Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ābols: ''Pie tā, kā mēs spēlējām, punktu izcīnījām''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ābols: ''Pie tā, kā mēs spēlējām, punktu izcīnījām''
Artis Ābols. Foto: LHF

Kritisks par U20 hokeja izlases sniegumu pasaules čempionāta elites divīzijas spēlē pret Šveici (2:3) bija tās galvenais treneris Artis Ābols, kurš pēc mača apgalvoja, ka viņa vadītā komanda spēlējusi lēni un vienīgais, kas iepriecināja, bija gūtie vārti vairākumā un laba aizsargāšanās mazākumā.

Latvijas U20 hokeja izlase pasaules čempionātā naktī uz trešdienu piedzīvoja otro zaudējumu divos mačos. Nenoturējusi pārsvaru, valstsvienība pēcspēles metienos ar 2:3 piekāpās Šveicei. Šodien izlasei ir brīvdiena, bet rīt gaidāms mačs pret Somiju.

"Ne tikai ļoti smagi sākām šo spēli, bet arī, lēmumos, rīcībā, kustībā bijām lēni,'' pēc spēles pirmos komentārus Latvijas Hokeja federācijai (LHF) sniedza Artis Ābols. "Varbūt tā ir mana vaina, jo pirms spēles teicu, ka nedrīkstam iekrist tur un nedrīkstam iekrist tur un mums jābūt pacietīgiem. Varbūt tas kaut kur nobremzēja komandu. Daļa vainas jāuzņemas man, bet tajā pašā laikā, kad spēle nevedās un nav tās kustības lēmumos un arī ne izpildījumā, ir svarīgi turēties pie spēles un neatlaist pretinieku. Bijām tuvu, lai uzvarētu, taču pie tā, kā mēs spēlējām, mēs to punktu izcīnījām,'' turpināja speciālists.

Uz jautājumu, kas viņu šodien apmierinājis, Ābols neko daudz uzskaitīt nevarēja: ''Guvām vārtus vairākumā un neielaidām mazākumā." Pie tam, izskatās, ka spēlē pret Šveici traumas dēļ izlase pazaudējusi aizsargu Silvestru Lazarenoku. "Lai vai kā, bet mēs cīnījāmies. Mēs arī pazaudējām Lazarenoku, un izskatās, ka tas ir uz ļoti ilgu laiku. Tāds ir hokejs."

"Lai arī izcīnījām punktu, katram ir jāparakņājas sevī, kāpēc mēs šodien tā spēlējām. Mums tā bija otrā spēle pēc kārtas, nav jautājumu, taču arī Šveicei tā bija otrā pēc kārtas. Ir liela daļa spēlētāju, kuri nevar uzsist sev uz pleca un teikt, ka šodien spēlēja labi,'' kritisks par komandas sniegumu bija galvenais treneris.

Otro vārtu autors Darels Dukurs pēc spēles atklāja, ka līdz galam nav izdevies izpildīt taktiskos norādījumus. ''Nesanāca noturēt mūsu pārsvaru līdz spēles beigām. Pēdējās divās minūtēs viņi izlīdzināja un beigās arī uzvarēja. Protams, nebija viegli, jo otrā spēle divās dienās. Labi cīnījāmies, nākamreiz jābūt vēl gatavākiem un ātrākiem. Taktikai viss bija kārtībā, bet problēma bija tajā, ka ne līdz galam to izpildījām."

  +3 [+] [-]

, 2022-12-28 10:24, pirms gada
Nu jāpiekrīt Ābolam. Lai gan, protams, bija liela škrobe, ka nenoturēja uzvaru, taču laikam jau likumsakarīgi un pelnīti, ka šveicieši izlīdzināja rezultātu. Iespējams, ka tas dēļ atšķirīgā meistarības līmeņa, taču pārāk daudz brāķa izejot no zonas un viduszonā. Protams, par pašatdevi un attieksmi var džekus tikai uzslavēt. Pagarinājumā 3:3 arī izskatījās, ka zēni piemirsuši pamatprincipus, ka jāsaglabā ripa - tā vietā deva riskantas piespēles, bez ātruma lauzās pa vienam glābt dzimteni.
Puikas malači - cīnījās, centās, taču ir, pie kā piestrādāt.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-28 10:33, pirms gada
Atkal smuks zaudējums

  -1 [+] [-]

, 2022-12-28 11:56, pirms gada
Varbūt trenerim jāparakājas sevī? Otrā spēle pēc kārtas, kad 3.periodu norokam.

