Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

ASV junioru hokeja izlase paziņo treneri nākamajam pasaules čempionātam

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

ASV junioru hokeja izlase paziņo treneri nākamajam pasaules čempionātam
Deivids Karls. Foto: Justin Tafoya

LETA. Par ASV junioru (U-20) izlases galveno treneri apstiprināts Deivids Karls, vēsta Nacionālā hokeja līga (NHL).

Kā zināms, nākamais pasaules čempionāts U-20 izlasēm gadu mijā risināsies Zviedrijas pilsētā Gēteborgā.

33 gadus vecais Karls pēdējās piecas sezonas vadīja Denveras universitātes komandu "Pioneers", palīdzot tai kļūt par 2022.gada NCAA čempioni. Kopumā piecās sezonās viņš kā galvenais treneris NCAA tika pie 116 uzvarām, 13 neizšķirtiem un 53 zaudējumiem.

Šosezon viņa vadībā "Pioneers" tika pie 30 uzvarām 40 mačos, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar sērijā ar 0-2 piekāpās Kornela universitātei.

Pirms kļūt par Denveras universitātes komandas galveno treneri, Karls piecas sezonas vienībā bija asistents tagadējam NHL kluba Bostonas "Bruins" galvenajam trenerim Džimam Montgomerijam.

"Mēs esam priecīgi, ka Deivids Karls vadīs mūsu valsts junioru izlasi," norāda ASV U-20 vienības ģenerālmenedžeris Džons Vanbīsbruks. "Viņš ir paveicis lielisku darbu Denverā un ir viens no spožākajiem jaunajiem treneriem valstī."

Līdz 18 gadu vecumam Karls spēlēja hokeju, taču pirms 2008.gada drafta viņām tika diagnosticēta sirds slimība - hipertrofiska kardiomiopātija. Neskatoties uz to, ka bija skaidri zināms, ka profesionālā līmenī viņš spēlēt nevarēs, Tampabejas "Lightning" viņu tik un tā izvēlējās NHL draftā ar kopējo 203.numuru. Uzreiz 2008.gadā Denveras universitātē viņš uzsāka trenera gaitas.

ASV jaunie hokejisti pasaules U-20 čempionātā triumfējuši piecas reizes, pēdējo titulu izcīnot 2021.gadā. Iepriekšējā pasaules čempionātā Kanādas pilsētā Helifeksā amerikāņi izcīnīja bronzas godalgas, cīņā par trešo vietu ar 8:7 (1:0, 4:5, 2:2, 1:0) papildlaikā pieveicot Zviedriju.

2024.gada pasaules junioru čempionāts pirmo reizi notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Turnīrs norisināsies no 2023.gada 26.decembra līdz 2024.gada 5.janvārim.

ASV izlase startēs B apakšgrupā kopā ar Čehiju, Slovākiju, Šveici un jaunpienācēju Norvēģiju. Tikmēr A apakšgrupā spēkiem mērosies Latvijas, Kanādas, Zviedrijas, Somijas un Vācijas vienaudži.

Izmantotie resursi:
LETA