Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Rekordists Bedārds atzīts par pasaules junioru čempionāta MVP

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Rekordists Bedārds atzīts par pasaules junioru čempionāta MVP
Konors Bedārds. Foto: The Canadian Press/Scanpix

Helifeksa (Kanāda), 6.janv., LETA. Par pasaules U-20 hokeja čempionāta vērtīgāko spēlētāju atzīts čempionvienības Kanādas 17 gadus vecais uzbrucējs Konors Bedārds.

Bedārds kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju, septiņos mačos sakrājot 23 (9+14) punktus, kas ir jauns čempionātu rekords 17 gadus veciem spēlētājiem. Iepriekšējais rekords piederēja čeham Jaromīram Jāgram, kurš 1990.gadā sakrāja 18 (5+13) punktus.

Bedārds čempionāta rīkotāju vērtējumā tika atzīts arī par labāko uzbrucēju, kamēr kā labākais aizsargs tika nosaukts čehs Davids Jiržīčeks, bet par labāko vārtsargu čempionāta direktorāts atzina slovāku Adamu Gajanu.

Savukārt mediju vērtējumā Bedārds izpelnījās vērtīgākā spēlētāja titulu jeb MVP balvu un tika iekļauts simboliskajā čempionāta izlasē. Tāpat "All Star" virknējumā iekļuva uzbrucēji Jirži Kulihs (Čehija) un Logans Kūlijs (ASV), aizsargi Ludvigs Jansons (Zviedrija) un Davids Jiržīčeks (Čehija), kā arī vārtsargs Tomāšs Suhaneks (Čehija).

Par turnīra labāko vārtu guvēju ar deviņiem precīziem raidījumiem kļuva Bedārds, kurš bija labākais arī rezultatīvajās piespēlēs - 14.

Jau vēstīts, ka par 2023.gada pasaules čempioniem kļuva kanādieši, kas finālā papildlaikā ar 3:2 pieveica čehu vienaudžus, kamēr bronzas godalgas izcīnīja ASV jaunie hokejisti, kas rezultatīvā spēlē ar 8:7 pagarinājumā pārspēja zviedrus.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-01-06 15:01, pirms gada
Talants, kaut finālā pret varenajiem čehiem bez punktiem.
NHL biznesam noteikti vajadzīgs tāds talants.