  +2 [+] [-]

, 2022-12-28 12:28, pirms gada
Magic rakstīja: Varbūt trenerim jāparakājas sevī? Otrā spēle pēc kārtas, kad 3.periodu norokam.
varbūt neaptēstiem faniem būtu jāapjēdz, ka abas spēles bija pret stiprākiem pretiniekiem, it sevišķi pirmā - pret galvenajiem turnīra favorītiem amerikāņiem?

     [+] [-]

, 2022-12-28 12:30, pirms gada
Magic rakstīja: Varbūt trenerim jāparakājas sevī? Otrā spēle pēc kārtas, kad 3.periodu norokam.
Ko tad noraka,komanda spēlē tā kā to atļauj meistarība un fiziskā sagatavotība un tajā mēs atpaliekam no visām komandām PČ izņemot Austriju.

  +2 [+] [-]

, 2022-12-28 12:36, pirms gada
Lai cik nesāpētu sirds par uzvaras izlaišanu, tomēr jāpiekrīt, ka pēc spēles gaitas nebijām īsti to pelnījuši.
Uzvara pār šveici pamatlaikā gan laikam šoreiz būtu bijusi ļoti vērtīga un iespējams ar to būtu pieticis ceturtdaļfinālam.

     [+] [-]

, 2022-12-28 12:56, pirms gada
Nu Artis ietur kritisko toni un varbūt tā arī vajag.lai puikas noskaņotu mačiem.Viņš galvenais treneris un viņam labāk zināms.Nu nedaudz paslavēt varbūt arī vajadzētu,jo ar Šveici līdz šim elitē bijām tikušies četras reizes un 2:5 5:7 3:5 un 2:7 liecina tikai to,ka šī izlase izdarījusi kaut ko nebijušu.Daudz netrūka arī līdz pirmajai uzvarai.Tagad spēle ar somiem,kuriem arī esam piecas reizes zaudējuši un katrā no mačiem esam guvuši ne vairāk par vieniem vārtiem.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-28 13:20, pirms gada
Nu man atkal likās,ka šoreiz puikas spēlēja tīri labi,nu vismaz vienmērīgāk visu spēli.Bija protams kļūdas dažas aizsardzībā.Bet nu Ābolam būtu jāiemāca dažas elementāras lietas,kā spēlēt uz rezultāta noturēšanu.Karājas pāri bortam džeki pēdējā 2min,pelna dumjus noraidījumus.Arī pats Ābols varēja paņemt pusminūti,tak redzēja ka Šveice maina vārtsargu,un jauniešos iemetienam vēl lielāka nozīme kā pieaugušajiem.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-28 13:23, pirms gada
backstab rakstīja: Lai cik nesāpētu sirds par uzvaras izlaišanu, tomēr jāpiekrīt, ka pēc spēles gaitas nebijām īsti to pelnījuši.
Uzvara pār šveici pamatlaikā gan laikam šoreiz būtu bijusi ļoti vērtīga un iespējams ar to būtu pieticis ceturtdaļfinālam.
Kāpēc nebijām pelnījuši,neko tur baigi Šveice nemaz nespieda .Tikai pašiem vajadzēja gudrāk nospēlēt.

  -2 [+] [-]

, 2022-12-28 13:26, pirms gada
Magic rakstīja: Varbūt trenerim jāparakājas sevī? Otrā spēle pēc kārtas, kad 3.periodu norokam.
Nu jā,piekrītu.Ber reti jau kurš atzīs savas kļūdas!Ābols bija viduvējība kā spēlētājs,un diezvai būs uzcils treneris.Pret Šveici jau nu 3.periodā bija visas iespējas nosargāt uzvaru.

     [+] [-]

, 2022-12-28 15:54, pirms gada
ervinss rakstīja: Nu jā,piekrītu.Ber reti jau kurš atzīs savas kļūdas!Ābols bija viduvējība kā spēlētājs,un diezvai būs uzcils treneris.Pret Šveici jau nu 3.periodā bija visas iespējas nosargāt uzvaru.
glups komentārs. Nav tiešas korelācijas, ka izcils spēlētājs kļūst par labu treneri. Cik daudz nav tā aplauzušies! Savukārt, par izciliem treneriem ir kļuvuši tādi, kas vispār nav PRO hokeju spēlējuši.

     [+] [-]

, 2022-12-28 18:55, pirms gada
Tak vienmēr tas pats, mūsu stilā. Spēle pret stipru pretinieku, pārsteidzoša pretestība, beigās - cienījams zaudējums. Nākamā spēle pret pretinieku, kur varētu aizķerties. Laba cīņa, ejam uz uzvaru, pēdējā brīdī ielaižam, pacīnamies bullīšos. Beigās - zaudējums pēc lieliskas bullīšu sērijas. Pret slovākiem, “kurus noteikti vinnèsim”, būs neiztrilsmīgs sniegums un bezierunu zaudèjums