Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijā neizskata iespēju, ka SOK varētu ļaut okupantu hokejistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijā neizskata iespēju, ka SOK varētu ļaut okupantu hokejistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs
Aigars Kalvītis. Foto: LHF

LETA. Latvijas Hokeja federācijai (LHF) un Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) šobrīd nav izstrādāts rīcības plāns, kā rīkoties, ja 2026.gada olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrā varēs piedalīties Krievijas izlase, un abas organizācijas paļaujas uz to, ka Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) pagarinās Krievijas diskvalifikāciju.

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas vīriešu hokeja izlase izcīnīja ceļazīmi uz 2026.gada Milānas un Kortīnas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas hokejistiem paredzēts spēlēt C apakšgrupā kopā ar Slovākiju, kas svētdien arī uzvarēja vienā no kvalifikācijas turnīriem, un pēc ranga vietas olimpiskajās spēlēs nodrošinājušajām ASV un Krieviju, kuru IIHF vēl nav diskvalificējusi no 2025./2026. gada sezonas sacensībām.

"Šis jautājums vispār nav dienas kārtībā, jo, cik zināms, Starptautiskā Olimpiskā komiteja SOK un IIHF pieņems attiecīgos lēmumus kaut kad tuvākajā laikā. Mēs šādu iespēju vispār neizskatām," teica LHF prezidents Aigars Kalvītis.

Viņš izcēla, ka šobrīd visreālākais ir variants, kurā 2026. gada olimpiskajās spēlēs Krievijas vietu ieņems labākā no otro vietu ieguvējām kvalifikācijas turnīros, kas būtu Francija. Šajā situācijā Latvijas hokejisti apakšgrupā spēlētu ar ASV, Dāniju un Vāciju.

Savukārt LOK atsaucās uz to, ka SOK principi šobrīd paredz, ka individuālie neitrālie atlēti un viņu atbalsta personāls nevar piedalīties olimpiskajās spēlēs komandu sporta veidos.

"Uzskatām, ka šādam vai stingrākam regulējumam būtu jāsaglabājas un nedz individuālajiem neitrālajiem atlētiem, nedz agresorvalstu komandām dalība olimpiskajās spēlēs laikā, kad Ukrainā noris karš, nebūtu pieļaujama," norādīja LOK preses dienests.

"Sporta likuma 17.1 panta 3. daļa aizliedz Latvijas komandu sporta spēļu izlasēm spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas izlasēm, ja tās piedalās sacensībās zem sava karoga vai neitrālā statusā. Līdz ar to ne LHF, ne LOK šobrīd šo jautājumu neizlemj," skaidroja LOK.

2026. gada olimpiskajās spēlēs hokeja turnīrs norisināsies Milānā.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-04 15:41, pirms 2 nedēļām
veprēns balsos par savu barojošo saimnieku dalību

     [+] [-]

, 2024-09-04 15:52, pirms 2 nedēļām
"Sporta likuma 17.1 panta 3. daļa aizliedz Latvijas komandu sporta spēļu izlasēm spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas izlasēm, ja tās piedalās sacensībās zem sava karoga vai neitrālā statusā. Līdz ar to ne LHF, ne LOK šobrīd šo jautājumu neizlemj," skaidroja LOK.

Atbilde tiem, kas čīkstēja, ka nav ko boikotēt. Viņi nemaz nevar piedalīties.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-04 17:31, pirms 2 nedēļām
Ja vien pasaule galīgi nesajuks prātā,tad Saeima šo lēmumu nemainīs.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-04 18:34, pirms 2 nedēļām
Vienkārši pamainīs likumu un spēlēs.

  +2 [+] [-]

, 2024-09-04 18:40, pirms 2 nedēļām
coffijs rakstīja: Ja vien pasaule galīgi nesajuks prātā,tad Saeima šo lēmumu nemainīs.
Tas ir jautājums par pamieru un ja tāds būs līdz IIHF lēmumam maijā tad gan būs interesanti kas tiks pieņemts

     [+] [-]

, 2024-09-04 19:40, pirms 2 nedēļām
Neticu kalvītim un hokejam nav ne vainas.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-04 20:15, pirms 2 nedēļām
SteveDavis rakstīja: Tas ir jautājums par pamieru un ja tāds būs līdz IIHF lēmumam maijā tad gan būs interesanti kas tiks pieņemts
Pamiers nav galvenais ,jo krieviem jāizvācas no Ukrainas.

