Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Salija Dānijā maina komandu un pievienojas Esbjergai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Salija Dānijā maina komandu un pievienojas Esbjergai
Artūrs Salija. Foto: hockeymagasinet.dk

31 gadus vecais latviešu aizsargs Artūrs Salija panācis vienošanos ar Esbjergas "Energy", kas trīs sezonas pēc kārtas spēlējusi Dānijas čempionāta pusfinālā.

Pagājusī sezona Artūram Salijam bija pirmā Dānijā. Viņš pārstāvēja Odenses "Bulldogs", 42 spēlēs izceļoties ar četriem vārtiem un 23 punktiem, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +23. Komanda apstājās ceturtdaļfinālā, bet tagad Salija panācis vienošanos ar Esbjergas "Energy", kas trīs reizes pēc kārtas cīnījusies Dānijas pusfinālā, visos trīs gadījumos zaudējot. Titulu izdevās izcīnīt 2016. un 2017. gadā.

"Pagājušās sezonas laikā Artūrs atstāja ļoti labu iespaidu. Manuprāt, viņš bija savas komandas labākais aizsargs. Varbūt citi bija rezultatīvāki, uzbrūkošāki, taču Salija bija komandas vispusīgākais un labākais aizsargs. Viens no labākajiem visā līgā," pauda "Energy" galvenā trenera asistents Ēriks Petersens.

Viņš uzsvēra arī Salijas pieredzi citās līgās un ar Latvijas izlases kreklu mugurā. Pirms Dānijas aizsargs spēlējis Slovākijā, Ķīnā, Polijā un Kazahstānā.

"Pēc sezonas Odensē meklēju jaunu komandu. Aģents sakontaktējās ar "Energy", kas izrādīja interesi par mani. Arī es biju ieinteresēts, jo man patīk viņu spēles stils," pauda Salija. "Dānijā klubiem ir ļoti laba attieksme pret spēlētājiem un viņu ģimenēm. Citu valstu klubiem būtu, ko pamācīties."

Izmantotie resursi:
https://esbjergenergy.dk/nyheder/en...