taču vēlos stingri spēlēt arī savā zonā un labi aizsargāties. Pat īpaši nedomāju par citām iespējām – piekritu šai, kolīdz tā parādījās. Tas būs brīnišķīgi spēlēt kluba simtgades sezonā," kluba mājaslapā citēts Tumānovs. JYP sporta direktors Miko Vītanens piebilda, ka Tumānovam vēl ir jāstrādā un tikai laiks rādīs, pie cik lielas teikšanas viņš tiks augstākajā līgā. Klubam ir tiesības trīs gadu līgumu pārtraukt priekšlaikus.

Tumānovs Rīgas "Dinamo" sistēmā spēlēja gan galvenajā, gan dublieru, gan arī jauniešu komandā un Krievijas atklātajā čempionātā aizvadīja kopumā 16 spēles, izdarot vienu rezultatīvu piespēli. 2022. gada pavasarī viņš sezonu pabeidza Somijā un iepriekšējā, pirmajā pilnvērtīgajā sezonā 51 spēlē sakrāja 36 (12+24) punktus, 16 soda minūtes un pozitīvu lietderību +14. Izslēgšanas turnīrā viņš 10 spēlēs guva divus vārtus un nopelnīja pozitīvu lietderību +7.

JYP Somijas čempionātā ar 74 punktiem 60 spēlēs ieņēma 13. vietu 15 komandu konkurencē un izslēgšanas mačiem nekvalificējās. Komandas kapteinis bija igauņu uzbrucējs Roberts Roba, kurš klubā atgriezās ar 23 (11+12) punktiem 59 spēlēs.

Tumānovs pirms pasaules čempionāta tika atskaitīts kā viens no pēdējiem. Viņš aizvadīja pēdējās piecas pārbaudes spēles un guva vienus vārtus.

     [+] [-]

, 2023-05-17 13:28, pirms gada
Vai tad abragelis nebļāva, ka no mestis nekur jēdzīgi nevar tikt?

  +1 [+] [-]

, 2023-05-17 15:24, pirms gada
Super ziņa! Jānovēl noturēties sastāvā un spēles ar lielu laiku laukumā, lai nākošajam čempim ir gatavs, jo bija ļoti, ļoti tuvu.

     [+] [-]

, 2023-05-17 15:40, pirms gada
ja neko nesajās, tad nākotnē būs stabila izlases vērtība.