  -2 [+] [-]

, 2024-09-04 20:29, pirms 2 nedēļām
coffijs rakstīja: Pamiers nav galvenais ,jo krieviem jāizvācas no Ukrainas.
Jābeidz lai cilvēki mirtu ,pēc tam lai tur diskutē cik ilgi grib ,teritoriju atgūt var ,cilvēkus atdzīvināt nevar ,ja tu vari tad padalies kā ,ja nē tad lūdzu .......

  +2 [+] [-]

, 2024-09-04 20:47, pirms 2 nedēļām
SteveDavis rakstīja: Jābeidz lai cilvēki mirtu ,pēc tam lai tur diskutē cik ilgi grib ,teritoriju atgūt var ,cilvēkus atdzīvināt nevar ,ja tu vari tad padalies kā ,ja nē tad lūdzu .......
Pamiers uz kremļa noteikumiem nozīmē ukraiņiem zaudēt daļu savas zemes atteikties no ieročiem faktiski likvidēt savu armiju iecelt kremlim draudzīgu prezidentu un parlamentu un atteikties no savas valodas un vēstures.

  -3 [+] [-]

, 2024-09-04 20:59, pirms 2 nedēļām
coffijs rakstīja: Pamiers uz kremļa noteikumiem nozīmē ukraiņiem zaudēt daļu savas zemes atteikties no ieročiem faktiski likvidēt savu armiju iecelt kremlim draudzīgu prezidentu un parlamentu un atteikties no savas valodas un vēstures.
Pamiers nozīmē ka cilvēki pārstāj mirt pārejais ir mazsvarīgs salīdzinot ar to ,neko nevajag atdot un no nekā nevajag atteikties jācer atgūt visu pat Krimu ,bet tas ir mērķis sekundārs primārais ir cilvēks .Tev ir tiesības nepiekrist

  -3 [+] [-]

, 2024-09-05 09:37, pirms 2 nedēļām
coffijs rakstīja: Pamiers nav galvenais ,jo krieviem jāizvācas no Ukrainas.
Ne jau tev to būs lemt, ibio,rio! Visdrīzāk, viss tiks darīts tam, lai Latvija Hokeja olimpiskajā turnīrā piedalītos! Vienalga, ko un kā lems Krievijas kontekstā! Ja vajadzēs upurēt politisko reputāciju, upurēs arī, turklāt, Ukrainai Latviešu nepiedalīšanās ne ar ko nelīdzēs!
Mana prognoze, vajadzības gadījumā likums tiks mainīts!

  -3 [+] [-]

, 2024-09-05 09:42, pirms 2 nedēļām
SteveDavis rakstīja: Pamiers nozīmē ka cilvēki pārstāj mirt pārejais ir mazsvarīgs salīdzinot ar to ,neko nevajag atdot un no nekā nevajag atteikties jācer atgūt visu pat Krimu ,bet tas ir mērķis sekundārs primārais ir cilvēks .Tev ir tiesības nepiekrist
Atceros, Godmanis 1991. gada Janvārī domājā tāpat, kad bija jālemj, vai sūtīt viņa padotos miličus pret Rīgas OMON, vai nesūtīt Viņš ar nolēma, ka cilvēku dzīvība ir vērtīgāka par varu un OMON ieņēma iekšlietu ministriju bez pretestības

  +1 [+] [-]

, 2024-09-05 15:16, pirms 2 nedēļām
Krievi nespēlēs, jo karš vēl tuvākā pusgada laikā nebūs beidzies.

     [+] [-]

, 2024-09-05 18:10, pirms 2 nedēļām
A-Burts rullē rakstīja: Atceros, Godmanis 1991. gada Janvārī domājā tāpat, kad bija jālemj, vai sūtīt viņa padotos miličus pret Rīgas OMON, vai nesūtīt Viņš ar nolēma, ka cilvēku dzīvība ir vērtīgāka par varu un OMON ieņēma iekšlietu ministriju bez pretestības
https://lv.wikipedia.org/wiki/Latvi...
Ko neteiksi bez pretestības ,ko tad filmēja Podnieka komanda.