Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Zīle: ''Bijām labi sagatavojušies un koncentrējušies''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Zīle: ''Bijām labi sagatavojušies un koncentrējušies''
Kristaps Zīle (no kreisās) aizsardzībā. Foto: Guntis Lazdāns

LETA. Latvijas hokeja izlase 2026.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā bija labi sagatavojusies un koncentrējusies, sarunā ar aģentūru LETA atzina valstsvienības aizsargs Kristaps Zīle.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Milānas un Kortīnas 2026.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē ar rezultātu 4:2 (2:1, 2:1, 0:0) pārspēja Slovēniju.

"Nospēlējām labi vairākumā - tas jāpārnes uz nākamo maču. Jāizlabo pāris nianses un kļūdiņas. Slovēnijas izlase ir laba komanda, kas demonstrēja labu ātrumu. Viņi cerēja, gāja un cīnījās, tāpēc neviena spēle šajā turnīrā nebūs viegla. Bijām labi sagatavojušies un koncentrējušies," stāstīja Zīle.

Trešajā periodā Jāņa Jaka noraidījuma laikā Zīle salauza nūju un sargāja vārtu priekšu bez tās.

"Nav pirmā reize, kad tā notiek. Viss nāk ar pieredzi. Vajadzēja nedaudz iet nost no taktiskā zīmējuma. Ja arī uzbrucēji man piedāvātu nūju, laikam neņemtu un ļautu viņiem cīnīties. Man vajadzēja kontrolēt pretinieku vārtu priekšā, kurš meklēja tālās piespēles," skaidroja Zīle.

Piektdien latvieši tiksies ar Ukrainu, un Zīle uzsvēra, ka šobrīd svarīgākā ir katra nākamā spēle, nevis aiznākamā cīņa, kas būs pret ciešāko konkurenti šajā turnīrā Franciju.

"Gatavojamies rītdienas spēlei un tad ejam tālāk. Viņu spēli vēl neesmu redzējis, taču zinu, ka arī viņiem ir labi spēlētāji. Hokeju mūsdienās visi māk spēlēt. Galvenais ir būt gataviem spēlēt no pirmās maiņas," uzsvēra Zīle.

Kvalifikācijas turnīrs Rīgā ceturtdien sākās ar Francijas hokejistu uzvaru pār Ukrainu ar 7:2.

Latvijas izlase par ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco 30.augustā cīnīsies ar Ukrainu un 1.septembrī - ar Franciju.

Ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm izcīnīs tikai kvalifikācijas uzvarētāja.

Izmantotie resursi:
LETA