Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābolam uzvaras vārti Zviedrijas čempionāta spēlē

Rolands Eliņš

Ābolam uzvaras vārti Zviedrijas čempionāta spēlē
Rodrigo Ābols. Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Rodrigo Ābols turpina aizvadīt rezultatīvu sezonu un šovakar palīdzēja savai komandai gūt uzvaru Zviedrijas SHL mačā, "Orebro" ar 3:0 pārspējot "Djurgardens".

Zviedrijas augstākajā līgā Kristers Gudļevskis palika "Brynas" rezervē, kamēr viņa komanda ar Oskaru Cibuļski sastāvā ar 3:1 pārspēja "Rogle". "Brynas" ieņem desmito vietu līgā, kas šobrīd ļauj atrasties tieši "play-off" zonas apakšā. Cibuļskis spēlēja 11:34 minūtes un ieguva pozitīvu lietderības koeficientu plus viens.

Savukārt citā mačā Rodrigo Ābols atzīmējās ar uzvaras vārtu guvumu, palīdzot "Orebro" viesos ar 3:0 pārspēt "Djurgardens". Ābols vārtus iemeta septītajā minūtē. Tie viņam bija sezonas 13. vārtu un 32. punkts aizvadītajās 44 spēlēs. Latvijas uzbrucējs nospēlēja 15:37 minūtes, kurās veica trīs metienus pa vārtiem un ieguva pozitīvu lietderības koeficientu plus viens.

VIDEO: Ābols iemet uzvaras ripu Stokholmā

Čehijas čempionātā Māris Bičevskis palīdzēja "Mlada Boleslav" ar 3:2 viesos pārspēt Mārtiņa Dzierkala pārstāvēto "Plzen" un panākt astotdaļfināla sērijā neizšķirtu 1-1. Bičevska komanda jau 13. minūtē bija nonākusi iedzinējos ar 0:2, taču pēc tam prata atspēlēties un izraut uzvaru 56. minūtē spēlē, kurā kopumā tika piešķirti 19 divminūšu noraidījumi. Bičevskis nospēlēja 15:19 minūtes un nopelnīja lietderības koeficientu plus viens, kamēr Dzierkals spēlēja 13 minūtes, kurās atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem.

Somijas čempionātā Jānis Švanenbergs veica rezultatīvu piespēli "Lukko" sastāvā, bet viņa komanda ar 2:4 piekāpās "TPS Turku". Švanenberga komandai šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas, un šī neveiksmju sērija likusi atkāpties uz 11. vietu līgā, tieši zem "play-off" svītras.

Oskara Batņas komanda "Jukurit" savukārt ar minimālo rezultātu 1:0 pārspēja Kārļa Čukstes pārstāvēto "Pelicans", kamēr Jānis Kalniņš palika "Tappara" rezervē, viņa klubam bullīšos ar 2:1 pārspēja "KalPA"

Somijas otrajā līgā Miks Tumānovs "RoKi" sastāvā ar 1:3 piedzīvoja zaudējumu pret IPK, bet Ernests Ošenieks palīdzēja "Kieko-Vantaa" ar 4:1 apspēlēt "Hermes".

Šveices čempionātā Miks Indrašis palīdzēja "Biel-Bienne" ar 3:2 savā laukumā papildlaikā pārspēt "EC ZUG". Indrašis nospēlēja 15 minūtes un nopelnīja četras soda minūtes, abas par vienu pārkāpumu – bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju. Citā mačā Ivans Punnenovs tika nomainīts pēc pirmajiem diviem periodiem, kuros viņš "Tigers" sastāvā ielaida piecus vārtus, atvairot 24 no 29 pretinieku metieniem. "Tigers" pēc tam zaudēja ar 3:7. "Tigers" pieteikumā bija arī Oskars Lapinskis, taču viņš laukumā nedevās.

Divu latviešu pārstāvēto komandu mačā "Lausanne" ar 2:3 bullīšos piekāpās Ženēvas "Servette". Ronalds Ķēniņš Lozannas komandā nospēlēja 20:29 minūtes un veica četrus metienus pa vārtiem, kamēr Ženēvas sastāvā Deniss Smirnovs 17 nospēlētajās minūtēs palika ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Francijas līgas izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā "Rouen" sērijā pret Artūra Mickeviča pārstāvēto "Gap" panāca vadību 2-0. Rolands Vīgners uzvarētājiem iemeta divus vārtus – pirmos un ceturtos.

Kazahstānā Pētera Skudras trenētā "Karaganda" ar 7:0 apspēlēja "Altay Torpedo", panākot ceturtdaļfināla sērijā 2-0.