Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Vīgnera un Sotnieka komanda cieš smagu sakāvi Čempionu līgā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vīgnera un Sotnieka komanda cieš smagu sakāvi Čempionu līgā
Rolands Vīgners. Foto: Benoit Tourrier

Čempionu līgā hokejā trešo zaudējumu četrās spēlēs cieta Ruānas "Dragons". Latviešu aizsarga Kristapa Sotnieka un uzbrucēja Rolanda Vīgnera pārstāvētā Francijas čempione izbraukumā ar 1:9 piekāpās Šveices labākajai komandai Ženēvas "Servette".

Ruānas "Dragons" jau pirmajās septiņās minūtēs ielaida trīs vārtus, bet smagākais tikai sekoja. Otrajā periodā laukuma saimnieki 2:29 minūtēs guva vēl trīs vārtus un turpināja izrādīt savu pārākumu. Francijas kluba vienīgajos vārtos Kristaps Sotnieks izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

Sotnieks spēlēja pirmajā aizsargu pārī un laukumā pavadīja 17:09 minūtes, dueli pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Savukārt Rolands Vīgners spēlēja trešajā maiņā, 12:57 minūtēs iekrājot -2 lietderību.

Šovakar sācies Francijas čempionāts. "Marseille" ar 4:0 savā laukumā pieveica "Gap", un ar rezultatīvu piespēli jaunajā komandā debitēja aizsargs Roberts Kaļķis. Viņš izdarīja sešus metienus pa vārtiem, būdams savas komandas līderis.

Panākums arī "Cergy-Pontoise" – 4:3 savā laukumā pret "Grenoble". Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli uzvaru kaldināja Emīls Ģēģeris. Uzvaras vārtos asistēja ne tikai Ģēģeris, bet arī aizsargs Daniels Goršanovs, kurš debitēja Francijā. "Cergy-Pontoise" trešo periodu sāka iedzinējos ar 0:3, bet spēja izglābties.