Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kaļķis "Mestis" klubu nomaina pret Franciju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kaļķis "Mestis" klubu nomaina pret Franciju
Ŗoberts Kaļķis un Kristaps Roķis. Foto: HK Zemgale/LLU

24 gadus vecais latviešu hokejists Roberts Kaļķis parakstījis līgumu ar Francijas čempionāta jaunpienācēju Marseļas "Spartiates".

Roberts Kaļķis aizvadītajā sezonā pārstāvēja Īsalmi IPK, kas pēc spēcīga sezonas sākuma regulārās sezonas izskaņā noslīdēja līdz sestajai vietai un izstājās Somijas pēc spēka otrās līgas ceturtdaļfinālā. Latvietis 50 spēlēs izcēlās ar vieniem vārtiem un sešām piespēlēm.

Šodien par līgumu ar Kaļķi pavēstījusi Marseļas komanda, kas 2021. gadā ar latviešiem Rūdolfu Maslovski un Artjomu Lapiku triumfēja Francijas pēc spēka otrajā līgā, bet pandēmijas dēļ netika pacelta uz augšu.

Divas sekojošās sezonas bija krietni pieticīgākas, pavasarī izglābjoties no izlidošanas no Francijas otrās līgas. Neskatoties uz vājajiem sportiskajiem rezultātiem, "Spartiates" nākamajā sezonā spēlēs Francijas augstākajā līgā. Iespēja pavērusies, jo bankrotējusi astotajā vietā palikusī "Mulhouse".

Pirms Somijas Kaļķis spēlēja NCAA un absolvēja Aļaskas-Fērbenksas Universitāti.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-07 14:46, pirms gada
Solis uz augšu? Redzot Mestis klātienē kaut kā nepārliecināja tas līmenis. Kādas valsts augstākā līga tomēr ir augstākā līga.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-07 14:54, pirms gada
backstab rakstīja: Solis uz augšu? Redzot Mestis klātienē kaut kā nepārliecināja tas līmenis. Kādas valsts augstākā līga tomēr ir augstākā līga.
Francijas dienvidi pie Vidusjūras galīgi nav tā sliktākā vieta, kur dzīvot un saņemt naudu par hokeja spēlēšanu.
Plus čalim jau ir Amerikā iegūta izglītība, tāpēc nav jābaidās, ka pēc hokeja karjeras beigām paliks pie sasistas siles. Viņš var pārtraukt spēlēt jebkurā brīdī, nav tā, ka no hokeja būtu atkarīga visa dzīve kā daudziem citiem.

     [+] [-]

, 2023-07-09 10:07, pirms gada
Tagad arī Goršanovs no Zemgales uz Magnus līgu: https://hokejazinas.com/musejie-arz... .