Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Tralmaks: "Sapņoju par vārtiem NHL, bet šis bija tikpat labi, ja ne labāk"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tralmaks: "Sapņoju par vārtiem NHL, bet šis bija tikpat labi, ja ne labāk"
Eduards Tralmaks. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Svētdienas vakarā ceļazīmi uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm izcīnīja Latvijas hokejisti, kvalifikācijas turnīra izšķirošajā spēlē ar 5:2 pieveicot Franciju. Pēc ātrās nonākšanas iedzinējos izlīdzinājumu panāca Eduards Tralmaks, kurš pēc spēles nekautrējās pasmieties par savām svinībām.

"Neaprakstāmas emocijas. Gan pasaules čempionāts, gan olimpiskā kvalifikācija – nekas tāds ar mani nekad nebija noticis. Tas atbalsts, ko saņēmām – tas ir kas neticams," pēc uzvaras priecājās Eduards Tralmaks. "Kad iemetu pirmos vārtus, nezināju, kur likties. Visu laiku sapņoju iemest NHL un tā priecāties. Bet šis bija tikpat labi, ja ne labāk. Iemest mājās – un svarīgos pirmos vārtus. Visi līdzjutēji bļauj, pats esi eiforijā. Bija pat labāk nekā biju iedomājies."

Latvijas izlase iedzinējos nonāca jau 21. sekundē, oficiālā spēlē ielaižot agrākos vārtus kopš 2002. gada pavasara. Sākoties sestajai minūtei, Tralmaks izmantoja Francijas aizsarga kļūmi un realizēja izgājienu pret vārtsargu, panākdams 1:1.

"Tur nedaudz bija čītošana. Redzēju, ka ripa lēkā, un vienā brīdī izdomāju, ka jāiet aiz aizsarga. Ja viņš būtu paņēmis ripu, es izskatītos pēc… Es būtu nepareizajā pozīcijā, un varēja aiziet pretuzbrukums. Sajutu, instinkts. Ripa tiešu uz nūjas, un vajadzēja ielikt vārtos," pauda Tralmaks.

Uzbrucējs norādīja, ka bija uzņēmis pārāk lielu ātrumu, lai varētu ērti apspēlēt vārtsargu, tāpēc izvēlējies nodemonstrēt metienu un tad pavilkt ripu uz kreiso pusi. Tralmaks pasmējās, ka Francijas izlases vārtsargs Kventēns Papijons acīmredzot noslinkojis un nav veicis izpēti, jo pārbaudes spēlē pret Dāniju Tralmaks vārtus guva pēc identiskas kustības.

"Kad gāju, tad sapratu, ka ir jāliek iekšā. Iepriekšējās spēlēs jau redzējām – mēs iemetam, viņi iemet, un tad viņi ieķeras spēlē un sēž. Labi, ka atradām veidus, kā iemest. Spēle sāka iet no rokas," teica 27 gadus vecais hokejists, kurš arī debijas pasaules čempionātā izcēlās ar vieniem vārtiem. Tralmaks atzina, ka tieši tagad laukumā jūtas vislabāk, jo pieredze noķērusi meistarību un talantu.

"Gribu paskatīties video, kas tur vispār notika. Es pat neatceros," lūgts ielikt vērtējumu savām vārtu gavilēm, atjokoja Tralmaks. "Trīs dažādas svinības uztaisīju. Uzkurināju fanus, tad metu cimdu, tad vēl bļaustījos. Gribu paskatīties video. Ļoti ceru, ka neizskatos pēc pilnīga pamuļķa."

Tralmaks norādīja, ka, lai gan spēles likme bijusi augsta, lielāks satraukums kā parasti viņu nav pārņēmis. "Nekāds veterāns neesmu, bet ir bijušas atbildīgas spēles. Saproti, ka tavs uzdevums ir iemest ripu zonā un neizdomāt neko lieku. Tā lēnām celt pārliecību augstāk. Protams, kad ir pilna halle Rīgā, ir neliels satraukums, bet ar iziešanu laukumā tas viss beidzas."

"Daudzi cilvēki sapņo par olimpiskajām spēlēm, bet ļoti mazai daļai izdodas tur tikt. Arī es par to esmu sapņojis. Man vēl jātiek izlasē, bet ļoti gribētu aizbraukt un paskatīties, kā tas ir," pauda Tralmaks. "Katra iespēja ir jāizmanto. Jāizmanto iespējas, kas ir dotas, un mēs to izdarījām."

     [+] [-]

, 2024-09-02 17:26, pirms 2 nedēļām
Liekas, ka nav mums bijis tā, ka 4. maiņā spēlē džeks, kas ir guvis 20+ vārtus sezona pieklājīgā līgā. Čujs uz vārtu gūšanu čalim ir, nevar nepamanīt. Maločiks epta