Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: “Man uzbrucēju trijniekā bija divi NHL līmeņa hokejisti”

Jānis Celmiņš

Daugaviņš: “Man uzbrucēju trijniekā bija divi NHL līmeņa hokejisti”
Kaspars Daugaviņš. Foto: Guntis Lazdāns / Latvijas Hokeja federācija

“Forši! Nekas nevar būt labāks par uzvaru izlases kreklā, savu skatītāju priekšā, kas dod izlasei vietu olimpiskajās spēlēs. Šādās spēlēs izšķiras četru gadu darbs, šādi momenti jāizbauda,” pēc 2026. gada olimpisko spēļu ceļazīmes nodrošināšanas teica Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Pieredzējušākais Latvijas izlases dalībnieks “Arēnā Rīga” pēc uzvaras pār Francijas valstsvienību (5:2) vispirms saņēma OS kvalifikācijas turnīra MVP balvu, bet pēcāk virs galvas cēla arī kausu, kas pienācās Latvijas izlasei par panākumu turnīrā.

“Šādas atbildīgas spēles aizvadīšanā šādā līmenī apliecina, ka mēs varam un mākam, bet galvenais ir arī ticēt sev. Arī pēc ātri zaudētajiem vārtiem man nebija šaubu, ka mēs uzvarēsim. Jaunajiem džekiem ir milzu darba spējas. Viņi mūs stumj uz priekšu. Konkurence par vietu sastāvā ir palikusi ļoti nopietna, un tas padara mūs visus labākus. Treniņos spēļu ātrumi un kontakts ir grūti, bet tad tu iznāca laukumā spēlē un paliek vieglāk," stāstīja Daugaviņš, vienlaikus gan atzīstot, ka arī pats nav no lēnākajiem.

“Man uzbrucēju trijniekā bija divi NHL līmeņa hokejisti (runā par Rodrigo Ābolu un Rūdolfu Balceru), kuri ir jauni un jaudīgi, es meklēju veidus, kā padarīt viņu dzīvi laukumā nedaudz vieglāku. Es vairs neesmu tik jaudīgs caurgājienus, taču izdaru citas lietas. Cenšos palīdzēt ar darbu vārtu priekšā, pie apmalēm, stūros, arī vairākumā,” savus uzdevumus laukumā uzskaitīja izlases kapteinis.

“Mēs bijām gatavi aktīvam sākumam no Francijas izlases puses. Jā, varbūt tie pirmie zaudētie vārti, nedaudz drebulīti uzsita, bet pārliecība bija. Jo vienkāršāk spēlējām vidējā zonā, jo labāk. Citreiz tik ilgi turējām ripu, ka viņiem nebija spēka vairs. Jo ilgāk spēlē uzbrukuma zonā, jo grūtāk,” klāstīja hokejists, kurš šajā turnīrā pats palika bez gūtiem vārtiem (0+4), taču paveica lielisku darbu, lai vārtus gūtu citi.

Izlases kapteinis atklāja, ka jau rīt jāatgriežas klubā, bet pirms tam vēl jāpagūst uz skolu aizvest meitas, tāpēc panākums nedaudz tikšot atzīmēts ģērbtuvē, taču nopietnāka svinēšana notiks citu reizi.

Latvijas izlase šis bija devītais kvalifikācijas turnīrs, sešas reizes nodrošinot dalību olimpiskajās spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-01 23:29, pirms 2 nedēļām
Kausu necēla. Šķīvi pacēla!

  -1 [+] [-]

, 2024-09-02 04:25, pirms 2 nedēļām
Paskatíjos ká atvadíjás no Vardém péc spéles un atgádinája precízu kopiju ká Lebrons atvadíjas no Varæédájiem péc OS finálspéles !

     [+] [-]

, 2024-09-02 10:27, pirms 2 nedēļām
Tā arī ir, daudz melno darbu un ripas pieturēšanu veica Daugaviņš, ļoti labi tā maiņa izskatījās atkal!