Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Uz jaunu klubu bez pārvākšanās: Egle palīdzēs tīģeriem izdzīvošanas cīņās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Uz jaunu klubu bez pārvākšanās: Egle palīdzēs tīģeriem izdzīvošanas cīņās
Haralds Egle. Foto: scltigers.ch

Noslēdzis sezonu Šveices otrajā līgā, kur ar 41 spēlē iekrāto 51 punktu bija septītais rezultatīvākais hokejists, Haralds Egle pievienojies augstākās līgas klubam Langnavas "SCL Tigers". "Bija sarunas ar vairākiem klubiem. Uzskatīju, ka te dos vislielāko iespēju," sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica 26 gadus vecais Egle, kuram priekšā izdzīvošanas spēles.

Aizvadījis divas sezonas Amerikas Hokeja līgā, Haralds Egle vasarā lēma atgriezties Eiropā un pievienojās Šveices otrās līgas klubam "SC Langenthal". Priekšroku piedāvājumam devis, jo viņam tika solīta līdera loma, un liepājnieks ar sniegumu laukumā attaisnoja kluba vadības cerības. Sācis ar 14 punktiem pirmajās astoņās spēlēs, Egle pārliecinoši kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju.

Taču "SC Langenthal" regulāro sezonu pabeidza septītajā vietā un playoff pirmajā kārtā ar 1-4 piekāpās "EHC Olten" priekšā. Nebija tālu, lai Egles komanda ceturtdaļfināla sērijā iegūtu 2-0 pārsvaru, taču otrajā spēlē savā laukumā tika piedzīvots zaudējums pagarinājumā, turpinājumā ciešot vēl trīs neveiksmes.

"Sērija bija daudz ciešāka nekā rāda rezultāti. Bija vienlīdzīgas spēles, bet – mums pāris minimālas kļūdas, īsā sprīdī ielaidām divus vārtus, un viss. Pirms un pēc tam bija līdzīga spēle. Playoff sērijā pret tāda kalibra pretinieku ir grūti ierāpties atpakaļ, kad esi nonācis iedzinējos. Cīnījāmies, bija daudz momentu, bija vairākas spēles, kurās tiešām nepaveicās. Visi bija vīlušies, jo jutām, ka varam uzvarēt. Taču – ja tālāk aizgāja viņi, tad viņi arī bija pelnījuši," stāstīja Egle.

Viņš norādīja, ka, pavelkot svītru zem sezonas Šveices otrajā līgā, sajūtas ir pozitīvas. Tomēr bijis lūzuma punkts, kas ietekmējis visus hokejistus.

"Sezonas vidū klubs paziņoja, ka nākamajā sezonā vairs neeksistēs. Varbūt publiski to neizrādījām, bet – gribi vai negribi, tas spēlē lomu arī uz ledus. Vēl notika treneru maiņa, spēlētāju mētāšana apkārt. Bija bardaks, un tas ietekmēja mūsu spēli. Sanāca nogrieznis, kad no 10-15 spēlēm uzvarējām tikai pāris. Sezonas sākums bija ļoti labs, un varētu tā turpināt, ja nebūtu faktori no ārpuses. Diemžēl tā ir daļa no sporta un biznesa," secināja latviešu uzbrucējs.

Ja "SC Langenthal" sezona un arī eksistence ir beigusies, Egle turpina sezonu. Viņš pēc izstāšanās no playoff pievienojies 40 kilometru attālumā esošajai Langnavas "SCL Tigers", kuras rindās aizvadījis divas spēles regulārās sezonas noslēgumā. Ceturtdien mājās ar 1:3 tika zaudēts "SC Bern", bet sestdien viesos 0:6 pret "Fribourg-Gotteron". Langnava, kuru šosezon pārstāv Oskars Lapinskis, spēlēs par vietas saglabāšanu Šveices augstākajā līgā.

"Bija sarunas ar vairākiem klubiem, kas meklēja papildinājumus pirms playoff, ja nu kādam no ārzemniekiem gadās trauma. Uzskatīju, ka Langnavā būs vislielākā iespēja dabūt spēles laiku. Vari pievienoties komandai, kas zina, ka tev bijusi laba sezona, taču nezina tevi. Un diez vai sezonas beigās viņi riskēs un dos tev iespēju iespēlēties. Ja kāds izkrīt no sastāva, tad – jā. Taču Langnavā zina manu spēli, un viņiem nevajadzēja ļoti lielu iemeslu, lai dotu man iespēju."

Debijā Egle laukumā pavadīja 19 minūtes un izdarīja trīs metienus pa vārtiem, taču cīņu pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2. "Pirmo mīnusu dabūju, kad labi pastrādājām pretinieku zonā, bet iekritām uz pretuzbrukumu. Otrais… Mainījos pret vārtsargu, gāju laukumā kā sestais spēlētājs. Tikko vārtsargs bija ticis līdz soliņam, viņi uzreiz iemeta vārtus. Uz ledus pavadīju divas sekundes… Neko padarīt. Cik runāju ar treneri, visi bija ļoti apmierināti," teica Egle.

Viņš joprojām dzīvo Langentālā un katru dienu brauc 45 minūtes uz Langnavu un pēc tam mēro ceļu atpakaļ. Iejušanās jaunajā komandā nav sagādājusi nekādas problēmas – pazīstams bijis gan Lapinskis, gan vēl vairāki "SCL Tigers" hokejisti, kuri sezonas laikā tikuši nosūtīti lejā uz sadarbības klubu Langentālā.

