Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kuldam piespēle sezonas pēdējā mačā, Kalniņa komanda iekļūst Somijas pusfinālā

Rolands Eliņš

Kuldam piespēle sezonas pēdējā mačā, Kalniņa komanda iekļūst Somijas pusfinālā
Artūrs Kulda. Foto: IMAGO/Pressefoto Baumann/Scanpix

Vairāki Latvijas hokejisti turpina izslēgšanas spēles Eiropas hokeja līgās, cīnoties par savu komandu tālāku aizspēlēšanos "play-off".

Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" sākusi Čehijas čempionāta pusfināla sēriju un sākusi to neveiksmīgi, ar 0:3 piekāpjoties "Trinec". Bičevskis nospēlēja 14:31 minūti, veica vienu metienu pa vārtiem un uzvarēja deviņos no 19 iemetieniem, spēli pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Somijas līgas ceturtdaļfinālā Oskara Batņas pārstāvētā "Jukurit" ar 1:5 savā laukumā piekāpās "KooKoo" un nonāca iedzinējos ar 2-3. Batņa nospēlēja 12:34 minūtes un palika ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Latvijas uzbrucēja rēķinā arī trīs metieni pa vārtiem un divas soda minūtes.

Tikmēr "Tappara" ar Jāni Kalniņu rezervē pieveica "Lukko" ar 4:1, ar šādu rezultātu uzvarot arī sērijā un iekļūstot pusfinālā. "Lukko" pieteikumā nebija Jāņa Švanenberga, kurš pārstāvēja "Lukko U20" komandu šīs vecuma grupas finālsērijas pirmajā mačā, palīdzot ar 6:1 pieveikt "KalPa U20". Šajā mačā Švanenbergs guva vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Zviedrijas "Allsvenskan" līgas (pēc spēka otrās līgas) pusfinālā iekļuva "Modo", kas ar Nikolaju Jeļisejevu sastāvā ar 3:2 pieveica "Kristianstads" un uzvarēja sērijā ar 4-2.

Vācijas DEL līgā šodien tika likts punkts regulārajai sezonai, un Artūra Kuldas pārstāvētā "Pinguine" ar 3:2 papildlaikā pieveica "Adler". Kulda atzīmējās ar rezultatīvu piespēli komandas otro vārtu guvumā, otrā perioda izskaņā panākot neizšķirtu 2:2. "Pinguine" gan tāpat pabeidza sezonu pēdējā 15. vietā.

Savukārt Ralfa Freiberga komanda "Roosters" ar 0:5 cieta sakāvi pret "Munchen", līgas vicelīderi, un sezonu pabeidza 12. vietā, izslēgšānas spēlēm nekvalificējoties.

Dānijas pusfinālā Gunārs Skvorcovs un Odenses "Bulldogs" ir tuvu zaudējumam sērijā pret "Allborg". Šodien tika ciests zaudējums ar 0:6, kas noveda pie ļoti sarežģīti atspēlējamā deficīta sērijā 0-3.

Francijas līgas finālā neizdevās iekļūt Rolanda Vīgnera "Rouen", kas pusfināla sērijas septītajā spēlē ar 1:7 zaudēja "Angers". Savukārt Pētera Skudras trenētā "Karaganda" nonākusi soļa attālumā no Kazahstānas līgas fināla, šodien ar 4:2 pārspējot "Nomad" un izvirzoties sērijā vadībā ar 3-1. Edgars Siksna uzvarētāju rindās veica divas rezultatīvas piespēles, bet Deniss Fjodorovs guva komandas ceturtos vārtus.

Šveices otrās līgas pusfinālā no zaudējuma sērijā izvairījās "La Chaux-de-Fonds", kas ar 5:4 pieveica "Olten" samazināja deficītu sērijā līdz 1-3. Komandas panākumu ļoti sekmēja Sandis Smons, kurš atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm, kamēr Toms Andersons guva vārtus. Šo komandu pārstāv arī Nauris Sējējs. Savukārt Riharda Melnalkšņa pārstāvētā "Kloten" tieši panāca vadību 3-1, pateicoties savai uzvarai 3:2 pusfināla ceturtajā mačā pret "Thurgau".