Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Balinskim divas piespēles Liberecas uzvarā Čehijas līgas astotdaļfinālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Balinskim divas piespēles Liberecas uzvarā Čehijas līgas astotdaļfinālā
Uvis Jānis Balinskis. Foto: Jiří Princ/hcbilitygri.cz

Šodien vairāki Latvijas hokejisti aizvadīja spēles vietējos čempionātos. Čehijā Uvis Balinskis atdeva divas piespēles ''Liberec'' rindās, palīdzot tai svinēt otro uzvaru astotdaļfināla sērijā pret ''Plzen''. Sezona noslēdzās Jānim Jakam, Ralfam Freibergam un Kristapam Zīlem, bet Slovākijā ceturtdaļfinālā iekļuva Filipa Bunča pārstāvētā komanda.

Somija

• Somijas hokeja čempionātā trešo uzvaru pēc kārtas svinēja Oskara Batņas ‘’Jukurit’’, kas ar 6:2 pārspēja ‘’Karpat’’. Batņa nospēlēja 11:07 minūtes, kurās divas reizes meta uz vārtiem un izpelnījās noraidījumu. Ar 83 punktiem klubs ieņem 11. vietu turnīrā.

• Somijas pēc spēka otrajā līgā Artūra Andžāna pārstāvētā TUTO ar 4:0 pārspēja ‘’Peliitat’’. Andžāns laukumā pavadīja 20:30 minūtes, nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu (+1). TUTO ar 66 punktiem ieņem desmito vietu čempionātā.

Čehija

• Čehijas čempionāta astotdaļfināla sērijā vadībā (2-1) izvirzījusies Ulvja Balinska pārstāvētā ‘’Liberec’’, kas sērijas trešajā spēlē ar 3:1 pārspēja ‘’Plzen’’. Balinskis nospēlēja 23:11 minūtes, precīzi piespēlējot divos no trim vārtu guvumiem, kuri tika iemesti noslēdzošajā trešdaļā. Aizsargam vēl arī viens spēka paņēmiens, viens bloķēts metiens un pozitīva lietderība (+1).

• Pirmo uzvaru sērijā pret Brno ‘’Kometa’’ svinēja Māra Bičevska ‘’Mlada Boleslav’’, kas tās trešajā mačā pretinieku pārspēja ar 2:1. Latviešu uzbrucējs nospēlēja 14:38 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja divos no astoņiem iemetieniem. Sērijā ‘’Mlada Boleslav’’ zaudē ar 1-2.

• Tikmēr sezona noslēgusies Jāņa Jaka, Kristapa Zīles un Ralfa Freiberga pārstāvētajai ‘’Litvinov’’, kas sērijā ar 0-3 piekāpās ‘’Trinec’’. Sērijas trešajā mačā šodien tā zaudēja ar 2:4.

• Lielākais spēles laiks no latviešiem bija Jakam (24:54). To laikā viņam četri metieni uz vārtiem, četri bloķēti metieni un viens spēka paņēmiens. Zīlem 19:27 minūtēs divi spēka paņēmieni un viens metiens, bet Freibergam 5:56 minūtēs viens metiens uz vārtiem un pozitīva lietderība (+1).

Slovākija

• Slovākijas čempionāta astotdaļfināla sērijā otro uzvaru svinēja Patrika Ozola ‘’Dukla’’, kas šovakar ar 2:0 pārspēja Patrika Zabusova pārstāvēto ‘’Michalovce’’. Sērijā tā panākusi vadību 2-1.

• Ozols laukumā pavadīja 15:10 minūtes, kurās viņam divi metieni uz vārtiem un pozitīva lietderība (+1). Pretinieku nometnē Zabusovs 12:06 minūtēs iekrāja negatīvu lietderības koeficientu (-2).

• Citā spēlē ceturtdaļfinālā iekļuva Filipa Bunča ‘’Nitra’’, kas arī sērijas trešajā mačā apspēlēja Frenka Razgala ‘’Poprad’’ (2:0). Buncis uzvaru kaldināja ar diviem metieniem uz vārtiem un uzvarētiem 11 no 18 iemetieniem, kamēr Razgals divas reizes meta uz vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderību (-1).

Alpu līga

• Alpu līgas pusfinālā šovakar iekļuva Rūdolfa Polca pārstāvētā ‘’Acroni Jesenice’’, kas arī sērijas trešajā mačā prata pārspēt ‘’Vipiteno’’ (3:0). Vienus no kluba vārtiem iemeta tieši Polcs, izceļoties otrā perioda sākumā un gūstot kluba otros vārtus. Kopumā visā spēlē latvietis spēlēja savas komandas pirmajā uzbrucēju virknējuma.

• Vēl cīņu par pusfinālu turpina Sanda Zolmaņa ‘’Kitzbuhel’’, kas šodien sērijas trešajā spēlē ar 3:0 pārspēja ‘’Ritten’’, tādējādi sērijā panākot 1-2. Zolmanis spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā, taču ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Francija

• Francijā ceturtdaļfinālā otro uzvaru sērijā pār Ņikitas Jevpalova pārstāvēto ‘’Bordeaux’’ šodien svinēja Ginta Meijas ‘’Angers’’, kas šoreiz uzvarēja papildlaikā (2:1). Sērijā pašlaik rezultāts ir 2-0. Ja Meija rezultativitātes punktus neguva, tad Jevpalovs trešā perioda 16. minūtē ar precīzu metienu panāca izlīdzinājumu 1:1.

Izmantotie resursi:
https://mestis.fi/fi/ottelut/2022-2...
hockey.cz
HockeySlovakia.sk | oficiálny web slovenského...
https://www.alps.hockey/en