Sezonu sākusi pārsteidzoši sekmīgi, "SCL Tigers" beigās noslīdēja līdz priekšpēdējai vietai. Šveices divas vājākās komandas – 60 punktus iekrājusī Langnava un 48 punktus savākusī "Ajoie" – tagad aizvadīs sēriju līdz septiņām uzvarām. Pirmais mačs paredzēts 14. martā. Uzvarētāji dosies atvaļinājumā, bet zaudētājiem būs jāaizvada sērija pret Šveices otrās līgas čempioni, lai noturētos augstākajā līgā.

Otrās līgas pusfinālā Toma Andersona pārstāvētā "La Chaux-De-Fonds" ir vadībā ar 2-1 pret "HC Thurgau", bet Riharda Puides "EHC Olten" ieguvusi 3-0 pārsvaru pret Naura Sējēja un Riharda Melnalkšņa "GKC Lions". Tādējādi iespējams scenārijs, kurā Eglem divas reizes vienā sezonā jāaizvada sērija pret "EHC Olten".

"Ir īpatnība, ka augstākās līgas komandām atļauti seši ārzemnieki, bet otrās līgas komandām – divi. Tad kad tiek aizvadīta savstarpējā sērija, tad katrai komandai drīkst būt pa četriem ārzemniekiem," stāstīja Egle. Vadošās komandas – tieši "La Chaux-De-Fonds" un "EHC Olten" – tādēļ bruņošanos sākušas savlaicīgi.

Dzīvojot Langentālā un ar prātu esot Langnavā, Eglem reizē arī jādomā par nākamo sezonu. Par piedāvājumu skaitu sūdzēties neesot pamata, taču atkal svarīgs faktors būs loma komandā. "Protams, gribētu palikt Šveicē, bet jāskatās objektīvi – kur man būs vislielākā iespēja spēlēt, kur varēšu izpausties. Ņemšu vērā vairākus faktorus. Šveicē esmu bijis, esmu trenējies un spēlējis, līmeni zinu."

Egle atklāja, ka skaidrība par viņa nākamo klubu varētu rasties jau pavasarī, vēl līdz pasaules čempionāta sākumam.

Liepājnieks ir gatavs cīnīties par vietu Latvijas valstsvienībā. Decembrī viņš piedalījās pārbaudes turnīrā, kurā ar 4:3 pagarinājumā tika pieveikta Norvēģija, bet dienu vēlāk ciests 1:6 pret mājiniekiem slovākiem. Abos mačos Egle spēlēja pirmās maiņas centrā starp Rihardu Bukartu un Mārtiņu Dzierkalu. Klubā Egle gan spēlē kreisajā malā.

     [+] [-]

, 2023-03-06 09:30, pirms gada
* " Šveices divas vājākās komandas – 60 punktus iekrājusī Langnava un 48 punktus savākusī "Ajoie" – tagad aizvadīs sēriju līdz septiņām uzvarām."

Droši vien līdz četrām uzvarām (max septiņas spēles).

     [+] [-]

, 2023-03-06 09:50, pirms gada
Sezonu sākusi pārsteidzoši sekmīgi, "SCL Tigers" beigās noslīdēja līdz priekšpēdējai vietai. Šveices divas vājākās komandas – 60 punktus iekrājusī Langnava un 48 punktus savākusī "Ajoie" – tagad aizvadīs sēriju līdz septiņām uzvarām.
???

  +1 [+] [-]

, 2023-03-06 12:14, pirms gada
Prieks, ka atgriezās Eiropā, cerams, Tralmaks to pašu darīs. Haraldam jātēmē uz NL, tas nekas, ka loma sākumā būs mazāka, ar savu darbu izcīnīs vietu top 6. Būtu muļķīgi tagad braukt lejā atkal uz SL vai Čehiju. NL tagad ir top līga un ir jāieķerās viņā. Izaugt var spēlējot tikai pret labākiem!
Lai izdodas savākt punktus izdzīvošanas spēlēs un nostiprināties izlasē!

  -1 [+] [-]

, 2023-03-06 13:20, pirms gada
Rudiss rakstīja: Prieks, ka atgriezās Eiropā, cerams, Tralmaks to pašu darīs. Haraldam jātēmē uz NL, tas nekas, ka loma sākumā būs mazāka, ar savu darbu izcīnīs vietu top 6. Būtu muļķīgi tagad braukt lejā atkal uz SL vai Čehiju. NL tagad ir top līga un ir jāieķerās viņā. Izaugt var spēlējot tikai pret labākiem!
Lai izdodas savākt punktus izdzīvošanas spēlēs un nostiprināties izlasē!
Tu jau Eglem lomu esi iedalījis NL?

     [+] [-]

, 2023-03-06 21:59, pirms gada
Rudiss rakstīja: Prieks, ka atgriezās Eiropā, cerams, Tralmaks to pašu darīs. Haraldam jātēmē uz NL, tas nekas, ka loma sākumā būs mazāka, ar savu darbu izcīnīs vietu top 6. Būtu muļķīgi tagad braukt lejā atkal uz SL vai Čehiju. NL tagad ir top līga un ir jāieķerās viņā. Izaugt var spēlējot tikai pret labākiem!
Lai izdodas savākt punktus izdzīvošanas spēlēs un nostiprināties izlasē!
Lai arī kā man gribētos novēlēt veiksmi liepājniekam, kuram manuprāt daba bija devusi dotības spēlēt NHL (viņa NCAA maiņas biedrs šobrīd ir stabils NHL kadrs), tomēr jāņem vērā, ka Šveices augstākajā līgā ir mežonīga konkurence par leģionāru vietām. Kāpēc, lai kāds klubs gribētu leģionāra vietu aizpildīt ar džeku no SL, ja virkne NHL džeku būtu gatavi braukt spēlēt?